Marketing Report
Dentsu en OOH-partners slapen buiten tijdens Sheltersuit Sleep Out nieuws

Dentsu en OOH-partners slapen buiten tijdens Sheltersuit Sleep Out

Donderdagnacht 30 november vond de Sheltersuit Sleep Out plaats. Tijdens dit evenement sliepen werknemers van dentsu en out-of-home partners één nacht buiten om geld op te halen voor de Sheltersuit Foundation. Het geld wordt gebruikt voor de productie van Sheltersuits: een wind- en waterdichte jas die daklozen ook kunnen gebruiken als slaapzak. Daarnaast steunen de out-of-home partners: JCDecaux, Ocean, blowUPmedia en CSDigital de Sheltersuit Foundation in de winter met een gratis DOOH-netwerk ter waarde van 300.000 euro en was er ’s nachts een Sleep Out uiting in het straatbeeld te zien.

Sheltersuit Sleep Out

Deelnemers aan de Sheltersuit Sleep Out moesten 300 euro per persoon ophalen voor de financiering van één Sheltersuit. Hier werd vervolgens op verschillende locaties, waaronder het parkeerterrein van dentsu, één nacht in geslapen. Na reiniging werden deze Sheltersuits aan daklozen overhandigd. Tijdens de avond werd er via een live verbinding uit Enschede door de Sheltersuit Foundation lezingen gegeven over het daklozenprobleem en ervaringen gedeeld van daklozen zelf.

Laat daklozen niet doodvriezen-campagne

De dentsu OOH-partner Sleep Out is een uitbreiding van het Out-of-home steunt mensen out of home-initiatief dat in 2016 is gestart met de Laat daklozen niet doodvriezen-campagne. Dentsu en de out-of-home sector nemen sindsdien niet alleen de zakelijke verantwoordelijk voor reclame in de openbare ruimte, maar tonen ook betrokkenheid voor maatschappelijke problemen in de openbare ruimte.

Thijs Verheugen, Out-of-Home Director & Social Brand Activation Theme Owner bij dentsu Benelux: "Normaal gesproken ontmoeten we onze zakenrelaties tijdens een netwerkborrel om te praten over het verhogen van de omzet. Nu komen we bij elkaar voor een impactvolle ervaring om daklozen te steunen en te praten over hoe we maatschappelijk kunnen bijdragen."

Bas Timmer, Founder Sheltersuit Foundation: "De toewijding van dentsu als Sheltersuit Foundation supporter is echt inspirerend en wordt door ons allen enorm gewaardeerd. Het is ook fantastisch dat de out-of-home exploitanten opnieuw hun steun aan ons project verlenen."

www.dentsu.com

www.sheltersuit.com

Lees ook:

Dentsu Creative ontwikkelt campagne amsterdam&partners

29-01-2024 | 16:24:52
Het belangrijkste doel: trots van Amsterdammers op hun stad en buurt vergroten

Dentsu wint pitch BSH

20-12-2023 | 11:49:00
BSH is een wereldwijde onderneming met merken als Bosch, Siemens, Neff en Gaggenau. 

TBWA\NEBOKO lanceert campagne Decemberzegels PostNL

06-12-2023 | 11:04:00
Dit is de derde campagne in de reeks onder de nieuwe campagnevlag Tot snel. PostNL

Content Marketing Awards 2023 | GOUD B2C - Dentsu Benelux: Albert Heijn's Expeditie Oceaan

29-11-2023 | 16:22:00
Met de podcast 'Expeditie Oceaan' laat Albert Heijn kinderen (4-12 jaar) op een verrassende manier kennis maken met de oceaan. De populaire bioloog Freek Vonk neemt kinderen vanuit het bewaaralbum mee op zijn ontdekkingsreis naar 16 verschillende ecosystemen. Luisteraars horen 8D-audio-experiences, waarbij ze omringd worden door allerlei spannende natuurgeluiden. Nooit eerder werd een campagne op zo'n manier verrijkt. De podcast heeft alle verwachtingen overtroffen door het engagement van de campagne substantieel vergroten

[CMTA] Dentsu Creative: Maak het mooier met Karwei

06-11-2023 | 11:06:30
Ontdek hoe we zijn gegaan van merkboodschap tot een betrokken #KARWEI community op social die precies weet hoe je het mooier maakt samen met Karwei.

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.