DEPT neemt Pooja Dindigal aan als Global Impact Manager

DEPT neemt Pooja Dindigal aan als Global Impact Manager

DEPT heeft aangekondigd dat Pooja Dindigal zich aansluit bij het bureau als de eerste Global Impact Manager om duurzaamheid, impact en DE&I-initiatieven te ondersteunen. Als Certified B Corporation richt het bureau zich op het creëren van een positieve impact op klanten, medewerkers en de samenleving als geheel. 

Pooja Dindigal als Global Impact Manager

Dindigal zal samenwerken met het B Corp-team van DEPT, dat bestaat uit vrijwilligers uit de hele organisatie, om de impactstrategie van het bureau doorlopend aan te scherpen. Dindigal brengt expertise mee in business development, impact, duurzaamheidsstrategie en samenwerkingsactiviteiten. In haar rol bij B Lab U.S. & Canada heeft ze geholpen om de B Corp-beweging in Noord-Amerika te laten groeien. Daarnaast was ze lid van het Justice, Equity, Diversity & Inclusion Committee van B Lab.

Pooja Dindigal, Global Impact Manager bij DEPT: “DEPT trok mijn aandacht vanwege de oprechte passie die de mensen hebben om een positieve invloed te hebben en waarde te creëren voor hun collega's, klanten, gemeenschappen en de planeet. De samenleving wendt zich nu meer dan ooit tot bedrijven om hun verantwoordelijkheid en zelfs het voortouw te nemen om een grote positieve impact te maken op mens en milieu, en ik help DEPT graag om die oproep te beantwoorden. Met veel enthousiasme ga ik aan de slag om meer Depsters te betrekken bij het B Corp-team, meer impactprojecten voor klanten te ondersteunen en onze ambitieuze DE&I-doelen te bereiken.”

Duurzaamheidsdoelen

DEPT behaalde in oktober 2021 de B Corporation certificering, werd Climate Neutral gecertificeerd in 2020 en opnieuw in april 2022. In 2021 heeft het bureau in zijn eerste impactrapport duurzaamheidsdoelen voor de hele organisatie vastgesteld met toezeggingen om deze doelen te bereiken in 2023. Hieronder valt bijvoorbeeld een CO2-negatieve bedrijfsvoering, een minimum van 15% van de omzet uit projecten met impact en dat minimaal 40% van de managers zich identificeert als vrouw of niet-binair (dit doel is al bereikt). Het bureau zal de komende maanden een nieuw impactrapport publiceren om de voortgang te delen en deze toezeggingen verder te verfijnen. DEPT heeft ook toegezegd elk jaar 1% van zijn winst te gebruiken om missiegedreven organisaties te ondersteunen door middel van donaties en pro bono werk.

DEPT zet zich daarnaast in om impactvol werk te doen voor klanten. Zo werkte het bureau pro-bono samen met ProjectTogether om de visuele identiteit en website te ontwikkelen voor de Farm-Food-Climate Challenge, een initiatief dat gericht is op het stimuleren van duurzame landbouw- en voedselproductie. Er werd ook samengewerkt met Philips om een body positivity-campagne voor mannen te lanceren en de Movember-campagne te ondersteunen. Voor het milieuvriendelijke merk Patagonia heeft DEPT een branded commerce-ervaring ontwikkeld die de duurzaamheidswaarden van het merk naar voren brengt.

Amanda Schmidt, Chief People Officer bij DEPT: “We werken doelbewust aan het bouwen van een ander soort bureau bij DEPT en als gecertificeerde B Corporation hebben we ambitieuze toezeggingen gedaan op het gebied van diversiteit, rechtvaardigheid, inclusie, impact en duurzaamheid. We begrijpen dat we een verantwoordelijkheid hebben richting onze medewerkers, onze klanten en de planeet om samen de manier waarop we werken en leven aan te passen. Pooja en het hele B Corp-team zullen ons helpen deze belangrijke initiatieven voort te zetten. Met elkaar ondersteunen ze de passie en verbeeldingskracht van onze medewerkers en klanten om een betere toekomst te creëren.”

www.deptagency.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.