Marketing Report
Corinne Vigreux Raad van Commissarissen Pathé nieuws

Corinne Vigreux Raad van Commissarissen Pathé

Corinne Vigreux is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Pathé. Zij volgt hiermee Lauge Nielsen op, die deze functie bekleedde sinds zijn afscheid eind 2018 als CEO. Corinne Vigreux treedt toe als een van de drie Nederlandse commissarissen naast huidig raadsleden Annemarie van Gaal en Jan Willem Sodderland, en twee afgevaardigden van het Franse moederbedrijf: Pathé Theatres eigenaar Jérôme Seydoux en President Aurélien Bosc.

Corinne Vigreux is medeoprichter en CMO van TomTom. Tevens is zij vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen van Just Eat Takeaway.com NV. Als een van Forbes Top 50 Women in Tech en Women 50 over 50, zet zij zich in voor vrouwen op de arbeidsmarkt en is ze een gepassioneerd pleitbezorger van betere sociale mobiliteit door onderwijs. Vanuit Vigreux’ stichting Sofronie heeft zij in 2018 het Codam Coding College opgericht; een school die een zo groot mogelijk en diverse nieuwe generatie voorbereidt op de banen van vandaag en morgen. 

Corinne Vigreux werd in 2012 benoemd tot Chevalier de la Legion d'Honneur en in 2016 tot Officier in de Koninklijke Orde van Oranje-Nassau. Op 15 november jongstleden won zij de Business Woman of the Year van Harper’s Bazaar. 

Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur van Pathé Theatres: "We zijn zeer verheugd met de komst van Corinne in onze Raad van Commissarissen. Naast haar kennis van de Franse en Nederlandse markt en (werk)cultuur, is zij met haar enorme ervaring op het vlak van digitalisering en haar maatschappelijke betrokkenheid de ideale sparringpartner voor ons bedrijf. Ik kijk uit naar een vruchtbare en fijne samenwerking. Tegelijkertijd wil ik Lauge Nielsen danken voor zijn rol en adviezen in de vijf jaar samenwerking. Lauge heeft Pathé naar Nederland gebracht en het groot gemaakt. Het is nu aan ons om met alle kennis en kunde die hij Pathé heeft gegeven de volgende stappen te zetten in het bieden van de ultieme bioscoopervaring van de toekomst."

www.pathe.nl

Lees ook:

[Interview] Marlene Wickel (Jean Mineur Mediavision): 2023 is het jaar van de onverwachte megasuccessen

21-02-2024 | 22:14:00
Marlene Wickel is Managing Director van Jean Mineur Mediavision. We spreken met haar over trends en ontwikkelingen in de bioscopen en bioscoopreclame

[Box Office] Bob Marley op de eerste plek | week 7

19-02-2024 | 14:12:04
Het verhaal achter de reggae zanger Bob Marley; hoe hij met moeilijkheden omging en de reis van zijn muziek.

[Box Office] Poor Thing direct op 1 | Week 6

12-02-2024 | 17:54:00
Poor Thing haalt in zijn eerste week direct de eerste positie van de Box Office Top 10. Poor Things vertelt het verhaal en de fantastische evolutie van Bella Baxter (Emma Stone), een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe)

Kinepolis Enschede opent nieuwe ScreenX zaal

09-02-2024 | 14:38:00
Om de opening van de nieuwe ScreenX zaal te vieren kun je van 16 tot en met 25 februari voordelig kennis maken met ScreenX in Enschede.

Rei (Japan), The Old Bachelor (Iran) en Green Border (Polen) winnen op IFFR 2024

05-02-2024 | 13:53:00
De Tiger Award 2024 ging naar Rei (Japan) van Tanaka Toshihiko. The Old Bachelor (Iran) van Oktay Baraheni wint de VPRO Big Screen Award 2024. Green Border van Agnieszka Holland won de Publieksprijs

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.