Marketing Report
[Column] Sebastiaan Cové (Timetohire): Vier lessen voor op weg naar de top column

[Column] Sebastiaan Cové (Timetohire): Vier lessen voor op weg naar de top

Ik geloof sterk in het belang van hands-on leren. Voor mij draait het om experimenteren, ervaren en begeleid worden, door mensen die potentie in mij zien. Leren doe je, door dingen te doen en te ervaren. Mijn groei en succes zijn grotendeels te danken aan mijn praktijkervaring en de ondersteuning van mentoren, die mijn enthousiasme en gedrevenheid waardeerden. Het belang van voortdurend leren en groeien in het werkveld is cruciaal. Ondanks dat ik een avondstudie hbo Commercieel Management afgerond heb, op aandringen van mijn toenmalige werkgever, hecht ik niet veel waarde aan de diploma zelf. 

Leidinggeven betekent niet dat je alles moet weten of geen twijfels mag hebben. De kwetsbaarheid en het leervermogen van een leider mogen juist gewaardeerd worden. Het maken van fouten en het aanvaarden van begeleiding zijn essentieel voor professionele groei. Ik hoef geen stoere manager te zijn. Mijn twijfels mogen gedeeld worden en om hulp mag gevragen worden. Dat heeft mijn leiderschapsstijl verrijkt en me geholpen een faciliterende rol aan te nemen binnen mijn team.

Ik ben een voorstander van het zichtbaar maken van de kwaliteiten van mensen met verschillende achtergronden, inclusief diegenen met een mbo-achtergrond. Als ambassadeur van Guruz, benadruk ik het belang van diversiteit en inclusie in de bedrijfscultuur, waarin alle teamleden zich gehoord en gewaardeerd voelen, ongeacht hun achtergrond. 

Een groot deel van de 150 medewerkers van Timetohire heeft een vergelijkbare achtergrond als ik; ze hebben vaak niet de klassieke route gevolgd op de corporate ladder. We streven binnen de organisatie naar een omgeving waarin ieders stem wordt gewaardeerd en gerespecteerd, wat bijdraagt aan een creatieve en effectieve werkomgeving. Ik vind het belangrijk dat mensen zich gewaardeerd voelen om hun ideeën en inbreng, ongeacht hun achtergrond.

Misschien wel het belangrijkste opgepikte inzicht is het belang van passie, nieuwsgierigheid en voortdurende zelfontwikkeling. Deze eigenschappen worden gewaardeerd in mijn team. Ik ben altijd opzoek naar mensen die bereid zijn om te blijven leren, of het nu gaat om leren pianospelen of het verbeteren van sportvaardigheden. Het draait om de gretigheid en nieuwsgierigheid van individuen.

Als ik terugkijk op waar ik uiteindelijk ben beland, verbaas ik me over hoe snel het ging en hoe anders dan verwacht. Mijn vooroordeel over carrière maken was dat het altijd gepaard gaat met ellebogenwerk, maar ik heb dat nauwelijks ervaren. Ik ben altijd mensen tegengekomen die gepassioneerd zijn en dat heeft me enorm geholpen. Als mensen die passie vasthouden, is de kans groot dat ze groeien. Mezelf blijf ik uitdagen om beter te worden en om niet achterop te raken.

Sebastiaan Cové, Head of Marketing bij Timetohire, heeft een reis naar de top gemaakt. Als jonge ambitieuze professional had hij aanvankelijk zijn zinnen gezet op het beklimmen van de corporate ladder. Toch koos hij voor een onverwachte stap, door een mbo-opleiding aan het CIOS, een gespecialiseerd programma in sport en beweging te volgen. Echter, na het ervaren te hebben om als docent in een gymzaal te staan, besefte hij al snel dat zijn passie elders lag. Na een salesfunctie maakte Sebastiaan de overstap naar marketing, waar hij uiteindelijk opklom tot Head of Marketing bij de recruitmentorganisatie Timetohire. Tijdens zijn reis naar de top leerde hij verschillende, essentiële lessen.

www.mediatic.eu

www.timetohire.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

CheapTickets.nl start eerste volledig AI-gestuurde vlucht

28-03-2024 | 08:45:00
AI(R)-vluchten maken tickets spotgoedkoop dankzij wegbezuinigen bemanning

DeWarmte winnaar iF Design Award 2024

08-03-2024 | 10:54:17
Warmtepomp AO gekozen tot winnaar in productcategorie Building Technology

[Interview] Michiel Verstraten: LinkedIn als alternatief voor cold calling in de B2B

27-02-2024 | 13:16:00
Zorg voor een steengoed CRM-systeem. Je volgende nieuwe klant zit al in je netwerk en je moet dus zorgen dat je top of mind bent

Nederlanders zochten vaker psychologische hulp in 2023

27-02-2024 | 12:17:00
De grootste groei vond in het totaal aantal aanvragen voor psychologen, mediators en relatietherapeuten tussen december 2023 en januari 2024 plaats.

[Interview] Thomas Bekker & Dennis Mensink: Mediatic barst uit z’n voegen

22-02-2024 | 15:49:00
PR- en contentbureau voor impactpartijen Mediatic groet als kool, zowel nationaal als internationaal
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief