ANWB kiest contentmarketingbureau MPG voor doorontwikkeling Kampioen

ANWB kiest contentmarketingbureau MPG voor doorontwikkeling Kampioen

ANWB kiest na een pitch voor contentmarketingbureau MPG om het design van het ledenmagazine Kampioen over te nemen. Daarnaast is MPG en haar overkoepelende bureaugroep Matter sparringspartner voor de verdere omnichannel-ontwikkeling van Kampioen.

Contentambities Kampioen

De ANWB weet als geen ander hoe content bijdraagt aan dagelijks contact met een grote community. Kampioen is een sterk label dat zorgt voor activatie en engagement over diverse kanalen met 5,2 miljoen ANWB-leden. Om de relevantie van Kampioen te vergroten heeft de ANWB de ambitie om de verhalen van Kampioen consistenter over alle owned kanalen te vertellen waardoor het bereik wordt vergroot en potentieel nieuwe doelgroepen worden aangesproken. 

Frenkel Denie, Directeur Platform ANWB: “We zijn heel blij om de Kampioen, het grootste magazine van Nederland, naar een volgend level te brengen samen met onze nieuwe partner MPG. We hebben voor MPG gekozen om onze toekomstvisie op de doorontwikkeling richting meer digitale content, gedeeld over een bredere kanalenmix, verder uit te kristalliseren.”

Kampioen onder de vleugels van Matter en MPG

De focus in de samenwerking tussen MPG en de ANWB ligt allereerst op het design van de print Kampioen en de digitale Kampioen. Daarnaast is Matter sparringspartner om de content van Kampioen breder in te zetten. De partijen hebben de ambitie om samen de volgende stap te zetten in het aanbieden van gepersonaliseerde en relevante content aan ANWB-leden op basis van gevalideerde data- en doelgroepinzichten.
 
Olivier Smit, CEO bij MPG en Matter: “We zijn er enorm trots op dat we de ANWB aan ons portfolio van klanten kunnen toevoegen. We gaan met de ANWB onze pay-off ‘Unlocking your full content potential’ eer aandoen. De ANWB is een pionier in contentmarketing en wij kijken ernaar uit om hier de maximale potentie uit te halen op een crossmediale manier. De ANWB stond al geruime tijd op onze radar en we zijn dan ook superblij dat we samen met hen deze transitie kunnen gaan realiseren.”

Over MPG en Matter

MPG is onderdeel van Matter; een snelgroeiend internationaal netwerk van marketing- en contentbureaus dat merken helpt haar potentieel optimaal te benutten. Matter zet daarvoor in op creativiteit en hoogwaardige content, met technologie en data als enablers. Het netwerk van Matter breidt continu uit en bestaat uit MPG, SOCIAL.INC, Gicom (België) en Matter New York. De gezamenlijke bureaus werken onder andere voor Ahold Delhaize, AkzoNobel, Aedes, A.S. Watson, Bloemenbureau Holland, DA, Enexis, Gall&Gall, Flexa, FNV, Media Markt, PWN, Rabobank, Rituals, Unilever en Nederlands Veteraneninstituut.

www.mattercontentagency.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Rens van Geel aangesteld als CEO van NOBEARS

19-07-2024 | 14:42:00
Rens van Geel is per 17 juli aangesteld als CEO van full-service digitaal bureau NOBEARS.

Rise creëert merkidentiteit en film voor TinyOcean

19-07-2024 | 14:31:00
Creative agency Rise heeft de afgelopen periode samengewerkt met de startup TinyOcean, om een merkidentiteit op te bouwen.

[Interview] Chris Römer (Storyboard): Influencers hebben contentmarketing getransformeerd

19-07-2024 | 14:17:00
Chris Römer is Creative Strategy Director bij Storyboard. Hij is ook lid van de jury van de Content Marketing Awards 2024. Marketing Report spreekt hem

[Interview] Stéphane en Olivier Lorent: 10 jaar Barracuda: Work hard, play hard

19-07-2024 | 13:33:00
Barracuda, bureau voor experiential marketing, geeft al 10 jaar de mooiste merken een podium en heeft dat altijd in stilte gedaan

Media.Monks wijzigt zijn naam in Monks en richt bedrijf in via twee pijlers

18-07-2024 | 17:52:00
Media.Monks heeft zijn naam gewijzigd in Monks. Het bedrijf dat onderdeel is van S4Capital heeft daarbij aangekondigd zich te richten op twee takken: Marketing services en Technology services
 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.