[Cross Media Adverteerder 2023] Luke van Veen over Samsung

[Cross Media Adverteerder 2023] Luke van Veen over Samsung

Op 18 oktober worden Cross Media Awards 2023 uitgereikt in PHIL Haarlem. Samsung is door The Invaders voorgedragen als Adverteerder van het jaar en is nu ook genomineerd voor deze prestigieuze prijs. We spreken Luke van Veen, Head of Media & Advertising bij Samsung.

Kun jij Samsung introduceren?

Samsung staat voor een meedogenloze innovatiekracht die het mogelijk maakt om technologieën te ontwikkelen die bestaande barrières doorbreken en mogelijkheden ontgrendelen die jou helpen een nieuwe wereld te openen. Wij zijn toonaangevend in de wereld van technologie en creëren met onze producten en diensten een toekomst waarin we bijdragen aan een betere wereldwijde maatschappij.

Hoe kijken jullie naar de ontwikkeling van crossmedia?

Crossmedia planning is tegenwoordig een pre in advertising. Online & offline moeten elkaar versterken om de meeste impact te hebben op je target audience. Waar voorheen vaak gestart werd met TV is de starting point tegenwoordig vaak op digitaal. Daarin wordt de hele AV strategie op elkaar afgesteld. Verder kunnen we met OOH of wel branded content extra reach toevoegen op een specifieke audience die in video moeilijker te bereiken zijn.

Wat is de rol en het belang van data in jullie crossmediastrategie?

Data is voor Samsung DE manier om de consument te winnen. Samsung heeft data over verschillende productgroepen waarbij we een voordeel hebben t.o.v. de competitie zoals Apple (smartphone) & Dyson (household appliances). 1st party data gebruiken we daarom in voor al onze digitale campagnes & proberen we nu ook toe te voegen in OOH. Ook in de toekomst met addressable TV, zal data een enorme verrijking zijn aan TV campagnes. Naast de 1st PD zijn ook overkoepelende frequencies ook belangrijk om een goede cross mediale campagne te draaien. 

Hoe meten jullie de effecten van crossmediale campagnes? En wat zijn die effecten?

Wij hebben een brand tracker lopen van DVJ & proberen de brand lift studies van de verschillende publishers toe te voegen. Daarnaast gebruiken we grote cross platform onderzoeken via DVJ voor onze grotere product campagnes.

Op welke crossmediale case van Samsung ben je trots?

Afgelopen jaar hebben we een super toffe brand campagne opgezet rondom jeugd en hun passiepunten. Hierbij zijn we gestart vanuit specifieke kanalen die goed bij de passiepunten aansluiten. Zo hebben we bijvoorbeeld het gaming passiepunt via Twitch en Reddit ingezet en muziek & dans via TikTok en Spotify. We hebben echt heel gericht gekeken naar welke content passend was voor welk kanaal en daarbij een overkoepelende campagne gelanceerd waarin al deze passiepunten samen kwamen. Dit was een hele nieuwe aanvliegroute om echt bij de doelgroep en communities op een ludieke manier onder de aandacht te komen en daarmee hebben we een mooie groei weten te realiseren in onze brand kpi’s. 

Hoe werken jullie op crossmedia-gebied samen met The Invaders?

We hebben samen al verschillende campagnes opgepakt. Hierin is altijd het uitgangspunt dat we vanuit een crossmediale visie een campagne starten. Met The Invaders kijken wij altijd kritisch naar hoe we de kanalen zo goed mogelijk kunnen inzetten en welke boodschap het beste resoneert op het juiste kanaal. Wij zijn er namelijk sterk van overtuigd dat met deze crossmediale inzet we de campagne versterken en het beter mogelijk wordt gemaakt om (brand) KPI’s te realiseren.

Wat is het laatste nieuws?

Addressable TV in België neemt een vlucht. Na Programmatic OOH is het wachten op Programmatic TV wat het media-landschap kan gaan opschudden. Op deze manier zal het cross channel targeten nog beter en makkelijk gaan. Ook onze 1PD data daardoor activeren op TV inkoop kan een next step zijn. 

www.theinvaders.nl

www.samsung.com

www.crossmediaawards.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Sponsors

Cross Media Awards 2023 wordt gesponsord door:

Lees ook:

WE DO! Wear the moment van WE Fashion GOUDEN Cross Media Case van het Jaar 2023

19-10-2023 | 13:48:48
WE DO! Wear the moment van WE Fashion is de GOUDEN Cross Media Case van het Jaar 2023

Jhelisa Panfred is De Belofte 2023

19-10-2023 | 13:37:00
Tijdens Cross Media Awards 2023 op 18 oktober in PHIL Haarlem is Jhelisa Panfred, strategist bij HERC, uitgeroepen tot De Belofte van het jaar 2023.

World Padel Tour Amsterdam Open van Triple Double Sportmarketing Cross Media Event van het Jaar 2023

19-10-2023 | 13:30:48
Triple Double Sportmarketing dingt met de World Padel Tour Amsterdam Open mee naar de award voor Event.

Readification van The Invaders Cross Media Innovatie van het jaar 2023

19-10-2023 | 13:23:00
Hoe krijg je jongeren weer aan het lezen? The Invaders ontwikkelde als antwoord op die vraag de campagne Readification, waarbij gaming wordt ingezet

Margriet Cross Media Merk van het Jaar 2023

19-10-2023 | 13:08:32
Op 18 oktober worden Cross Media Awards 2023 uitgereikt in PHIL Haarlem. DPG Media zendt Margriet in als Cross Media Merk.

 

 

 

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.