Marketing Report
Dentsu Creative ontwikkelt campagne Ben je ongesteld ofzo?! voor Libresse nieuws

Dentsu Creative ontwikkelt campagne Ben je ongesteld ofzo?! voor Libresse

Ben je ongesteld ofzo?! De bloedirritante opmerking die aantoont dat Nederland nog steeds niet weet hoe de menstruatiecyclus werkt. Libresse strijdt samen met vrouwen+ om deze opmerking voor eens en altijd de wereld uit te helpen.

Impact van de cyclus wordt zwaar onderschat

85 procent van vrouwen+ heeft de opmerking wel eens naar d’r hoofd geslingerd gekregen. Dorothee Vanderbroeck, Senior Brand Manager Libresse: "Als je ook maar een beetje verstand van de menstruatiecyclus zou hebben, dan zou je deze opmerking niet maken. Educatie moet daarom belangrijker worden."

De impact van de cyclus op het dagelijks leven wordt nog steeds zwaar onderschat in Nederland. Zo geeft maar liefst 62 procent van de vrouwen+ aan dat hun klachten echt in de weg zitten. Daarnaast brengt 42 procent wel eens een bezoek aan de huisarts vanwege hun menstruatie en zien we ook 37 procent van de vrouwen die zich wel eens ziek heeft moeten melden blijkt onderzoek van het Men-Struatie Voorlichtingsinstituut en motivation. De campagne van Libresse is daarom ontwikkeld om iedereen betere educatie te geven en zodoende meer begrip te creëren in de samenleving.

Sloganwear zijn de nieuwe telegraphs

Anne Merel Verleun, Creative Director bij Dentsu Creative Amsterdam. "Het Ben je ongesteld ofzo?! t-shirt draagt letterlijk en figuurlijk bij om die ongepaste opmerking voor eens en altijd uit de wereld te helpen. T-shirt culture is een krachtig berichtenplatform geworden. Sloganwear zijn de nieuwe telegraphs. Het is een manier om zonder te schreeuwen je waarheid uit te spreken. En dat zie je terug aan de grote hoeveelheid (micro)influencers die onderdeel willen zijn van de campagne."

Je koopt jouw t-shirt op de landingspagina van @libresse_nl. De opbrengst van de t-shirts gaat naar Stichting Armoedefonds. Naast het t-shirt vind je op de landingspagina van Libresse alle informatie over de cyclus en de verdere thema’s die een rol spelen in de menstruatiecyclus. Lees je in, toon begrip en hopelijk denk je de volgende keer twee keer na voordat je vraagt of iemand ongesteld is.

www.libresse.nl

www.dentsucreative.amsterdam

 

Lees ook:

N=5 Grote Winnaar Content Marketing Awards 2023 - Axioma, iO en Cheil runners-up

28-11-2023 | 23:06:00
Onder het genot van de virtuoze presentatie van Iris van Lunenburg zijn op 28 november in Beeld en Geluid in Hilversum de winnaars van de tweede editie van de Content Marketing Awards bekendgemaakt

Dentsu Creative lanceert DOJO: Creative Technology Lab voor prototypes

27-11-2023 | 07:00:00
Hier kunnen merken een concept in vier weken tot leven brengen met een werkend prototype, waarmee de waarde in de echte wereld getest kan worden

[Interview] Boris Nihom (Dentsu Creative): Onze manier van werken is gestoeld op intensieve samenwerking en samen optrekken met de klant

23-11-2023 | 09:46:00
In de aanloop naar de publicatie van de Reclamebureau100 2024 op het M100 Event op 7 december in Club ACE in Amsterdam, publiceren wij een serie interviews met genomineerden die deelnemen aan het event

[Grow] Dit kun je leren van Dentsu Creative Amsterdam, SAN Bureau van het jaar 2023

22-09-2023 | 10:54:00
Dentsu Creative is verkozen tot Bureau van het jaar. Wat kunnen we van het Bureau van het jaar leren? En wat zijn de successen en uitdagingen?

[CMTA] Dentsu: Randstad - Andersom Sollicitatie

22-09-2023 | 08:50:00
Samen met de grootste werkgevers van Nederland (tegelijk ook de belangrijkste klanten van Randstad) draaien we het hele sollicitatieproces om.
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.