[Cross Media Event] Inge Verhelst (Scooperz) over hun Maxi-Cosi influencerevent

[Cross Media Event] Inge Verhelst (Scooperz) over hun Maxi-Cosi influencerevent

Op 18 oktober worden Cross Media Awards 2023 uitgereikt in PHIL Haarlem. Scooperz is genomineerd met hun Maxi-Cosi influencerevent. We spreken Inge Verhelst, Account Director Social Media bij Scooperz.

Kun jij Scooperz introduceren?

Scooperz is een internationaal social media- en influencer marketingbureau dat bekend staat om haar strategische aanpak en innovatieve campagnes. Als pionier in de digitale marketingindustrie helpt Scooperz vooraanstaande merken om hun aanwezigheid op sociale media te optimaliseren en duurzame relaties op te bouwen met hun doelgroep. Scooperz is gevestigd in Breda en behoort tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Wie was de opdrachtgever voor het event, wie waren de sponsors van het event?

De opdrachtgever voor het event is Dorel Juvenile Europe, Dorel is de wereldwijde leider in de productie van babyproducten, met een lange geschiedenis van kwaliteit en innovatie. Dorel streeft ernaar om gezinnen te voorzien van veilige, betrouwbare en stijlvolle producten die aansluiten bij hun behoeften en levensstijl.

Wat waren de doelstellingen van het event?

Marketingcommunicatie doelstelling:

De nieuwe, nog niet gelanceerde, Maxi-Cosi 360 Pro Family uniek profileren/positioneren boven alle bestaande autostoeltjes.

Evenementdoelstelling:

De effectiviteit en efficiëntie van 10 Europese topinfluencers maximaal uitnutten om maximale publiciteit via Instagram te creëren.

Strategie:

Een event voor 10 topinfluencers met als kanaalkeuze Instagram.

Tactiek:

Een onvergetelijk Maxi-Cosi 360 Pro Family meerdaags introductie-evenement voor onze topinfluencers in Marbella met een uniek off-duty mommy-programma. Van pregnancy proof-yoga tot een car seat game met generatie Maxi-Cosi’s. Hierdoor werd het gebrek aan gebruiksgemak van het bestaande aanbod figuurlijk beleefd waar onze nieuwe Maxi-Cosi de oplossing voor biedt.

Kun je het event omschrijven?

Geen koele, zakelijke, productdemo voor de influencers, maar een onvergetelijk Maxi-Cosi 360 Pro Family evenement. In Marbella werden onze influencers die internationaal charisma hebben en leader zijn binnen onze doelgroep aankomende en jonge moeders letterlijk drie dagen ingepakt en ondergedompeld in de wereld van jonge moeders en de nieuwe Maxi-Cosi.

Een gewaagde keuze; immers slechts 10 influencers moesten vanuit het startpunt Maxi-Cosi; we’ve got your back de communicatiedragers worden van de Europese introductiecampagne van dit revolutionaire autostoeltje.

Het volledige pr-budget werd gealloceerd voor 10 internationale macro influencers om optimale intrinsieke en emotionele commitment te realiseren bij onze doelgroep met als kanaalkeuze Instagram; een hypergeconcentreerde benadering.

Inspireren en verbinden vanuit en middels onze influencers werden de gekozen key communicatieparameters. Deze vormen ook de kern in de inspiratiefase van een autostoeltje. De toekomstige ouders zoeken naar het optimale autostoeltje (oriëntatiefase) waarna gewikt en gewogen wordt (eliminatiefase). Onze nieuwe Maxi-Cosi 360 Pro Family moest zich profileren boven alle concurrenten. Daarom werd gekozen voor 100 procent influencermarketing om te enthousiasmeren (emotie) en inspireren (kennis) en activeren (posten) middels Instagram Reels en Instagram Stories.

We hadden echt iets nieuws te vertellen en moesten onze doelgroep overtuigen in het complexe beslissingsproces waarbij convenience nu wél voor de jonge ouders bereikbaar was.

Onze uitdaging was: hoe de effectiviteit en efficiëntie van onze influencers uit te nutten? De gekozen oplossing was een onvergetelijk influencerevent waardoor onze 10 internationale gekozen influencers maximaal gingen presteren.

Internationale en nationale influencers kregen letterlijk en figuurlijk een overweldigend programma en werden meer dan 100 procent verwend om hun charisma te maximaliseren. Door de eventbeleving die Maxi-Cosi neerzette wilden we ervoor zorgen dat onze influencer maximaal gingen posten. Onze uitdaging was om hen optimaal van hun off-duty mommy time en de Maxi-Cosi 360 Pro Family te laten beleven.

Het influencerevent werd een 3-daags programma zoals nog nooit beleefd door onze verwende, jonge mommy influencers. Vanuit hun jonge moederzijn werd een programma geboden van yoga in de natuur tot … uiteindelijk een car seat game waarin alle generatie Maxi-Cosi’s een rol speelden. Hierdoor werd het gebrek aan gemak van het bestaande aanbod figuurlijk beleefd waar onze nieuwe Maxi-Cosi 360 Pro Family de oplossing voor biedt.

Welk bureaus (mediabureaus, reclamebureaus, event bureaus) waren betrokken bij de ontwikkeling en de uitvoering van de campagne?

Strategisch concept en tactische invulling van zowel event- als influencermarketingcampagne zijn door Scooperz Agency bedacht, uitgevoerd en uiteindelijk gerealiseerd.

Hoe zie jij de mediatypen waarin jullie actief zijn de komende tien jaar ontwikkelen?

Digitale kanalen zullen de belangrijkste discovery touchpoints blijven voor consumenten en daarbij dus essentiële mediakanalen voor adverteerders.

Een van de belangrijke ontwikkelingen is dat we steeds verder gepersonaliseerde content voorgeschoteld gaan krijgen online. Adverteerders dienen daarop in te spelen om relevant te blijven. Mediacampagnes zullen daarbij gaan van generieke mediaboodschappen naar hele specifieke boodschappen binnen kleinere communities.

We zien momenteel ook een ontwikkeling van glossy naar meer authentieke content in media omdat consumenten zoeken naar herkenbaarheid en echtheid, ook in advertising. Hoe dit zich verder zal ontwikkelingen, zeker in combinatie met AI valt nu nog niet te voorspellen. Want een ding is echt zeker: social media zal continu blijven veranderen. Aan adverteerders en influencers de uitdaging om hierop in te kunnen spelen als voorwaarde om succesvol te kunnen zijn. Zij die snel weten aan te passen zullen de winnaars in de markt zijn en blijven.

Welke media- en mediumtypes zijn voor het event ingezet? Hoe zijn jullie tot deze keuzes gekomen?

Uitdaging was de nieuwe, nog niet gelanceerde Maxi-Cosi 360 Pro Family, uniek te profileren/positioneren boven alle bestaande autostoeltjes. Met andere woorden; ons nieuwe premiumpriced product, primair gebaseerd op een unieke comfortbeleving, moest qua perceptie boven alle concurrentie uitsteken.

Doelgroepinzicht:

a) Toekomstige moeders oriënteren zich tijdens of zelfs vóór de zwangerschapsperiode al intensief op merk en type.
b) Het eerste kind is het belangrijkste keuzemoment.
c) Meer dan 90 procent van de ouders met kinderen (0-4) heeft moeite om hun kinderen in en uit een autostoeltje te krijgen.
d) Veiligheid en kwaliteit zijn de belangrijkste aankoopfactoren.
e) De laatste 15 jaar is dit aangevuld met comfort voor het kind en convenience voor de ouders.. Ouders en naaste familie wensen in toenemende mate zonder fysieke ongemakken hun (klein)kind te vervoeren.

Mediagebruik doelgroep:

a) Instagram is hét platform dat zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot hét platform waar onze doelgroep, zwangere vrouwen, zich op begeven.
b) De primaire zoekmachine, inspiratiebron en community voor zwangere vrouwen is Instagram welke als een soort trustpilot fungeert.
c) Influencers zijn specifiek voor de doelgroep zwangere vrouwen als geen ander in staat emotie, verbinding en connectie tot stand te brengen.

Wat waren de resultaten van het event? 

Het succes van onze onconventionele, gedurfde en a-typische communicatieaanpak leverde het volgende op:

Fase 1 (21/03 – 4/04):

a) 10 Instagram Reels met als resultaat 793.800 weergaven. Doelstelling: 500.000. Index 159
b) Instagram Stories met als resultaat 5.685.287 weergaven. Doelstelling: 500.000. Index 1137
c) 8 Instagram Reels op het kanaal van Maxi-Cosi met influencers met als resultaat 555.452 weergaven.

Fase 2 (26/04 – 3/05):

a) 10 Instagram Storysets met als resultaat 1.356.271 weergaven. Doelstelling: 1.000.000. Index 136
Fase 3 (1/06 – 12/07)
a) 10 Instagram Reels met als resultaat 1.436.320 weergaven. Doelstelling: 500.000. Index: 287
b) 10 Instagram Storysets met als resultaat 1.051.202 weergaven. Doelstelling: 500.000. Index 210

Ten slotte: ons 3-daags Marbella influencerevent (21-24 maart) werd door de 10 gekozen influencers als onvergetelijk beleefd en de inspiratie die hieruit voortkwam scoorde voor de Maxi-Cosi 360 Pro Family de hierboven beschreven ongekende publiciteit en een verkoopresultaat ver boven doelstelling hetgeen de afgelopen maanden out of stock opleverde in alle landen waar deze revolutionaire nieuwe Maxi-Cosi autostoel verkrijgbaar was.

www.scooperz.com

www.crossmediaawards.nl

Sponsors

Cross Media Awards 2023 wordt gesponsord door:

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

WE DO! Wear the moment van WE Fashion GOUDEN Cross Media Case van het Jaar 2023

19-10-2023 | 13:48:48
WE DO! Wear the moment van WE Fashion is de GOUDEN Cross Media Case van het Jaar 2023

Jhelisa Panfred is De Belofte 2023

19-10-2023 | 13:37:00
Tijdens Cross Media Awards 2023 op 18 oktober in PHIL Haarlem is Jhelisa Panfred, strategist bij HERC, uitgeroepen tot De Belofte van het jaar 2023.

World Padel Tour Amsterdam Open van Triple Double Sportmarketing Cross Media Event van het Jaar 2023

19-10-2023 | 13:30:48
Triple Double Sportmarketing dingt met de World Padel Tour Amsterdam Open mee naar de award voor Event.

Readification van The Invaders Cross Media Innovatie van het jaar 2023

19-10-2023 | 13:23:00
Hoe krijg je jongeren weer aan het lezen? The Invaders ontwikkelde als antwoord op die vraag de campagne Readification, waarbij gaming wordt ingezet

Margriet Cross Media Merk van het Jaar 2023

19-10-2023 | 13:08:32
Op 18 oktober worden Cross Media Awards 2023 uitgereikt in PHIL Haarlem. DPG Media zendt Margriet in als Cross Media Merk.

DPG Media Cross Media Exploitant van het Jaar 2023

19-10-2023 | 12:36:00
Tijdens de Cross Media Awards 2023 op 18 oktober in PHIL Haarlem is DPG Media uitgeroepen tot Cross Media Exploitant van het jaar 2023.

Kruidvat Cross Media Adverteerder van het Jaar 2023

19-10-2023 | 12:21:00
Kruidvat is door AGE Media voorgedragen als Cross Media Adverteerder van het Jaar en is door de jury uitgeroepen tot winnaar.

Wavemaker is Cross Media Bureau 2023

19-10-2023 | 11:21:17
Tijdens de Cross Media Awards 2023 op 18 oktober in PHIL Haarlem is Wavemaker uitgeroepen tot Bureau van het jaar.

Sophie van der Schaft Cross Media Persoon 2023

19-10-2023 | 07:43:00
Sophie van der Schaft is CEO van &.media group. Zij is uitgeroepen tot Cross Media Persoon van het jaar 2023.

Cross Media Awards 2023: alle winnaars en genomineerden

19-10-2023 | 07:42:00
Op 18 oktober werden Cross Media Awards 2023 uitgereikt in PHIL Haarlem. Hier vind je alle winnaars

DPG Media en Wavemaker grote winnaars Cross Media Awards 2023, Sophie van der Schaft Cross Media Persoon

18-10-2023 | 12:35:00
DPG Media en Wavemaker grote winnaars Cross Media Awards 2023, Sophie van der Schaft Cross Media Persoon

[Belofte Forum] Wat snapt de gevestigde orde in onze business niet wat jonge mensen wél snappen?

10-10-2023 | 15:39:00
Met enige regelmaat vragen wij een aantal beeldbepalende spelers in de markt naar hun mening in de rubriek FORUM. Deze keer vragen we de genomineerden voor De Belofte 2023: Wat snapt de gevestigde orde in onze business niet wat jonge mensen wél snappen?

Nominaties Cross Media Awards 2023 - KOOP NU JOUW KAARTEN

06-10-2023 | 09:43:00
Op 18 oktober worden Cross Media Awards 2023 uitgereikt in PHIL Haarlem. Hier vind je de nominaties

[Cross Media Adverteerder] Maarten Post over HORNBACH

03-10-2023 | 18:33:00
Op 18 oktober worden Cross Media Awards 2023 uitgereikt in PHIL Haarlem. HORNBACH is door Serviceplan voorgedragen als Adverteerder van het jaar en is nu ook genomineerd voor deze prestigieuze prijs. We spreken Maarten Post, Hoofd Marketing & Communicatie bij HORNBACH

[Cross Media Adverteerder] Maurice van Susante over Kruidvat

03-10-2023 | 09:10:00
Kruidvat is door AGE Media voorgedragen als Adverteerder van het jaar en is nu ook genomineerd voor deze prestigieuze prijs. We spreken Maurice van Susante

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.