Crocodile Agency ontwikkelt campagne voor Bar-le-Duc

Crocodile Agency ontwikkelt campagne voor Bar-le-Duc

Bar-le-Duc lanceert de campagne van het Nederlandse mineraalwatermerk; met onder andere een merkvideo, die de positioneringsstrategie Dorstig naar Meer zichtbaar maakt, inclusief een retail winactie. De strategie en het project, geleid door Crocodile Agency, heeft als doel een breder publiek aan te spreken, waaronder de Gen-Z- en early millennials-generaties.

Dorstig naar meer

De campagne van Bar-le-Duc Dorstig naar meer is gericht op het blijven aanmoedigen van consumenten om twee liter water per dag te drinken. Met deze campagne wil Bar-le-Duc naast huidige klanten ook de jongere doelgroepen bereiken. Hiervoor heeft het Nederlandse mineraalwatermerk eerst een intensief data-onderzoek laten uitvoeren onder de doelgroep 16-35 jarigen, wat heeft geleid tot belangrijke inzichten voor een gerichtere aanpak. Aansluitend is een passende visuele identiteit ontwikkeld met bijbehorende online-campagnemiddelen, de merkvideo, een winactie en een vernieuwde website.

Winactie

Een onderdeel van de campagne is een grootschalige winactie op de PET-flessen van Bar-le-Duc. Van half april tot en met half juni 2024 kunnen consumenten onder de dop een code vinden waarmee toffe prijzen zijn te winnen, waaronder festivaltickets en DJ-workshops. Het doel van deze winactie is om de jongere doelgroep nog meer te verbinden met het mineraalwatermerk en tegelijkertijd de kernthema’s van Bar-le-Duc te benadrukken: festival, muziek, sport en ontspanning.

Thari Hesselink, Senior Brandmanager bij Bar-le-Duc: "De nieuwe merkcampagne is een belangrijke stap voor de positionering van Bar-le-Duc, zowel in Nederland, België als Duitsland. Met de merkvideo willen wij laten zien dat er talloze dorstige momenten zijn waarop je Bar-le-Duc kunt drinken, om aan de dagelijkse hoeveelheid van twee liter water te komen. In deze campagne maken we dit beeldend op een leuke, gedurfde en niet te zware manier. Komende tijd staan er nog veel meer leuke dingen op de planning voor Bar-le-Duc."

Tamara Couperus, Founder Crocodile Agency: "De aangescherpte positionering van Bar-le-Duc hebben we vorig jaar ontwikkeld en toegepast in verschillende campagnemiddelen. Dit jaar hebben we de samenwerking verder uitgebreid en de uitvoering nog meer gericht op de jongere consument. In het data-onderzoek, een samenwerking met team5pm, hebben we de huidige shoppers, Gen Z en early millennials gevraagd naar hun vaak voorkomende dorstige momenten en die we vervolgens hebben verwerkt in de nieuwe merkvideo. Verschillende versies van deze video zijn getest onder deze doelgroep, wat heeft geleid tot de uiteindelijke merkvideo van Bar-le-Duc die nu overal te zien is." 

De campagnevideo en bijbehorende online-campagnemiddelen zijn de komende zomer volop te zien op onder andere Videoland, YouTube, Instagram, Snapchat en TikTok.

www.bar-le-duc.nl

www.crocodile.global

Credits:

Klant: Bar-le-Duc | Verantwoordelijk bij klant: Thari Hesselink | Lead agency: Crocodile Agency | Business Owners: Lonneke de Boer, Barbara Vos | Creative Owners: Dominique Point, Brecht Engels | Project Management: Saskia Robaard | Data-onderzoek: team5pm | Videoproductie: Chev Productions | Fotografie: Jelle Draper | Website: Your Tech Club | Retail- en offlinecommunicatie: Brand Builders | Media: Abovo

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

Malibu en Crocodile Agency komen met carnavalscampagne

26-01-2024 | 09:56:05
Carnaval komt eraan en Malibu speelt hierop in met een campagne, bedacht en ontwikkeld door Crocodile Agency

Bar-le-Duc kiest voor Crocodile Agency

08-12-2023 | 09:40:14
Crocodile Agency ontwikkelt vernieuwde strategie, die Bar-le-Duc helpt een jongere doelgroep aan te spreken

Crocodile Agency ontwikkelt CGI-campagne voor Snelle

24-11-2023 | 02:27:00
Ter ere van de release van zijn nieuwste album Achtentwintig heeft singer-songrapper Snelle de handen ineengeslagen met Crocodile Agency

Philips opent OneBlade pop-up tramstop Leidseplein

25-10-2023 | 15:40:00
De scheer-, trim- en stylingtool Philips OneBlade kondigt een samenwerking aan met Bram Krikke en TikTok-barbier Reboir Kleijnhorst

Terri Bos, Stefanie Ladangh en Barbara Vos naar Crocodile Agency

16-10-2023 | 16:37:00
Het generatie reclamebureau Crocodile Agency breidt het team uit met drie senior talenten

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.