DEPT ontwikkelt kerstcampagne De winkel van kerststerren bol.com  

DEPT ontwikkelt kerstcampagne De winkel van kerststerren bol.com  

DEPT ontwikkelt de kerstcampagne De winkel van kerststerren voor bol.com. De campagne wordt gelanceerd met de kerstcommercial Leuke Tas, geregisseerd door Bart Timmer van CZAR. 

Met de kerstcampagne inspireert en activeert het online retailplatform dit jaar heel kerstvierend Nederland om een kerstster te worden, met behulp van de verlanglijst in de app van bol.com. De verlanglijst is speciaal voor deze campagne geheel vernieuwd en omgedoopt tot het kerstlijstje.  

Chung Hwa Chao, brand communicatie marketeer bij bol.com: "Uit eigen onderzoek onder kerstvierend Nederland zagen we dat mensen dit jaar - mede door de dalende koopkracht - juist meer persoonlijke aandacht in kerst willen stoppen. Tegelijkertijd is kerst misschien wel de drukste en meest stressvolle periode van het jaar. Precies daar ligt voor ons een rol. Onze kerstlijstjesfunctie maakt de kerstvoorbereidingen voor onze klanten een stuk makkelijker. Zo maken we van iedereen kerststerren."

360°-kerstcampagne? Zet het op je lijstje! 

Het kerstlijstje van bol.com is de spil in een crossmediale 360°-kerstcampagne. De campagne wordt aangevoerd door de kerstcommercial Leuke Tas waarin we een jongen volgen in zijn zoektocht naar een kerstcadeau voor zijn vriendin. Hij doet zijn uiterste best om tussen alle opties het juiste cadeau te kiezen, maar verliest zich, herkenbaar, in de keuzestress. Gelukkig biedt het kerstlijstje uitkomst en krijgt zijn vriendin het cadeau waar ze van droomde.  

Via de radio, online en op social media wordt heel Nederland aangespoord om alles voor kerst op hun kerstlijstje te zetten. In samenwerking met het muzikale duo BENR en &-Agency is het kerstnummer Zet het op je lijstje ontwikkeld. Met daarin de belofte: Zet het op je lijstje, wat je wil, je krijgt het!

Ramin Bahari, Associate Creative Director bij DEPT: "Nederlanders houden van lijstjes. Tegelijkertijd hangt er een klein ongemak rondom het kopen van een kerstcadeau van een verlanglijstje. Daarom wilden we in deze campagne laten zien dat het verlanglijstje van bol.com naast praktisch vooral voor veel kerstplezier zorgt."

Via eigen media, branded content en in samenwerking met influencers worden kerstliefhebbers geïnspireerd met gecureerde kerstlijstjes.

www.deptagency.com

www.bol.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.