Dept, Tribe Company en Rotterdam Festival ontwikkelen Eurovision Village 3D-wereld

Dept, Tribe Company en Rotterdam Festival ontwikkelen Eurovision Village 3D-wereld

Rotterdam Festivals, entertainmentbureau Tribe Company en digital agency Dept hebben een virtueel alternatief ontwikkeld in het kader van het Eurovisie Songfestival om Rotterdam naar de wereld te laten komen. Dit gebeurt onder de noemer Eurovision Village van 15 tot 23 mei 2021.

In de custom-made 3D-wereld ontmoeten fans van over de hele wereld elkaar, genieten zij samen van optredens, dansen, krijgen make-up-tips voor hun beste Songfestival-look, cruisen virtueel door Rotterdam, dwalen door iconische plekken, en voelen de sfeer van de stad. In de 3D-wereld zijn publiekstrekkers als Afrojack, Johnny Logan en het Junior Song Festival te vinden.

Renske Satijn,directeur Rotterdam Festivals: "We zijn ontzettend trots op het allereerste online Eurovision Village en het veelzijdige programma. Iedereen is welkom en we zijn 24/7 open, gratis. We proberen bezoekers ook online zoveel mogelijk het echte festivalgevoel te geven door een mooie mix van optredens, rondleidingen en inhoud die je niet wilt missen. Het is een bijzonder project dat we samen met het team van Dept en Tribe Company in snel tempo konden neerzetten."

Dimi Albers, CEO van Dept: "Sinds corona zijn we meer gaan focussen op magische, virtuele event-oplossingen die mensen écht in verbinding brengen. Zo organiseerden we ons eigen virtuele festival en bouwden we bijvoorbeeld de digitale inspiratiedag voor Bol.com en een online campus voor Avans Hogeschool. Eurovision Village met miljoenen kijkers is een bewijs dat met groot denken zelfs de meest legendarische evenementen zijn om te toveren naar digitaal."

Niel van Hoff, CEO van Tribe Company: "Na livestream-events voor het grote publiek, zoals recent de digitale editie van De Vrienden van Amstel LIVE en The Streamers, hebben we voor dit project nog verder ingezet op de experience en mogelijkheden om offline events tot leven te brengen met behulp van technologie."

www.eurovisionvillage.com
www.ebu.ch
www.eurovision.tv
www.deptagency.com
www.rotterdamfestivals.nl


Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.