Marketing Report
Dentsu breidt samenwerking met Google Cloud uit door inzet AI nieuws

Dentsu breidt samenwerking met Google Cloud uit door inzet AI

Dentsu Group Inc. heeft een belangrijke ontwikkeling aangekondigd in haar langdurige relatie met Google Cloud door de inzet van Google Cloud's Vertex AI en Duet AI voor Google Workspace – waarmee de focus op het stimuleren van innovatie door middel van opkomende technologieën zoals GenAI wordt vergroot.

Dominic Shine, Group CIO bij dentsu: "Google Cloud blijft een belangrijke partner voor dentsu bij het ontwikkelen van innovatieve producten en diensten voor klanten en het optimaliseren van onze wereldwijde activiteiten. We besteden veel aandacht aan experimenten met opkomende GenAI-tools en we zijn enthousiast over het enorme potentieel van de Google Cloud AI-roadmap. Onze teams in de hele groep kijken uit naar het testen van het Vertex AI-platform voor het ontwikkelen van oplossingen en de nieuwe Workspace AI-mogelijkheden om de dagelijkse bedrijfsactiviteiten krachtiger te maken."

Merkle's generatieve AI-oplossing, Merkle GenCX, zal samenwerken met Google's Vertex AI en Duet AI, om merken de mogelijkheid te geven om verbonden klantervaringen te stimuleren met verbeterde snelheid, nauwkeurigheid en effectiviteit die niet mogelijk was vóór het tijdperk van generatieve AI. Merkle GenCX bouwt voort op haar jarenlange ervaring op het gebied van data en analytics en maakt gebruik van grote kennismodellen (LKM's) en de kracht van grote taalmodellen (LLM's) op de eigen datamiddelen van haar klanten via neutrale netwerken om kansen te ontdekken met enorme hoeveelheden first-party data van bedrijven –en dat alles in een privacyveilige omgeving.

Bedrijven die Google Duet AI en Vertex AI gebruiken, kunnen Merkle GenCX gebruiken om kansen te creëren voor merken die bruikbare inzichten genereren uit gegevens die voorheen onbenut bleven.

Voordelen zijn onder andere:

  • Geavanceerde beslissingsmogelijkheden op basis van 360-graden klantgegevens en realtime optimalisatie op honderden modellen
  • On-demand personalisatie
  • Optimalisatie van site-inhoud op basis van grote kennismodellen
  • Productie van dashboards van de volgende generatie met gebruik van spraak- en tekstzoekinteracties via platforms zoals Looker

Shirli Zelcer, Global Head of Analytics and Data Platforms bij Merkle: "De kracht van AI en data brengt de toekomst van CX vandaag in de markt, en Merkle en Google zullen merken helpen begeleiden op deze reis. Door deze data en LKM's van Merkle GenCX te integreren in de Google AI-platforms, in combinatie met de voordelen van de Google Cloud, kunnen marketeers betekenisvolle ervaringen voor hun klanten bouwen."

Dentsu heeft prioriteit gegeven aan investeringen in de inzet van private en veilige instances van enterprise-grade cloud-infrastructuur, gebaseerd op ethische en verantwoorde AI-principes by design. Google Cloud heeft een vergelijkbare visie en heeft als pionier op het gebied van verantwoorde AI in 2018 zijn AI Principles vrijgegeven om zijn toewijding aan het verantwoord ontwikkelen van technologie te beschrijven.

Met deze volgende fase in de relatie met Google Cloud zal dentsu haar teams in staat stellen zich te richten op snelle bijscholing op het gebied van GenAI om snelle prototypes en duurzame oplossingen te leveren die zijn ontwikkeld met het AI-platform van Google Cloud.

Caroline Yap, Managing Director, Global AI Business bij Google Cloud: "Dit volgende hoofdstuk van onze samenwerking is een bewijs van hoe ons platform en onze oplossingen de creatieve minds bij dentsu verder in staat kunnen stellen om merkervaringen tot leven te brengen door technologie op een veilige, ethische en verantwoordelijke manier in te zetten."

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

www.dentsu.com

Lees meer:

Dentsu Creative ontwikkelt campagne amsterdam&partners

29-01-2024 | 16:24:52
Het belangrijkste doel: trots van Amsterdammers op hun stad en buurt vergroten

Dentsu wint pitch BSH

20-12-2023 | 11:49:00
BSH is een wereldwijde onderneming met merken als Bosch, Siemens, Neff en Gaggenau. 

TBWA\NEBOKO lanceert campagne Decemberzegels PostNL

06-12-2023 | 11:04:00
Dit is de derde campagne in de reeks onder de nieuwe campagnevlag Tot snel. PostNL

Content Marketing Awards 2023 | GOUD B2C - Dentsu Benelux: Albert Heijn's Expeditie Oceaan

29-11-2023 | 16:22:00
Met de podcast 'Expeditie Oceaan' laat Albert Heijn kinderen (4-12 jaar) op een verrassende manier kennis maken met de oceaan. De populaire bioloog Freek Vonk neemt kinderen vanuit het bewaaralbum mee op zijn ontdekkingsreis naar 16 verschillende ecosystemen. Luisteraars horen 8D-audio-experiences, waarbij ze omringd worden door allerlei spannende natuurgeluiden. Nooit eerder werd een campagne op zo'n manier verrijkt. De podcast heeft alle verwachtingen overtroffen door het engagement van de campagne substantieel vergroten

[CMTA] Dentsu Creative: Maak het mooier met Karwei

06-11-2023 | 11:06:30
Ontdek hoe we zijn gegaan van merkboodschap tot een betrokken #KARWEI community op social die precies weet hoe je het mooier maakt samen met Karwei.

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief