Daan Bonenkamp (hoofd voorlichting D66) wordt hoofdredacteur Tubantia

Daan Bonenkamp (hoofd voorlichting D66) wordt hoofdredacteur Tubantia

Daan Bonenkamp, het hoofd voorlichting van de Tweede Kamerfractie van D66, is per 1 januari 2023 benoemd tot hoofdredacteur van De Twentsche Courant Tubantia. Daarmee volgt hij Martha Riemsma op die op 1 mei 2022 is gestopt als hoofdredacteur. Paul Berkhout vevult sindsdien als adjunct-hoodredacteur de functie van waarnemend hoofderdacteur.

Speechschrijver van Alexander Pechtold

Daan Bonenkamp, geboren en getogen in Hengelo werkte in 2009 kort voor de Telegraaf, waarna hij bijna 8 jaar woordvoerder en speechschrijver was voor toenmalig D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold was.

In juni 2017 stapte hij over naar de gemeente Den Haag waar hij woordvoerder werd van Pauline Krikke (VVD), de burgemeester van Den Haag om in augustus 2019 terug te keren bij de D66-kamerfractie. Hij geeft daar leiding aan 12 woordvoerders en online-medewerkers, die Kamerleden en bewindspersonen adviseert.

Unanieme keuze

Een vierkoppige commissie van redactie en directie koos na een uitgebreide selectieprocedure unaniem voor Daan Bonenkamp. Erik van Gruijthuijsen, directeur/uitgever van DPG Media: "Wij zijn ervan overtuigd dat Daan met zijn energie en sterke digitale oriëntatie Tubantia een nieuwe impuls kan geven. Tubantia heeft in de regio traditioneel een ijzersterke positie. Het vak van krant maken beheersen we ook als de beste. Nu moeten we onze lezers ervan overtuigen dat er naast de krant online nog heel veel meer te beleven valt. We willen dat Twente net zoveel van de site en app gaat houden als van de krant."

Daan Bonenkamp: “Ik ben een kind van de streek en heb altijd een sterke band gehouden met Twente. Deze stap voelt daarom ook als thuiskomen. Thuis bij mijn ouders viel De Twentsche Courant Tubantia iedere dag op de mat.

Mijn opa was tientallen jaren columnist. De krant was mijn eerste aanraking met de journalistiek. Dat ik nu leiding mag gaan geven aan Tubantia zie ik als een unieke kans. De redactie van Tubantia laat iedere dag zien dat er kracht en toekomst zit in regionale journalistiek. Die toekomst zal in toenemende mate digitaal zijn, daar liggen nog veel kansen voor Tubantia.

Tegelijkertijd koester ik de krant, die voor heel veel mensen in Twente en de Achterhoek iedere dag weer een vat vol goede verhalen uit de regio is.”

www.dpgmedia.nl
www.tubanctia.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.