Marketing Report
Dept en Journee bouwen Virtual Showroom H&M nieuws

Dept en Journee bouwen Virtual Showroom H&M

H&M heeft zijn eerste virtuele showroom geopend om de Innovation Story collectie te presenteren. Daarin worden geselecteerde collecties gepresenteerd middels visuals, zoals 3D geanimeerde kledingstukken die beweging simuleren afgestemd op het materiaal. Dit innovatieve initiatief start als een pilot in de regio Centraal-Europa (Nederland, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Slovenië) en gaat 5 april van start, waarbij de digitale deuren alleen opengaan voor genodigden.

Onder de leiding van H&Mbeyond - H&M's open innovatielab in Berlijn - heeft het merk een virtuele omgeving gecreëerd, waarin bezoekers campagnes en collecties op een unieke manier ervaren. Hier biedt het merk de mogelijkheid om relaties op te bouwen en te onderhouden met de media, influencers en stylisten als een verlengstuk van de fysieke showrooms die zich over de hele wereld bevinden. De Cherish Waste campagne is de eerste campagne in de Virtuele Showroom. Daarnaast gaat deze virtuele plek potentieel ook ingezet worden voor evenementen, meetings en lanceringen voor een breder publiek.

Thorsten Mindermann, Regionaal Manager H&M Centraal-Europa: "De virtuele showroom van H&M is ontworpen als een plek voor activaties, zoals modecampagnes. Deze worden hier op een vernieuwende en prikkelende manier tot leven gebracht, door de integratie van innovatie, digitalisering en duurzaamheid. Het maakt mij erg trots hoeveel energie en liefde onze collega's vanuit verschillende landen en afdelingen in dit project hebben gestoken.”

Dit is de eerste keer dat H&M in de regio Centraal-Europa een virtuele ervaring aanbiedt als een extra laag bovenop een modecampagne. Door de kledingstukken op ware grootte in 3D weer te geven, laten ze de gebruikers op een meeslepende manier deze campagne ervaren.

H&M's Virtual Showroom is ontwikkeld op Journee, een premium platform waarmee merken en ontwikkelaars een realistische metaverse kunnen bouwen, direct toegankelijk voor gebruik.

Thorsten Mindermann, Regionaal Manager H&M Centraal-Europa: "H&M vroeg ons een virtuele showroom te creëren met een ervaring op hoger niveau. En dat is wat we hebben gedaan - zowel op technologisch als creatief vlak. We zijn nog maar net begonnen.”

Jan Gutkuhn, Managing Director, Dept: "We staan aan de vooravond van een nieuw digitaal tijdperk; merken hebben nu de mogelijkheid om volledig immersieve, virtuele werelden vanaf de grond op te bouwen en ervaringen uit te breiden naar een geheel nieuwe realiteit. We vinden het een eer om met H&M samen te werken en als pionier op het vlak van technologie en marketing een voorloper te zijn op het gebied van digitale innovatie."

www.deptagency.com
www.hm.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.