[Column] Wilfred den Hertog (Key Agency): Kan jouw marketing de verleiding van een onenightstand weerstaan?

[Column] Wilfred den Hertog (Key Agency): Kan jouw marketing de verleiding van een onenightstand weerstaan?

In de wereld van marketing draait alles om het bouwen van langdurige relaties met klanten om zo blijvend succes op de lange termijn te behalen. Toch vallen veel bedrijven nog steeds voor de verleiding van snelle resultaten en kortstondige flings, vergelijkbaar met een onenightstand. De kans dat deze marketingbenadering jouw bedrijf langetermijnsucces brengt, is niet heel groot. Met always-on marketing vergroot je die kans aanzienlijk. 

De verleiding van korte termijn: de onenightstand

Een onenightstand in marketing vertegenwoordigt die kortstondige flitsen van aandacht die bedrijven vaak zoeken. Het kan bijvoorbeeld gaan om een snelle promotie of een kortlopende reclamecampagne. Het budget dat je daarin steekt, is een kortetermijninvestering. Het lijkt misschien een goed idee - onmiddellijke aandacht en snel resultaat. Maar net zoals een onenightstand in een persoonlijke relatie vaak eindigt in leegte, zo kan ook een kortstondige marketinginspanning jouw bedrijf uiteindelijk niet de gewenste groei op langere termijn opleveren.

De feiten over kortetermijnmarketing

  • Korte impact, korte herinnering: met een korte campagne creëer je ook korte aandacht. Het laat zelden een blijvende indruk achter bij je doelgroep en het effect verdwijnt daarom zo snel als het gekomen is.
  • Gebrek aan consistentie: bij kortetermijnmarketing ontbreekt het vaak aan de consistentie die nodig is om een merk te verankeren in de gedachten van consumenten.
  • Gemiste kansen: kortetermijncampagnes focussen vaak op snelle winsten, terwijl ze de kans missen om langdurige relaties en merkloyaliteit op te bouwen.

Bouw aan een stabiele relatie

Always-on marketing daarentegen is als het aangaan van een diepgaande, betekenisvolle relatie. Het draait om consistentie, betrokkenheid en voortdurende aanwezigheid in het leven van jouw doelgroep. Het is een strategisch plan dat gebaseerd is op wat je in een periode van een kwartaal, halfjaar of jaar wilt bereiken bij de doelgroep. Dit kan bijvoorbeeld het vergroten van je marketingdatabase zijn, of het realiseren van meer omzet onder je bestaande klanten. 

Een andere soort relatie

Om een succesvolle campagne te realiseren, is een strakke deadline en focus nodig. Always-on marketing vraagt, net als bij een gezonde, lange relatie, om meer continu planning en standvastigheid. Ja, een always-on strategie kan aanhaken op momentum, maar gooit niet meteen de hele strategie om bij iedere opportunistische kans. Deze manier van werken zorgt ook voor interessante inzichten. Merk en doelgroep leren elkaar steeds beter kennen. Data kan bijvoorbeeld langdurig worden opgebouwd. Daaruit kunnen veel concretere en betrouwbaardere conclusies getrokken worden dan uit data van een kortlopende campagne. En daarmee vergroot je voor de lange termijn je succes.

De resultaten van stabiele always-on marketing

  • Blijvende aandacht: door voortdurend aanwezig te zijn, bouw je een blijvende aanwezigheid op in het leven van je doelgroep, waardoor je merk steeds vertrouwder wordt.
  • Merkloyaliteit: langdurige relaties met klanten leiden tot merkloyaliteit, herhalingsaankopen en positieve mond-tot-mondreclame.
  • Duurzame groei: always-on marketing werkt aan groei op lange termijn. Het is dus een investering die een lang resultaat boekt. 

Geef always-on het jawoord

Je hebt nu de sleutel tot marketingsucces in handen. Dus, waar wacht je nog op? Laat die kortstondige onenightstands achter je en begin je waardevolle always-on marketingrelatie. Bouw een solide basis en ontdek hoe je merk vanuit daar zal groeien.

---

Wilfred den Hertog is Partner & Strategy Director bij Key Agency

www.keyagency.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

Key ontwikkelt launch van Weerproof : eigenwijs met een rauw randje

21-02-2024 | 10:50:00
Key Agency was verantwoordelijk voor het opzetten van het message house, het bouwen van de website en het creëren van de campagne

[Vacatures] Key Agency zoekt een UX/UI Designer

16-01-2024 | 07:51:00
Key Agency is per direct op zoekt naar een UX/UI Designer 32-40 uur per week Amsterdam

[Vacatures] Key Agency zoekt een Project/Traffic Manager

29-11-2023 | 09:27:00
Key Agency is per direct op zoek naar een Project/Traffic Manager

[Interview] Wilfred den Hertog over Key Agency

02-11-2023 | 15:00:00
Wilfred den Hertog is Partner en Strategy Director bij Key Agency.Het creatief bureau richt zich op de digitale wereld en komt voort uit een samenvoeging van diverse specialistische bureaus, zoals Greymen&Co, DLVR en Socialfabriek

[Vacatures] Key Agency zoekt een Webcare Agent/Community Manager

05-07-2023 | 09:39:00
Key Agency is per direct op zoek naar een Webcare Agent/Community Manager 5-15 uur per week - Amsterdam

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.