Marketing Report
Dept Agency lanceert metaverse voor junior talent nieuws

Dept Agency lanceert metaverse voor junior talent

Dept heeft het Dept Campus 3D-platform gelanceerd. Met het oog op de metaverse-trend en het nieuwe werken, wil Dept met het 3D-platform wereldwijd junior talent een virtueel kijkje geven in de wereld van de Dept Campus. Dept Campus bestaat inmiddels enkele jaren en is opgezet als project om talenten te helpen stappen te zetten in hun ontwikkeling als professionals en is met name op (reguliere) scholing gericht.

Op het 3D-platform navigeren bezoekers tussen verschillende gebouwen en objecten van een zwevende zebra tot een rooftop waar wekelijks plaatjes worden gedraaid door een in-house dj. Zo doen bezoekers meer kennis op over wat de Dept Campus precies inhoudt. Hier onderdeel van zijn betekent namelijk veel meer dan simpelweg stage lopen. Er is sprake van een buddy-systeem waarbij junior talent wordt gekoppeld aan fulltime Depsters op basis van overeenkomende interesses en matchende skills. Ook mag het groeipad niet vergeten worden. Zo is bijna 20 procent van de Depsters bijvoorbeeld ooit begonnen als stagiair, om vervolgens af te studeren bij Dept en daarna als junior aan de slag te gaan. 

De campus bestaat niet alleen uit langerlopende trajecten, zoals stages of traineeships. Dept werkt steeds nauwer samen met hogescholen en universiteiten, bijvoorbeeld in de vorm van masterclasses en workshops die op locatie of op kantoor gegeven worden. Kort gezegd: op ieder moment in de ontwikkeling van studenten tot jonge professionals is Dept aanwezig als expert uit het veld.   

Ilayda Küçükosmanoğlu, Design Campus Lead en Interaction Designer bij Dept: “Het is tof om te zien hoe Dept zijn medewerkers de ruimte biedt om terug te geven aan de community. Niet alleen de buddy’s dragen hieraan bij, ook onze leads houden zich vanuit hun eigen interesses bezig met het ontwikkelen en verbeteren van de campus. Daarbij proberen we laagdrempelig de kennis uit onze disciplines over te brengen op studenten door bijvoorbeeld meet-ups en masterclasses te verzorgen. Het is een waardevolle manier om junior talent vanuit het werkveld op te leiden en voor te bereiden op hun toekomst.” 

Sarah Wubben, Managing Director Dept Nederland: “Bij Dept bevorderen we continue ontwikkeling met een uitgebreid leeraanbod voor alle Depsters en een groeiend Dept Campus programma voor stagiaires en trainees. En niet alleen ons programma groeit. We willen het voor iedereen mogelijk maken bij Dept te werken. Dat doen we onder andere door het opzetten van hubs onlangs zijn we van start gegaan in Zwolle en Maastricht. De 3D-campus zien we als onze virtuele hub, bedoeld voor junior talent. Zo omarmen we hen en bevestigen we aan degenen die er al jaren zitten dat ze lang niet zijn uitgeleerd.”

www.deptagency.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief