Marketing Report
DEPT ontwikkelt campagne Lapierre E-Zesty nieuws

DEPT ontwikkelt campagne Lapierre E-Zesty

DEPT ontwikkelt de Europese merkcampagne Light the way voor de Franse fietsenfabrikant Lapierre om de e-mountainbike E-Zesty te lanceren. De campagne vertolkt het concept van het doorbreken van de status quo, in een fietsencategorie die Lapierre zelf heeft geïntroduceerd.

Samenwerking mixedmediakunstenaars MANA

Om het idee van opschudding tot leven te brengen, werkte DEPT samen met de Parijse mixedmediakunstenaars MANA. Nathan Almera en Antoine Moirin, de kunstenaars en regiseurs achter MANA, gebruikten schetsen van het fietsframe, aantekeningen en contouren op een topografische kaart om het idee van vakmanschap te verbeelden. Het gebruik van mixed media maakte het mogelijk om de nadruk te leggen op de prestaties en de techniek van de Lapierre E-Zesty: alle titels en andere visuele attributen werden met de hand geknipt, geplakt, gekalligrafeerd en gescheurd. Vervolgens werd dit over de shots van de E-Zesty in de bergen geplaatst.

Lapierre E-Zesty

Manuel Di Tolve, Creative Director van DEPT: "We hebben ons vakmanschap in elk detail gestoken, waarbij we technische vaardigheid combineerden met handgemaakte expressie om de innovatieve geest van de Lapierre E-Zesty en de reis die hij biedt, te laten zien. Door het gebruik van mixed media konden we de eigenschapen van de Lapierre E-zesty goed benadrukken."

De campagne is nu live op meerdere markten in Europa en het Verenigd Koninkrijk via sociale kanalen en point of sale-merchandising.

Credits:

DEPT: Account: Thomas van Slooten, Projectmanager: Lotte van der Leegte, Strategist: Dennis Hamakers, Creatives: Pim van Bommel, Matthijs Groos, Creative director: Manuel Di Tolve, Designers: Bart van der Hoorn, Sander van Lit, Producers: Dennis Gijsbers | Client: Global brand director: Dorian Tabeau, Talent: Adrien Dailly | Production: Production Company: Artillerie, Producer: Luc Hueber, Executive producer: Philippe Avendaño Vera, Directors: MANA — Nathan Almeras & Antoine Moirin, Illustration and Animation: MANA — Nathan Almeras & Antoine Moirin, Lead Illustrator: Nathan Almeras, Offline edit: MANA — Nathan Almeras & Antoine Moirin, Sound recordist: Carles Prats Rey, Grading: Julia Rossetti, Music composing & sound design: Anthony Lladossa, D.O.P: Carles F. Gali, Focus Puller: Pau Ollé, 2ND/Data: Carmen de Val, Grip: Bernat Bisbal Font

www.deptagency.com 

Lees ook:

[Interview] Jeanette Kerssens: DEPT is digital-born

06-12-2023 | 15:17:56
In de aanloop naar de publicatie van de Reclamebureau100 2024 op het M100 Event op 7 december in Club ACE in Amsterdam, publiceren wij een serie interviews

Lucas Nutbey Director of Strategy DEPT

17-11-2023 | 08:00:00
Lucas Nutbey geeft hiermee een antwoord op de toenemende klantvraag naar geïntegreerde tech- en marketingdiensten 

DEPT en Foot Locker lanceren PUMA Exotek met Memphis Depay

13-10-2023 | 11:49:00
DEPT werd aangehaakt voor de mediastrategie, media-inkoop en het ondersteunen bij de selectie van de creatieve uitingen

Pathé introduceert loyaltyprogramma Club Pathé

25-09-2023 | 17:28:00
Met een vernieuwde naam en visuele identiteit biedt Pathé een gratis loyaliteitsprogramma dat één plek biedt voor bezoekers om hun tickets te kopen

Blue Road Academy benoemt DEPT als eerste Global Impact Partner

14-09-2023 | 09:56:02
Deze organisatie is in 2018 opgericht om de problemen van migranten die op zoek zijn naar kwaliteitsbanen in landen binnen Europa aan te pakken.

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.