Marketing Report
DEPT helpt C&A bij herintroductie online shop nieuws

DEPT helpt C&A bij herintroductie online shop

In opdracht van C&A helpt DEPT bij de herintroductie van de online shop. Op technisch, strategisch en visueel gebied is er een volledig vernieuwd customer experience platform ontstaan.

Architectuur en technologie

DEPT en C&A werken sinds 2020 samen en hebben als onderdeel van de uitgebreide relaunch besloten om het monolithische e-commerce platform te vervangen door een headless microservice architectuur. Het idee was om een flexibel en schaalbaar systeem te creëren dat beter aan de gebruikerseisen voldoet. Het team ontwikkelde en implementeerde nieuwe front- en back-endcomponenten. De online shop zal als centraal digitaal touchpoint met nieuwe navigatie in de toekomst ook omnichannel customer journeys ondersteunen. Winkelervaringen in de online shop en in de filialen worden zo naadloos met elkaar verbonden.

Fris design en inspirerende content

Niet alleen de IT-architectuur van het customer experience platform werd aangepast, maar de hele user journey. DEPT ontwikkelde in samenwerking met de gespecialiseerde teams van C&A een agile productstrategie, stelde een roadmap op en zette een designsysteem op. De nieuw ontworpen online shop biedt ruimte voor inspirerende content en belichaamt moderniteit. Grote beelden en sterke portretten worden gecombineerd met close-ups. Elementen zoals de overzichtelijke winkelwagen en het geïntegreerde maatadvies vereenvoudigen de winkelervaring voor gebruikers.

Ulrike Otto, Head of Digital Experience bij C&A: "Samen met onze partner DEPT hebben wij een state-of-the-art webshop gebouwd. Het nieuwe platform voldoet aan de wensen van onze klanten, weerspiegelt de moderniteit van ons merk en vormt de basis voor onze ambitieuze groeidoelstellingen."

Verena Sandbote, Managing Director Design & Technology bij DEPT: "Wij zijn trots dat we voor C&A een schaalbare en klantgerichte oplossing hebben kunnen creëren, die vooral overtuigt door de nieuwe microservice-architectuur en het nieuwe designsysteem. We kijken ernaar uit om het nieuwe platform samen uit te breiden en verder te ontwikkelen."

www.deptagency.com

www.c-and-a.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.