Marketing Report
Creatief bureau Higuita start samenwerking MakerStreet

Creatief bureau Higuita start samenwerking MakerStreet

Bureaucollectief MakerStreet neemt een belang in creatief bureau Higuita, zodat het bedrijf de komende jaren verder kan groeien. Met de samenwerking worden digitale creatie en campagne-ontwikkeling toegevoegd aan de straat van specialismen van MakerStreet.

Portfolio-uitbreiding 

MakerStreet was al goed bekend met Higuita, omdat mede-oprichters Tom Hoogenboom (Head of Operations) en Martijn Hermans (Technical Director) als developers jarenlang onderdeel waren van één van hun agencies.

Jorn de Geus, Business Director Higuita: "Met de merkenkennis, creatieve en digitale development skills van onze twaalf vakidioten zijn wij aanvullend op MakerStreets achttien andere bureaus. En andersom stelt de samenwerking met het collectief ons in staat om synergie uit het rijke klantportfolio van MakerStreet te halen en, waar relevant, samen te werken met de andere bureaus." Het bureau werd in 2020 opgericht door bovengenoemden, samen met Creative Director Niek Eijsbouts.

Jasper Olieroock, Managing Partner MakerStreet: "Binnen MakerStreet zijn we altijd op zoek naar bureaus die complementair zijn binnen onze vijf specialismes: Innovatie, Design, Technologie, Marketing en Interim. Het bijzondere van het creatieve bureau Higuita is dat ze naast doordachte merkstrategie, creatie en design ook alles zelf kunnen bouwen, omdat het in het DNA van het bedrijf zit."

Vindbaarheid vergroot met backronym

Het bureau is vernoemd naar de excentrieke Colombiaanse keeper René Higuita – vanwege zijn onorthodoxe speelwijze. Zo’n exotische naam zorgde regelmatig voor de verkeerde schrijfwijze: Hiegwieta, Hieguita, Hiquita. Met de lancering van Higuita’s vernieuwde website besloot het bureau haar naamsbekendheid en vindbaarheid te vergroten met de  techniek van het backronym. 

Het Amsterdamse bureau schaart zich hiermee in het rijtje van andere beroemde backronyms als AMBER Alert (America’s Missing Broadcast Emergency Response), ZIP Code (Zone Improvement Plan), MADD (Mothers Against Drunk Driving) en DINGFLOFBIPS (de eerste landen waar je met de euro kon betalen).

Om het leven van hun clientèle en andere belangstellenden te vergemakkelijken heeft het bureau gemakshalve ook hieguita.amsterdam, hiquita.amsterdam, hiegwieta.amsterdam en het backronym horseignitiongladiatorumbrellainstrumenttorchastroid.amsterdam geregistreerd.

Door middel van de spellinginstructie, de nieuwe urls en de samenwerking met MakerStreet verwacht Managing Director Jorn de Geus een opwaartse lijn te zien in de conversie naar higuita.amsterdam. Jorn de Geus: "Voor onze opdrachtgevers zorgen we ook dat ze opvallen en dat campagnes en websites goed converteren. Dan zou het gek zijn als we dit niet voor ons eigen bureau ook optimaliseren. Want als je goed werk wil, dan moet je ons wel goed kunnen vinden."

www.higuita.amsterdam

www.makerstreet.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.