Marketing Report
Dentsu Benelux lanceert de Green Consumer Study nieuws

Dentsu Benelux lanceert de Green Consumer Study

Dentsu Benelux lanceert de Green Consumer Study, wat een representatief en diepgaand beeld geeft van de overwegingen van consumenten bij de aanschaf van (duurzame) producten en diensten. Dit biedt bedrijven de inzichten om de consument onderdeel te laten zijn van hun duurzame marketingstrategie welke de zogenaamde intention–behavior gap kan verlagen.

Uit de Green Consumer Study blijken we vijf groepen te kunnen onderscheiden die grote verschillen in gedrag en overwegingen vertonen. De twee dimensies waarop de meest prominente verschillen zichtbaar worden, zijn: de mate van bereidwilligheid om zijn/haar gedrag aan te passen én in welke mate men duurzaamheid als verantwoordelijkheid voor zichzelf ziet.

  1. The Green Activists (5 procent) – Sterk geëngageerde consumenten die actief bezig zijn met het vergaren van kennis en het leiden van een duurzamer leven. Hieronder vallen veel hoogopgeleide jonge vrouwen met een hoog opleidingsprofiel.
  2. The Green Adopters (18 procent) – Sociaal geëngageerde consumenten die het voorbeeldgedrag van The Green Activists volgen, zolang dit niet te veel moeite of geld kost. Duurzaamheid is belangrijk, maar niet ten koste van alles.
  3. The Green Bystanders (30 procent) – Men ziet duurzaamheid als de verantwoordelijkheid van overheden en bedrijven. Kleine gedragsveranderingen worden voornamelijk gesteund vanuit de motivatie voor natuurbehoud en een veilige toekomst voor kinderen en kleinkinderen.
  4. The Green Indifferents (23 procent) – Duurzaamheid is geen onderwerp van belang. Men gelooft dat er weinig tot niets veranderd kan worden. Deze jonge doelgroep toont een grote onverschilligheid; andere activiteiten hebben meer urgentie of zijn belangrijker in hun leven.
  5. The Green Deniers (26 procent) – Deze groep erkent niet dat er een klimaatprobleem is. Ze zijn vaak woonachtig in provincies als Limburg, Friesland, Brabant of Flevoland. Groene producten worden als te duur beschouwd.

Antoine Mes, Social Impact & Sustainability Manager dentsu Benelux: "Uit ons onderzoek blijkt dat volgens 83 procent van de Nederlandse consumenten, bedrijven naast overheden (84 procent) een belangrijke rol spelen in het bevorderen van duurzaamheid. Dit biedt merken/marketeers een geweldige kans om consumenten te betrekken bij hun duurzame marketingstrategie. Het promoten van duurzame levensstijlen is hierbij essentieel. Volgens het IPCC kan dit namelijk wereldwijde emissies met 40 tot 70 procent verminderen."

Andere inzichten

Naast beweegredenen en barrières heeft dentsu ook inzicht in de mate waarin duurzaamheid wordt geassocieerd met bepaalde industrieën. In combinatie met dentsu's CCS-mediaplanning platform kunnen deze inzichten worden verrijkt met socio-demografische gegevens, mediagebruik en lifestyle gegevens.

Toepassingsgebieden

De Green Consumer segmentatie helpt merken en organisaties inzicht te krijgen in verschillende doelgroepen en welke groepen relevant voor hen kunnen zijn. In combinatie met dentsu's mediaplanning (60+ mediakanalen) platform CCS is het zelfs mogelijk om consumenten binnen een specifiek segment te bereiken. Dit biedt inzicht in waar deze groepen het beste te bereiken zijn en met welke boodschap. Dit betekent dat niet alleen merken, maar ook NGO's, startups, sectorinitiatieven en (lokale) overheden hun boodschap en campagnes kunnen afstemmen op de belevingswereld van de doelgroep die ze willen bereiken.

De Green Consumer Study is het derde product in de reeks duurzame diensten van dentsu Benelux dat beschikbaar is. Met de School for Sustainable Marketing en de Media Decarbonization services biedt dentsu Benelux nu extra oplossingen om marketing en communicatie in te zetten voor een duurzamere, inclusievere en circulaire wereld.

*Voor internationale merken is de study tevens beschikbaar in Noorwegen, Zweden, Denemarken en de US. De Green Consumer Study heeft de afgelopen maanden plaatsgevonden onder volwassen Nederlanders van 18 jaar of ouder.

www.dentsu.com

Lees ook:

Dentsu Creative ontwikkelt campagne amsterdam&partners

29-01-2024 | 16:24:52
Het belangrijkste doel: trots van Amsterdammers op hun stad en buurt vergroten

Dentsu wint pitch BSH

20-12-2023 | 11:49:00
BSH is een wereldwijde onderneming met merken als Bosch, Siemens, Neff en Gaggenau. 

TBWA\NEBOKO lanceert campagne Decemberzegels PostNL

06-12-2023 | 11:04:00
Dit is de derde campagne in de reeks onder de nieuwe campagnevlag Tot snel. PostNL

Content Marketing Awards 2023 | GOUD B2C - Dentsu Benelux: Albert Heijn's Expeditie Oceaan

29-11-2023 | 16:22:00
Met de podcast 'Expeditie Oceaan' laat Albert Heijn kinderen (4-12 jaar) op een verrassende manier kennis maken met de oceaan. De populaire bioloog Freek Vonk neemt kinderen vanuit het bewaaralbum mee op zijn ontdekkingsreis naar 16 verschillende ecosystemen. Luisteraars horen 8D-audio-experiences, waarbij ze omringd worden door allerlei spannende natuurgeluiden. Nooit eerder werd een campagne op zo'n manier verrijkt. De podcast heeft alle verwachtingen overtroffen door het engagement van de campagne substantieel vergroten

[CMTA] Dentsu Creative: Maak het mooier met Karwei

06-11-2023 | 11:06:30
Ontdek hoe we zijn gegaan van merkboodschap tot een betrokken #KARWEI community op social die precies weet hoe je het mooier maakt samen met Karwei.

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.