De Koninklijke Bibliotheek kiest voor ZIGT

De Koninklijke Bibliotheek kiest voor ZIGT

De Koninklijke Bibliotheek heeft ZIGT gekozen als mediabureau. ZIGT zal daarbij het media-advies en de inkoop verzorgen. Nu de Bibliotheken weer open zijn gegaan na de lockdown is op 9 juni een merkcampagne van start gegaan. Verder worden er meerdere kortere campagnes ingezet. Deze zorgen er onder meer voor dat het bestaan van de Informatiepunten Digitale Overheid (IDO) in de bibliotheek meer landelijke bekendheid zullen krijgen.

In de campagne van de Koninklijke Bibliotheek staan de zogenaamde IDO-punten (Informatie Digitale Overheid) centraal. Bij deze informatiepunten kunnen mensen terecht met vragen over de overheid, zoals over toeslagen, AOW, uitkering, belastingen, rijbewijs en zorg. De medewerkers van het informatiepunt helpen zoeken naar de juiste informatie. Binnenkort wordt het 200ste IDO geopend in Oegstgeest.

Stephanie Verhagen, adviseur Basisvaardigheden en Digitale Inclusie van De Koninklijke Bibliotheek: “Nu het moment daar is dat alle bibliotheken weer open mogen, en we ons 200ste Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) openen, is dit voor ons hét moment om met onze nieuwe campagne te starten. ZIGT heeft voor dit maatschappelijk thema, een passende mediastrategie opgezet. Zo kunnen we mensen bereiken die niet goed digitaal onderlegd zijn over de mogelijkheid om in de bibliotheek goed geholpen te worden.”

ZIGT zegt enthousaist te zijn om voor de Koninklijke Bibliotheek te mogen werken. ZIGT heeft een geïntegreerde media-aanpak gerealiseerd, gericht op de doelgroepen Ouderen, Nieuwe Nederlanders en Laag geletterden, waarbij TV & Online Video de basis vormt en ondersteunt worden door SEA. Na de initiatiele campagne zal gedurende het jaar het onderwerp meermaals met media-inzet onder de aandacht gebracht worden. De Koninklijke Bibliotheek hoopt hiermee dat meer kwetsbare mensen de weg naar een IDO-punt weet te vinden.

www.zigt.nl
www.kb.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.