CRC en EDM werken samen aan salesconversie autobranche

CRC en EDM werken samen aan salesconversie autobranche

Groei van marktaandeel is een belangrijke drijfveer voor automerken en dealerbedrijven. Autoverkoop aan bestaande klanten gebeurt doorgaans door de inzet van eigen data, maar voor het vergroten van het marktaandeel zijn marketingactiviteiten richting relevante third party data een waardevolle asset.

Marketing richting look-a-like profielen heeft als voordeel voor de adverteerder dat de conversie vaak hoger ligt. Het in automotive gespecialiseerde full service reclamebureau Creative Result Communication gelooft in extra resultaat door de inzet van consumentendata en is om die reden een strategische samenwerking met EDM uit Nieuwegein aangegaan. Impactvolle creatie en optimale distributie samen levert de beste conversie op.

Consumentendata is een steeds belangrijker marketinginstrument en dat geldt in het bijzonder voor de autosector. Niet alleen met eigen klantdata kunnen er leads voor een nieuwe of gebruikte auto gegenereerd worden, maar ook de gegevens van vergelijkbare profielen zijn erg waardevol. Naast doelgroep-informatie vanuit de AutomotiveBase is er ook andere socio-demografische data beschikbaar voor een slimme direct mail campagne. De extra data die beschikbaar is, heeft vanwege de relevantie een substantieel hogere scoringskans bij het verkrijgen van leads en salesconversie. Vanuit de data is immers al veel over deze doelgroepen bekend.

Samenwerking versterkt

Om de klanten van CRC nog beter in staat te stellen hun marketingdoelstellingen gericht en efficiënt te behalen, heeft het bureau daarom de samenwerking met EDM versterkt. In een one-stop-shopping-propositie is CRC haar klanten perfect van dienst met zowel direct marketingcampagnes als de juiste targeting om de conversie te maximaliseren. Want externe data die erg overeenkomt met de profielen in de bestaande doelgroep verhoogt de conversie op direct mailings significant. Met deze belangrijke toevoeging hebben de automotive klanten van CRC niet alleen een creatieve direct mail, maar winnen ze ook efficiënt marktaandeel onder vreemd merk rijders. Naast relevante doelgroepen voor B2C campagnes is het dankzij deze samenwerking tevens mogelijk om zorgvuldig geselecteerde B2B doelgroepen te gebruiken.

Raymond Ros, business development director bij CRC: “Ik ben bijzonder trots op deze ontwikkeling binnen onze samenwerking. Het marketing-landschap is steeds meer versplinterd en het is daarmee ook uitdagender geworden om de aandacht van een prospect te winnen. De business case voor direct mail is onverminderd sterk gebleven vanwege de hoge attentiewaarde en, dankzij steeds slimmere data, verbeterde relevantie. Het doet mij goed te zien dat CRC van EDM het vertrouwen heeft gekregen als een van de weinige marketing-agencies, gebruik te kunnen maken van deze middelen. De kwaliteit van hun data is ongekend accuraat. Dit versterkt onze propositie en dienstverlening naar onze klanten.”

Jos van den Bergh, Marketing Strategy Director van CRC: “Vanuit mijn marketingervaring bij automerken weet ik dat naast onderscheidende content ook de juiste targeting het verschil in conversie maakt. Dat geldt niet alleen voor digitale campagnes maar zeker ook voor offline marketing to individuals. Bij CRC werken we daarom bewust samen met gespecialiseerde partners om onze automotive klanten zowel off- als online op relevante wijze te kunnen laten communiceren. Dat levert hen immers de business op. Nu we de data van EDM in één vloeiende beweging kunnen toevoegen aan onze direct marketing propositie zetten we de deur om onze automerken marktaandeel te laten winnen wagenwijd open.”

Dankzij de nauwe samenwerking met EDM is het voor klanten van CRC per direct mogelijk om volledig ontzorgd en zonder sores voor de opdrachtgever de eigen mailbestanden uit te breiden met relevante look-a-like profielen met een significant hogere kans op conversie.

www.crc-online.nl

www.edm.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.