Dave Minneboo op nummer 1 in Radio50 2023

Dave Minneboo op nummer 1 in Radio50 2023

Dave Minneboo is ook in de Radio50 van 2023 het meest invloedrijk in de radiowereld. Op 1 juli 2022 maakte hij de overstap naar Talpa Network vanuit Qmusic, waar hij radiodirecteur was en dat hij tot de best beluisterde radiozender wist te maken. Bij Talpa Network is hij Creatief Directeur Radio en daarmee inhoudelijk eindverantwoordelijk voor Radio 538, Sky Radio, Radio Veronica en Radio 10.

Top 10

Marieke Elsinga weet door te stijgen naar de tweede positie en is het bewijs dat vrouwen het goed kunnen doen op de radio. Ze is een belangrijke pijler van Qmusic. Samen met Mattie Valk, die gestegen is naar de vierde positie (van 6) maakt ze het bekende dagelijkse ochtendprogramma.

Gerard Ekdom weet door te stoten tot de derde positie en maakt met zijn ochtendprogramma op Radio 10, deze zender het best beluisterde radiostation van Talpa Network (en de derde zender van Nederland).

John de Mol, die zijn Talpa Network wil verkopen en een moeilijk jaar achter de rug heeft, komt op plek 5 terecht dankzij zijn invloed in het radiolandschap. De vraag wordt hoe zijn positie komend jaar zal zijn met alle discussies.

Rob Stenders maakte de overstap van NPO Radio 2 naar Talpa Network, waar hij zenderbaas van Radio Veronica werd. Goed voor een zesde plek in de Radio50; een behoorlijke stijging van plaats 18.

Joris van der Pol is algemeen directeur van One Media Sales (OMS), de reclameverkooptak van Talpa Network (90 procent) die de reclamezendtijd voor flink wat radiostations verkoopt. Goed voor plek 7 (gestegen van 9).

Jurre Bosman, de directeur Audio van de NPO steeg met zijn invloed naar plek 8, Ruud de Wild, die switcht van KRO-NCRV naar PowNed maar op NPO Radio 2 blijft, steeg naar plek 9 (vanaf 21) en Bram Krikke daalt naar plek 10.

Stijgers

Rob Beijersbergen, de verkoopdirecteur van Qmusic, verruilt plek 31 voor 11 en is daarmee de hoogste stijger. Erik de Zwart, voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40, is definitief teruggekeerd bij de NPO (NPO Radio 5, omroep Max). Hij gaat van plaats 42 naar 24.

Jan -Willem Roodbeen, presentator van het succesvolle ochtendshow van NPO Radio 2, klimt naar plek 32 en weet daarmee 17 plekken te winnen ten opzichte van de vorige Radio50. Zijn kompaan Jeroen Kijkindevegte wint 14 plekken en staat nu op positie 36.             

Nieuwkomers

Hoogste nieuwkomer is Wietze de Jager, die samen met Klaas van Eerden de ochtendshow bij Radio 538 maakt sinds begin 2022. Frank Dane, die de ochtendshow moest verlaten, is met succes overgestapt naar de middagshow bij Radio 538 en goed voor een binnenkomer op plek 19. Leo Blokhuis, de popprofessor bij NPO Radio 2, maakt zijn entree op plek 25. Coen Swijnenberg stopte grotendeels als helft van het duo met Sander Lantinga en is solo verdergegaan op Radio 538 met een lunchprogramma, al bestaat het duo op de vrijdagen nog. Goed voor een 27e positie. Mouringh Den Dunnen is commercieel directeur bij RadioCorp (100% NL, Slam! en Sunlite) sinds 2019 en goed voor een binnenkomer op plek 31.  

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.