Coolblue stopt reclames en schroeft prijzen op door Coronavirus

Coolblue stopt reclames en schroeft prijzen op door Coronavirus

Electronicaretailer Coolblue is sinds vrijdag 21 februari 2020 gestopt met online reclames en heeft haar prijzen verhoogd. Dit blijkt uit rapportages van diverse media. De zogeheten affiliatelinks, oftewel de links waarbij je iets kan kopen vanaf een andere website op de site van de retailer, zijn gestopt. Zo kosten veel produkten bij Coolblue plotsklaps meer dan dat ze elders kosten.

Coolblue kwam relatief laat met een reactie richting de media en stelde in een statement stappen te nemen waarbij zoveel mogelijk marketing uit is gezet en prijzen zijn aangepast. De productie in China staat op een laag pitje, waardoor het bedrijf beschikbaarheidsproblemen verwacht bij haar leveranciers en het bedrijf bezig is haar voorraden te vergroten. Daarmee denkt het bedrijf beschikbaarheidsproblemen voor te zijn. De problemen lijken daarmee een gevolg te zijn van het Coronavirus COVID19 waardoor vanuit China het lastiger is producten geleverd te krijgen.

Coolblue kondigde onlangs aan een omzetstijging te hebben gerealiseerd in 2019 van 130 miljoen euro en daarmee 1,48 miljard euro jaaromzet te hebben gedraaid met  19,7 miljoen euro aan operationele winst (2018: 15,06 miljoen euro) en 15,16 miljoen euro aan netto winst (2018: 12,06 miljoen euro).

Als de levering van producten door het coronavirus langer aanhoudt, kan dit verdere gevolgen hebben voor de marketing- en reclame-bestedingen.

www.coolblue.nl

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.