Marketing Report
[De Belofte 2023] Wouter Glaser over Thom Knobel nieuws

[De Belofte 2023] Wouter Glaser over Thom Knobel

Tijdens Cross Media Awards 2023 op 18 oktober in PHIL Haarlem wordt bekendgemaakt wie De Belofte 2023 is. Wij vragen mensen die staan genoteerd in de M100 lijsten 2023 om één persoon voor te dragen. De Jury van de Cross Media Awards kiest eerst de genomineerden en daarna de winnaar.

De voordracht van Wouter Glaser is Thom Knobel, Creative bij Blauw Gras.

Junioren in de spits

Bij Blauw Gras zijn we altijd op zoek naar vernieuwende perspectieven. Wij vinden het belangrijk om jeugdige onbegrensde creativiteit te combineren met verfijnde senioriteit. Daarom nemen wij ook de junioren mee in grote projecten. 

Zo ook met Thom Knobel. In april 2022 begon Thom aan zijn eerste baan in de reclamewereld. Als Junior Creative viel hij met zijn neus in de boter. Al snel ontwikkelde hij zijn eigen expertise. Door gepassioneerd bezig te zijn met new media wist hij vernieuwende concepten te ontwikkelen voor onze klanten.

Scoren voor ALDI

De verfrissende blikken leiden vaak tot spot on campagnes. Thom is hierin het levende bewijs dat het werkt. Door zijn ongeremde enthousiasme en kennis over het social speelveld weet hij het niveau van campagnes en always-on concepten naar een nieuw niveau te tillen. Zijn werk voor ALDI is hier een goed voorbeeld van. Door nieuwe vormen van beeldcommunicatie te combineren met de inzichten van senioren weet hij succes te behalen op gebied van bereik en merkrepresentatie.

Short-form merkdenken

Wat we de laatste periodes merken is dat het zijn van een creatief niet meer dezelfde functieomschrijving heeft als voorheen. Vooral als je je bezighoudt met short form content moet je als creatief een veelzijdig talent zijn. Je moet niet alleen op goede ideeën komen, maar ze in veel gevallen ook nog zelf optimaal weten uit te voeren. Thom weet deze nieuwgevormde functie goed in te vullen. Hij is een merkdenker die vanuit een helikopterperspectief kijkt hoe hij merken kan laten groeien met de kracht van social media, maar hij heeft ook gevoel voor cameravoering en montagetechnieken. Door dit te combineren weet hij concepten neer de zetten die matchen in de huidige tijdgeest.

Oog voor cultuur

Vanuit zijn studie aan de kunstacademie heeft Thom al een fascinatie voor ontwikkelingen binnen culturen. Door social listening toe te passen creëert hij een beeld van de huidige internetcultuur en de verschuivingen daarbinnen. Hierdoor weet hij concepten aan te scherpen zodat het goed in de context van de platwormen past. Een goed voorbeeld van een praktische toepassing hiervan is de wervingscampagne van VinkVink in december. Voor deze zorgverzekeraar heeft Thom een prominente rol gespeeld in het ontwikkelen van een campagne die als doel had op te vallen. Door culturele inzichten toe te passen op de conceptontwikkelingen is Thom een van de redenen dat die doelen zijn bereikt.

Thom z’n passie voor het vak is aanstekelijk. Hij viert alle overwinningen volop mee en evalueert projecten om zo constant te groeien. Hierdoor verwacht ik dat hij aardige stappen gaat maken in het communicatiespeelveld en is hij dé belofte 2023.

www.blauw-gras.com

De Belofte wordt mede mogelijk gemaakt door Result Recruitment


www.resultrecruitment.nl


Lees ook:

[De Belofte 2023] Lauren van der Heijden over Reina Visser

[De Belofte 2023] Willem-Albert Bol over Robin Vertelman

[De Belofte 2023] Hilmar Mulder over Eva Breda

[De Belofte 2023] Georgette Schlick over Jermaine Ellenkamp

[De Belofte 2023] Darre van Dijk over Thomas van der Helm

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief