[Cross Media Adverteerder 2023] Eelco Kuijpers & Stéphanie Langendoen over Moeke

[Cross Media Adverteerder 2023] Eelco Kuijpers & Stéphanie Langendoen over Moeke

Op 18 oktober worden Cross Media Awards 2023 uitgereikt in PHIL Haarlem. Moeke is door SuperRebel voorgedragen als Adverteerder van het jaar en is nu ook genomineerd voor deze prestigieuze prijs. We spreken Eelco Kuijpers & Stéphanie Langendoen van de Meyer Horeca Groep over Moeke.

Kunnen jullie Moeke introduceren?

Moeke, het full-serviceconcept van de Meyer Horeca Groep, is het grand café voor gezelligheid. Bij Moeke draait het om samenkomen en genieten. Het concept staat voor een uitnodigende sfeer met spelavonden, livemuziek en een ongedwongen ambiance waar je een heerlijk hapje kan eten. Het is de plek om samen te komen en te genieten van kwaliteit en service. Maar dat is nog niet alles!

Moeke maakt in al haar campagnes geen middel onbenut om haar punt te maken. Of het nu op een poster, viltje, stoepbord, menukaart, spiegel, of waar dan ook is, Moeke laat haar eigenzinnige, scherpe tone of voice altijd met een knipoog doorschemeren. Bij Moeke draait het niet alleen om lekker eten en drinken, maar ook om een unieke beleving die je bijblijft.

Hoe kijken jullie naar de ontwikkeling van crossmedia?

Het concept Moeke heeft als missie om er voor iedereen te zijn, van jong tot oud. Elke Moeke-locatie deelt overeenkomsten, maar bedient ook verschillende doelgroepen. Dit vereist meer maatwerk en een grotere nadruk op crossmediale aanpak. Sommige gasten vermijden sociale media en bereiken we het best met gedrukte uitingen in de zaak, terwijl anderen informatie zoeken op onze website. Wij zijn toegewijd aan het meebewegen met deze diversiteit aan communicatie voorkeuren. Bij Moeke draait het om de gasten, ongeacht hun leeftijd of communicatiekanaal. Hierbij streven wij ernaar om een warme en gastvrije ervaring te bieden, waar iedereen zich welkom voelt en goed geïnformeerd kan worden.

Wat is de rol en het belang van data in jullie crossmediastrategie?

Dat speelt natuurlijk een cruciale rol in elk bedrijf, omdat het de mogelijkheid biedt om de impact van activiteiten op de bedrijfsvoering te meten. De aandacht die we aan data besteden, varieert per campagne. We maken standaard gebruik van Google Analytics om het gedrag op onze website te volgen en monitoren actief socialmedia-activiteiten.

Voor conversie-verhogende campagnes analyseren we de verzamelde gegevens om inzicht te krijgen in wat er precies is gebeurd. Deze gegevensgestuurde benadering stelt ons in staat om onze strategieën te optimaliseren en te streven naar continue verbetering in onze campagnes en daarbij het sterker maken van het merk Moeke.

Hoe meten jullie de effecten van crossmediale campagnes? En wat zijn die effecten?

Onze crossmediale inspanningen meten we zorgvuldig, afhankelijk van het specifieke doel van de betreffende campagne. Onze focus ligt op het versterken van het merk, niet uitsluitend op omzetgroei. We geloven dat een groter merk, met de juiste service en kwaliteit, vanzelf leidt tot omzetstijging.

Op welke crossmediale case van Moeke ben je trots?

Onze moeder- en vaderdagcampagne van 2023 vervult ons met trots. Deze campagne sluit naadloos aan bij de kernwaarden van Moeke. Het bracht op een speelse knipoog, verhoogde omzet, vereiste minimale operationele inspanning (een essentiële factor), en omvatte zowel online als offline promotie, met zelfs een nationale advertentie in het Linda Magazine en een leuke winactie op social media in samenwerking met één van onze partners.

Onze campagnes weerspiegelen altijd onze toewijding aan gastvrijheid en beleving. De wijnkoeler die men kreeg bij bestelling van elke fles wijn was niet alleen handig en esthetisch aantrekkelijk, maar ook duurzaam en relevant op termijn. We streven erna om items te creëren die mensen langdurig gebruiken. Met een vleugje humor en een nonchalante benadering zie je dat effectieve campagnes ook leuk en lichtvoetig kunnen zijn.

Hoe werken jullie op crossmedia-gebied samen met SuperRebel?

In nauwe samenwerking met SuperRebel ontwikkelen we doordachte campagnes waarin we offline- en online-elementen naadloos integreren en geleidelijk uitrollen over een bepaalde periode. Samen richten we onze blik op de doelstelling van Moeke. Hierbij stellen we altijd de volgende vragen: past de campagne bij onze kernwaarden? Waarom is de campagne van toegevoegde waarde voor het merk Moeke? Biedt de campagne meerwaarde voor onze gasten en welke impact heeft het op de bedrijfsvoering? Deze strategische aanpak stelt ons in staat om doelgericht en effectief te opereren, waarbij we voortdurend relevantie en impact van onze acties voor ons merk en gasten evalueren.

Wat is het laatste nieuws?

Het Moeke-concept zal zich verder gaan uitbreiden in Nederland. Daarnaast blijven wij constant nadenken over toekomstige stappen en kijken wij naar nieuwe mogelijkheden. We streven naar een duurzame groei, met focus op het verhogen van kwaliteit en service in de horeca, zonder de kenmerkende aandacht voor detail en gastvrijheid uit het oog te verliezen, omdat we geloven dat groei niet ten koste mag gaan van onze essentiële waarden.

www.moeke.nl

www.meyerhorecagroep.nl

www.superrebel.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Sponsors

Cross Media Awards 2023 wordt gesponsord door:

Lees ook:

WE DO! Wear the moment van WE Fashion GOUDEN Cross Media Case van het Jaar 2023

19-10-2023 | 13:48:48
WE DO! Wear the moment van WE Fashion is de GOUDEN Cross Media Case van het Jaar 2023

Jhelisa Panfred is De Belofte 2023

19-10-2023 | 13:37:00
Tijdens Cross Media Awards 2023 op 18 oktober in PHIL Haarlem is Jhelisa Panfred, strategist bij HERC, uitgeroepen tot De Belofte van het jaar 2023.

World Padel Tour Amsterdam Open van Triple Double Sportmarketing Cross Media Event van het Jaar 2023

19-10-2023 | 13:30:48
Triple Double Sportmarketing dingt met de World Padel Tour Amsterdam Open mee naar de award voor Event.

Readification van The Invaders Cross Media Innovatie van het jaar 2023

19-10-2023 | 13:23:00
Hoe krijg je jongeren weer aan het lezen? The Invaders ontwikkelde als antwoord op die vraag de campagne Readification, waarbij gaming wordt ingezet

Margriet Cross Media Merk van het Jaar 2023

19-10-2023 | 13:08:32
Op 18 oktober worden Cross Media Awards 2023 uitgereikt in PHIL Haarlem. DPG Media zendt Margriet in als Cross Media Merk.

 

 

 

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.