DEPT en CZAR ontwikkelen campagnevideo Plastic Soup Foundation

DEPT en CZAR ontwikkelen campagnevideo Plastic Soup Foundation

DEPT ontwikkelt in samenwerking met CZAR een campagnevideo voor de Plastic Soup Foundation om bewustwording over microplastics in vlees- en zuivelproducten te vergroten.

Maria Westerbos, directeur en oprichter van Plastic Soup Foundation: "Het initiatief voor de samenwerking kwam vanuit DEPT en hun ambitie om naast commerciële uitdagingen graag een percentage van hun tijd pro-bono in te willen zetten. Het onderzoek naar plastic in vlees- en zuivelproducten waar we op dat moment mee bezig waren kwam meteen in mij op. Het is ontzettend belangrijk om mensen bewust te maken van deze inzichten, en dit konden we met hulp van DEPT goed onder de aandacht brengen."

Effectief idee neerleggen

Ramin Bahari, creative director bij DEPT: "Het thema bracht intern veel emoties met zich mee. Plasticvervuiling is een enorm probleem voor de toekomst en heeft daarmee veel impact op het levenspad van onze jonge creatieve vloer. Om daar een verschil in te maken voelde als een plicht. We zijn trots op het eindresultaat dat binnen een maand tijd is gerealiseerd, een creatief concept dat mensen écht raakt en de boodschap duidelijk overbrengt."

Wie beschermt ons?

Het filmconcept draait om het prikkelen van emoties. Rob Voortman, creative director bij DEPT: "Ouders zijn hyper-alert op wat kinderen in hun mond stoppen. Maar we zijn een stuk minder bewust van wat we in ons eigen mond stoppen. Met dat inzicht was de stap naar het idee snel gemaakt. We moeten onszelf beschermen tegen plasticvervuiling."

In de film zien we het herkenbare beeld van ouders die er als de bliksem bij zijn wanneer kinderen plastic in hun mond stoppen. Maar dan wordt de kijker een spiegel voorgehouden. De boodschap: waar wij onze kinderen beschermen tegen het eten van plastic is er niemand die hetzelfde voor ons doet. De soundtrack, een custom variant van het kinderlied Smakelijk Eten, benadrukt het contrast op emotioneel vlak tussen hoe we omgaan met onze kinderen en met onszelf.

Voor de uitwerking is samengewerkt met CZAR-regisseur Willem Gerritsen en Soundstudio 22Ghosts - die allen ook pro bono hebben meegewerkt aan de film.

Bewustwording en actie

Het doel van de campagne, die door middel van een persbericht en influencers werd verspreid, is om mensen ervan bewust te maken dat in 80 procent van de vlees- en zuivelproducten plastic zit. Daarnaast wil de Plastic Soup Foundation mensen aansporen om een petitie te tekenen waarin onder andere de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wordt gevraagd om de consument te verzekeren dat de Nederlandse voedselketen plasticvrij is.

Credits:

Client: Plastic Soup Foundation | Agency: DEPT | Production house: Czar | Director: Willem Gerritsen | Executive Producer: Willem Bos | Producer: Felice van Zuilen | Director of Photography: Floris van der Lee | Grading: Glassworks - Scott Harris & Leonardo Grassi | Music: 22ghosts - Tjeerd Bomhof & Mathias Janmaat | Sound: Soundcircus - Feike de WitDE

www.deptagency.com

www.czar.com

www.plasticsoupfoundation.org

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.