Marketing Report
Dentsu Mediatrends 2024 Generatieve AI Race om geld verdienen Integriteitseconomie nieuws

Dentsu Mediatrends 2024 Generatieve AI Race om geld verdienen Integriteitseconomie

dentsu lanceert haar jaarlijkse mediatrends rapport: The Pace of Progress - dentsu 2024 Media Trends. Het rapport onthult tien opkomende advertentiegedragingen en technologieën waarvan verwacht wordt dat ze de media-industrie in de komende jaren zullen transformeren

In het rapport onder meer inzichten in hoe generatieve AI het best kan worden gebruikt om de groei te leiden, hoe het genereren van inkomsten in de sector steeds meer terrein wint en hoe echte integriteit in reclame merken naar een hoger niveau zal tillen. Het rapport belicht niet alleen de belangrijkste trends binnen elk van deze drie aandachtsgebieden, maar geeft ook suggesties over hoe merken hierop kunnen inspelen op de korte en lange termijn.

Drie thema’s

Generatieve AI staat centraal

Generatieve AI is de meest ingrijpende technologische doorbraak van het afgelopen decennium. 91 procent van de CMO's gelooft dat deze technologie de toekomst is en geen modeverschijnsel. 78 procent van de consumenten is het daarmee eens. Van search tot creativiteit, tot mediaplanning en -productie, generatieve AI brengt media-effectiviteit naar nieuwe hoogten.

De race om geld verdienen

In 2024 zal de concurrentie tussen technologieplatforms toenemen. Terwijl ze ernaar streven hun diensten in hun economische omstandigheden beter te gelde te maken, zullen platforms hun data beter beschermen, hun gebruikers beter gaan begrijpen en hun advertentieaanbod uitbreiden, wat allemaal nieuwe manieren van werken zal vereisen.

Integriteitseconomie

Groei in het komende jaar zal niet alleen draaien om harde economie, maar ook om de duurzame bijdrage van merken aan de samenleving. Te midden van toenemende maatschappelijke polarisatie en de klimaatcrisis zal het bouwen van meer koolstofefficiënte, diverse en veilige online ruimtes voor mensen en merken van cruciaal belang zijn voor het succes.

Download hier het dentsu 2024 Media Trends-rapport

www.dentsu.com

Lees ook:

Dentsu Creative ontwikkelt campagne amsterdam&partners

29-01-2024 | 16:24:52
Het belangrijkste doel: trots van Amsterdammers op hun stad en buurt vergroten

Dentsu wint pitch BSH

20-12-2023 | 11:49:00
BSH is een wereldwijde onderneming met merken als Bosch, Siemens, Neff en Gaggenau. 

TBWA\NEBOKO lanceert campagne Decemberzegels PostNL

06-12-2023 | 11:04:00
Dit is de derde campagne in de reeks onder de nieuwe campagnevlag Tot snel. PostNL

Content Marketing Awards 2023 | GOUD B2C - Dentsu Benelux: Albert Heijn's Expeditie Oceaan

29-11-2023 | 16:22:00
Met de podcast 'Expeditie Oceaan' laat Albert Heijn kinderen (4-12 jaar) op een verrassende manier kennis maken met de oceaan. De populaire bioloog Freek Vonk neemt kinderen vanuit het bewaaralbum mee op zijn ontdekkingsreis naar 16 verschillende ecosystemen. Luisteraars horen 8D-audio-experiences, waarbij ze omringd worden door allerlei spannende natuurgeluiden. Nooit eerder werd een campagne op zo'n manier verrijkt. De podcast heeft alle verwachtingen overtroffen door het engagement van de campagne substantieel vergroten

[CMTA] Dentsu Creative: Maak het mooier met Karwei

06-11-2023 | 11:06:30
Ontdek hoe we zijn gegaan van merkboodschap tot een betrokken #KARWEI community op social die precies weet hoe je het mooier maakt samen met Karwei.

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.