Marketing Report
Dentsu Creative lanceert DOJO: Creative Technology Lab voor prototypes nieuws

Dentsu Creative lanceert DOJO: Creative Technology Lab voor prototypes

De mogelijkheden en kansen op het gebied van technologie als AI, Mixed Reality en Predictive Modeling ontwikkelen zich bijna dagelijks. Daarom brengt Dentsu Creative haar Creative Technology talent samen in een nieuw type innovatielab. Hier kunnen merken een concept in vier weken tot leven brengen met een werkend prototype, waarmee de waarde in de echte wereld getest kan worden.

Van Design Thinking naar Design Doing

Uit onderzoek van Dentsu Creative Amsterdam blijkt dat veel merken tegen hetzelfde probleem aanlopen: ideeën genoeg, maar een volle backlog; een gebrek aan tijd, geld en de juiste mensen om deze ideeën realiteit te laten worden. Hoe maak je dan als bedrijf goede keuzes en bepaal je de waarde van nieuwe technologie voor klanten en voor de business?

Luke Vink, Head of Creative Technology bij Dentsu Creative: "De behoefte verschuift van Design Thinking naar Design Doing. Een idee er op een slide mooi uit laten zien is één ding, daar realiteit van maken een tweede. Dat doen wij. Ons team van creative technologists heeft het talent om menselijke creativiteit te combineren met het bouwen en programmeren met opkomende technologieën. In onze nieuwe DOJO propositie brengen we deze skills samen om klanten te helpen versnellen en hun effectieve output te vergroten."

Creative Technology

Deniz Kurt, Creative Technologist bij Dentsu Creative: "Wij geloven dat technologie onze industrie op een positieve manier op zijn kop kan zetten, mits we het inzetten als katalysator voor creativiteit en effectiviteit. Creative technology gaat voor ons over de combinatie van het nut van technologie, met de rijkheid van menselijke emoties. Zo lanceerden we drie maanden geleden onze experimentele Artificial Client. Personas als de Ruthless Critic en Idealistic Dreamer geven bruikbare feedback op creatief werk, van copy tot UX. Door op een slimme manier verschillende AI-tools aan elkaar te knopen, helpt het ons niet alleen ons werk te versnellen, maar komt het ook echt tot leven met realtime sprekende 3D-characters en een uitdagende tone-of-voice."

DOJO gaat van start met het ontwikkelen van prototypes voor launching clients KPN en Randstad.

Ter ere van de lancering geeft DOJO één sprint in Creative Prototyping weg. Merken kunnen tot 5 december hun beste AI-idee via thedojo.studio indienen. Op 7 december wordt tijdens het DOJO Launch Event de winnaar bekendgemaakt.

www.dentsu.com

www.thedojo.studio

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

Dentsu Creative ontwikkelt campagne amsterdam&partners

29-01-2024 | 16:24:52
Het belangrijkste doel: trots van Amsterdammers op hun stad en buurt vergroten

Dentsu wint pitch BSH

20-12-2023 | 11:49:00
BSH is een wereldwijde onderneming met merken als Bosch, Siemens, Neff en Gaggenau. 

TBWA\NEBOKO lanceert campagne Decemberzegels PostNL

06-12-2023 | 11:04:00
Dit is de derde campagne in de reeks onder de nieuwe campagnevlag Tot snel. PostNL

Content Marketing Awards 2023 | GOUD B2C - Dentsu Benelux: Albert Heijn's Expeditie Oceaan

29-11-2023 | 16:22:00
Met de podcast 'Expeditie Oceaan' laat Albert Heijn kinderen (4-12 jaar) op een verrassende manier kennis maken met de oceaan. De populaire bioloog Freek Vonk neemt kinderen vanuit het bewaaralbum mee op zijn ontdekkingsreis naar 16 verschillende ecosystemen. Luisteraars horen 8D-audio-experiences, waarbij ze omringd worden door allerlei spannende natuurgeluiden. Nooit eerder werd een campagne op zo'n manier verrijkt. De podcast heeft alle verwachtingen overtroffen door het engagement van de campagne substantieel vergroten

[CMTA] Dentsu Creative: Maak het mooier met Karwei

06-11-2023 | 11:06:30
Ontdek hoe we zijn gegaan van merkboodschap tot een betrokken #KARWEI community op social die precies weet hoe je het mooier maakt samen met Karwei.

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief