Dept lanceert open source platform om een NFT-marktplaats op te zetten

Dept lanceert open source platform om een NFT-marktplaats op te zetten

Dept heeft een open source, white-label oplossing gelanceerd voor het opzetten van een NFT-marktplaats, gebouwd op de Algorand blockchain. NFT staat voor non-fungible tokens oftewel een soort van unieke cryptomunt.

De marktplaats AlgoMart maakt het gemakkelijk voor merken om binnen een paar dagen hun eigen NFT’s op te bouwen en te lanceren dankzij open source software, flexibele tools, eenvoudige interacties met de blockchain en het geïntegreerde betaalsysteem van Circle.

David Markley, director of business solutions bij Algorand: “NFT’s explodeerden dit jaar toen de grootste merken wereldwijd doorhadden welke rol de digitale assets kunnen spelen. Toch miste er nog iets: een directe manier om een marktplaats op te zetten en daarmee voordeel te halen uit deze unieke digitale assets. Algorand is een aantrekkelijk systeem voor dit soort marktplaatsen; het is duurzaam, schaalbaar en heeft lage transactiekosten. We vinden het fantastisch dat Dept deze kans ziet en een platform opzet om het makkelijker te maken voor merken om NFT’s te integreren.”

Innovatieve technologieën zoals blockchain gebaseerde NFT’s geven organisaties de mogelijkheid om meer persoonlijke relaties op te bouwen met klanten. Dept zag dat de drempel verlaagd moest worden zodat bedrijven controle krijgen over hun digitale assets en de manier waarop gebruikers hiermee omgaan. Het open source platform biedt standaard modules die op een creatieve manier gebruikt kunnen worden en zorgt ervoor dat merken gemakkelijk andere modellen en ervaringen kunnen creëren. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld veilingen houden voor digitale verzamelobjecten, NFT’s maken voor metaverse-gamers, digitale en fysieke experiences samenbrengen of iets aanbieden dat in de echte wereld inwisselbaar is.  

Jesse Streb, senior vice president technology & engineering bij Dept: “NFT’s openen de weg voor b2c-merken om op een nieuwe manier te innoveren. NFT’s bieden creators een betere manier om inkomsten te genereren en versterken de vertrouwensband met de consument. Daarnaast is het op financieel vlak gunstig voor de eigenaren van digitale assets. Onze NFT-marktplaats biedt een flexibele, energie-efficiënte en bruikbare infrastructuur voor merken om te kunnen profiteren van de enorme kansen die bestaan in de wereld van NFT’s.”

Door de geavanceerde infrastructuur van Terraform en Docker is het eenvoudig voor merken om te beginnen en de development- en implementatiefases te doorstaan. Daarnaast neemt Circle de complexiteit weg bij het maken en beheren van digitale portemonnees, zodat gebruikers net als bij andere e-commercetransacties met een creditcard of bankpas kunnen betalen.

www.deptagency.com


Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.