Dept bouwt NFT-gaming community platform voor play-to-earn organisatie Merit Circle

Dept bouwt NFT-gaming community platform voor play-to-earn organisatie Merit Circle

Play-to-earn organisatie Merit Circle haakt Dept aan als strategy & technology partner om een gaming community platform te creëren dat kapitaal, expertise en spelers bij elkaar brengt.

Play-to-earn verwijst naar blockchain games die hun spelers belonen met behulp van NFT's. Merit Circle helpt en voorziet gamers, ook wel scholars, van assets om het populaire spel Axie Infinity te kunnen spelen. De scholars verdienen hier in-game rewards waarvoor ze via scholarships met Merit Circle in de echte wereld worden uitbetaald. De huidige focus ligt met name op opkomende economieën, waar gamers door van hun hobby hun werk te maken aanzienlijk meer inkomen genereren.

Het community platform ontzorgt de scholars op allerlei vlakken. Zo is het een plek waar connectie voorop staat: scholars en meer ervaren gamers, zogenaamde managers, komen hier samen om van elkaar te leren. Maar ook voortgang en prestaties worden hier dankzij data uit de games bijgehouden en inzichtelijk gemaakt ten opzichte van andere spelers. Het platform integreert en faciliteert learning, earning en community en vormt zo een eerste stap richting een competitief en schaalbaar platform in de play-to-earn gaming industrie.

Thale Sonnemans, head of operations bij Merit Circle: "Dept voelt voor ons als de ideale partner in dit avontuur. Het feit dat Dept creativiteit en strategische kennis weet te combineren met technologische slagkracht, helpt Merit Circle in het vraagstuk welke rol dit platform precies moet gaan vervullen. Deze aanpak is uniek. Er is maar een klein aantal agencies dat deze rol binnen een blockchain scale-up als Merit Circle kan vervullen, zoals Dept dat nu doet."

Jochem van Rossem, strateeg bij Dept: "Gamers spelen vaak voor hun plezier, de uitdaging of om een gevoel van verbondenheid te ervaren. NFT gaming plaatst hier een verdienlaag bovenop. Door hier elementen van kameraadschap, advies en interactie aan toe te voegen, maken we deze vorm van gamen meer toegankelijk. Zo groeit Merit Circle uit tot de eerste guild die voldoet aan de behoeften van alle gamers."

www.deptagency.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.