Marketing Report
De Nederlandse Loterij kiest met Eurojackpot voor TBWA\Neboko nieuws

De Nederlandse Loterij kiest met Eurojackpot voor TBWA\Neboko

De Nederlandse Loterij heeft ten behoeve van Eurojackpot reclamebureau TBWA\Neboko verkozen na een pitch. Daarmee verlaat het merk na circa 3 jaar DEPT. Het account is naar verluid in het voorjaar vergund, maar nu pas geven de betrokken partijen daar bekendheid aan.

Onder de noemer Zoooveel meer met zoooveel money, is een eerste merkcampagne van de hand van TBWA\Neboko gestart.  

Met deze campagne claimt Eurojackpot de hoogste Jackpot van Nederland te hebben en wil de loterij mensen uitdagen om grootser dan groots te dromen.

In de commercial wordt de Zoooveel Money Man geïntroduceerd. Hij zet de tijd stil en attendeert een voorbijganger erop dat hij bijna aan Eurojackpot voorbijloopt. Een kans op Zoooveel Money waarmee al zijn dromen werkelijkheid zouden kunnen worden.

Saskia Baartman, Business Director Eurojackpot en Lotto bij de Nederlandse Loterij: “Als je de Jackpot van 120 miljoen wint kun je al je dromen, en meer, uit laten komen. De afgelopen jaren hebben we dit succesvol onder de aandacht gebracht met onze Zoooveel Money campagnes, maar we leerden ook dat de gekozen invulling soms als te materialistisch werd ervaren. Met deze campagnelijn willen we daarom het dromen over unieke ervaringen belangrijker maken. Dromen die alleen jij kunt verzinnen en waarbij samen plezier maken centraal staat.”

Rik Ledder , CEO van TBWA\Neboko: “We zijn op zoek gegaan naar manieren om het merk eigentijdser en sympathieker te maken. We introduceren een Zoooveel Money Man: een fris gezicht voor Eurojackpot. Vanaf nu zien we hem in films die gaan over de dromen van anderen. Voor die dromen laten we ons inspireren door wat er speelt in culture. Dit blazen we op tot epische proporties. Een droom voor elke creatief.”

De campagne is te zien op televisie, social media, online, outdoor en retail.

Desgevraagd wil De Nederlandse Loterij niet ingaan op het proces van de pitch. De Nederlandse Loterij werkt voor andere merken al samen met TBWA\Neboko.

 

Lees ook:
 

Wel stelt een woordvoerder dat met het concept van de Zoooveel Money Man een richting opgegaan die volgens het loterijbedrijf meer past in de huidige tijd en maatschappij. De Nederlandse Loterij wil voortbouwen vanaf de bestaande EJP-kernwaarden en zich meer richten op dromen en immateriële zaken.  

Credits:

Klant: Eurojackpot – Nederlandse Loterij | Bureau: TBWA\Neboko | Productie: Hazazah | Post productie: Ambassadors | Muziek: Amp.Amsterdam

www.tbwa.nl

www.nederlandseloterij.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.