Marketing Report
D&B, Open Now en TBWA ontwikkelen campagne voor Rijksoverheid over huiselijk geweld nieuws

D&B, Open Now en TBWA ontwikkelen campagne voor Rijksoverheid over huiselijk geweld

Rijksoverheid lanceerde een campagne in samenwerking met D&B, Open Now en TBWA\NEBOKO (DOT) om omstanders van huiselijk geweld te stimuleren het gesprek aan te gaan. Slachtoffers van huiselijk geweld zitten vaak opgesloten in de situatie. Ze zoeken geen of te laat hulp. Om de cyclus van huiselijk geweld te doorbreken is het belangrijk om eerder in te grijpen. De rol van omstanders is hierbij essentieel.

Een onveilige thuissituatie doorbreken

Omstanders met een vermoeden van huiselijk geweld weten niet dat ze van grote betekenis kunnen zijn. Ze kampen met twijfels: Heb ik het goed gezien? Ben ik de juiste persoon? Wat kan ik aan de situatie veranderen?

Dennis Cohen, coördinerend campagnemanager bij ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport: "Rijksoverheid wil omstanders met de campagne over de drempel heen helpen door de twijfels te erkennen en door te laten zien dat het gesprek aangaan, je zorgen bespreken, van waarde is voor het slachtoffer én van wezenlijk belang in het doorbreken van de cyclus van huiselijk geweld. Centrale boodschap: een onveilige thuissituatie doorbreken, begint met je zorgen bespreken."

Jasper Diks & Billy Witbraad, creatieve directie namens DOT: "Huiselijk geweld kan bij iedereen in zijn of haar omgeving voorkomen. De campagne, onder regie van Bram Schouw, draait om drie indringende verhalen over huiselijk geweld. Als kijker word je meegenomen in de emotie en zorgen van een vader over zijn dochter, een oom over zijn neefje en een buurvrouw over haar vriendin. Bij ieder van hen zijn we – van heel dichtbij - getuige van het gesprek dat zij durven aangaan en de impact die dit heeft op het tweetal. We hopen dat andere omstanders met een vermoeden van huiselijk geweld dit moedige voorbeeld volgen."

Concrete gesprekstips

De campagne geeft omstanders met een vermoeden van huiselijk geweld ook concrete handvatten om het gesprek te starten. Op de website ikvermoedhuiselijkgeweld.nl worden concrete gesprekstips gegeven zoals:

  1. Neem een open houding aan en wees niet veroordelend
  2. Benoem wat je opmerkt. Bijvoorbeeld: Ik hoor vaak geschreeuw, hoe gaat het met je?
  3. Laat weten dat je ervoor diegene bent

De campagne start op 30 augustus en bestaat uit drie TVC’s, OLV, linkads, (D)OOH, display advertising, social media en een website met concrete tips.

Credits:

Opdrachtgever: ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Publiek en Communicatie | Bureau: D&B, Open Now & TBWA\NEBOKO (DOT) | Productie: Bonkers (regie Bram Schouw) | Media: Initiative Media | PR: HvdM

www.tbwa.nl

www.opennow.nl

www.rijksoverheid.nl

Lees ook:

TBWA\NEBOKO aan de slag voor TOPdesk

23-11-2023 | 11:08:17
TBWA\NEBOKO zal samenwerken met bureaus binnen de TBWA Worldwide Collective om de nodige strategische input te leveren

Bepublic Group en Whyte Corporate Affairs domineren de Belgische Best of Reputation Awards

22-11-2023 | 15:46:00
De tweede editie van de Belgische Best of Reputation Awards, levert een oogst van 26 awards op, verdeeld over 13 verschillende bureaus

TBWA\Neboko ontwikkelt Sinterklaas-campagne PostNL

08-11-2023 | 23:54:00
PostNL heeft zijn Sinterklaas-campagne gelanceerd die door TBWA\Neboko is gemaakt

[Column] Bas Vlugt: Publicis en WeFilm grote winnaars Dutch Creativity Awards 2023 - en TBWA en KesselsKramer ook wel een beetje

01-11-2023 | 08:34:00
Het project WikiTruth door Publicis won dinsdag 31 oktober de Grand Prix bij de uitreiking van de Dutch Creativity Awards 2023. Het initiatief werd beloond met nog 4 Lampen (2x Brons, 1x Zilver, 1x Goud).

RetailMedia.One en JUMP! Retail gaan samenwerken

30-10-2023 | 10:15:00
Het doel van deze samenwerking is om reclame in het retail mediadomein voor adverteerders versneld en effectief in te kunnen zetten

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.