Marketing Report
Dentsu Creative ontwikkelt campagne amsterdam&partners nieuws

Dentsu Creative ontwikkelt campagne amsterdam&partners

Dentsu Creative ontwikkelde het campagneconcept, de visuele stijl en campagne-uitingen voor de campagne Amsterdam verruimt je blik van amsterdam&partners. Het belangrijkste doel: trots van Amsterdammers op hun stad en buurt vergroten.

In de campagne spelen 12 Amsterdammers de hoofdrol. Zij laten door hun initiatieven frisse perspectieven zien die de stad rijk is. De campagne wordt gelanceerd met een speciaal voor de gelegenheid gemaakte mural, waarbij kunstenaar Hugo Mulder Blikverruimend heeft toegevoegd aan het wapen van de stad. De film en fotografie werd samen met productiepartij Vigics gemaakt.

Blikverruimend Amsterdam

Amsterdam is altijd al een plek geweest waar – op een heel klein oppervlak – allerlei invalshoeken, nationaliteiten en meningen samenkomen. Een wereldstad die ruimte geeft aan ieders mening of verhaal. De campagne biedt een hoofdrol voor 12 bijzondere Amsterdammers, die allemaal op hun manier frisse perspectieven bieden.

Geerte Udo, directeur amsterdam&partners: "We hopen met hun verhalen, bewoners te inspireren, te laten nadenken en hun blik te verruimen. Elk perspectief is welkom. Er is geen goed of fout. Mooi of lelijk. Een campagne die juist door haar open karakter de kracht heeft mensen te verbinden, in beweging te zetten, eenheid te creëren en mensen nog meer – of weer – trots te laten zijn op Amsterdam."

Jip van de Meent, strateeg bij Dentsu Creative: "Amsterdam is zoveel meer dan de bekende trekpleisters. Het zijn juist de Amsterdammers die Amsterdam maken. De Amsterdammers die Amsterdam een gezicht geven en de blikken van elkaar en de toeristen verruimen.

Zichtbaarheid

De campagne is 12 weken zichtbaar in de stad en bestaat onder andere uit inzet van tram, (d)OOH, bioscoop en is te zien op middelen van amsterdam&partners. In de loop van de komende weken wordt de campagne verder uitgerold en doorvertaald naar andere bewonersprojecten zoals de 24H-evenementen.

www.dentsu.com

www.iamsterdam.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

Dentsu wint pitch BSH

20-12-2023 | 11:49:00
BSH is een wereldwijde onderneming met merken als Bosch, Siemens, Neff en Gaggenau. 

TBWA\NEBOKO lanceert campagne Decemberzegels PostNL

06-12-2023 | 11:04:00
Dit is de derde campagne in de reeks onder de nieuwe campagnevlag Tot snel. PostNL

Content Marketing Awards 2023 | GOUD B2C - Dentsu Benelux: Albert Heijn's Expeditie Oceaan

29-11-2023 | 16:22:00
Met de podcast 'Expeditie Oceaan' laat Albert Heijn kinderen (4-12 jaar) op een verrassende manier kennis maken met de oceaan. De populaire bioloog Freek Vonk neemt kinderen vanuit het bewaaralbum mee op zijn ontdekkingsreis naar 16 verschillende ecosystemen. Luisteraars horen 8D-audio-experiences, waarbij ze omringd worden door allerlei spannende natuurgeluiden. Nooit eerder werd een campagne op zo'n manier verrijkt. De podcast heeft alle verwachtingen overtroffen door het engagement van de campagne substantieel vergroten

[CMTA] Dentsu Creative: Maak het mooier met Karwei

06-11-2023 | 11:06:30
Ontdek hoe we zijn gegaan van merkboodschap tot een betrokken #KARWEI community op social die precies weet hoe je het mooier maakt samen met Karwei.

[Screenforce] Hoe gebruik je aandacht als de nieuwe media-currency

24-10-2023 | 11:58:00
Het media ecosysteem is de afgelopen jaren op een disruptieve manier geëvolueerd

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief