Marketing Report
Disney+ met reclameversie in Europa; nog niet in Nederland

Disney+ met reclameversie in Europa; nog niet in Nederland

The Walt Disney Company heeft aangekondigd in een aantal Europese landen te starten met een reclameversie van Disney+. Dit in navolging van de Amerikaanse introductie in december 2022. Voor Nederland is vooralsnog geen reclameversie aangekondigd.

Vanaf 1 november 2023 zal de reclameversie beschikbaar komen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Spanje, Italië, Noorwegen, Zweden en Denemarken. 

Disney+ wordt in deze landen vanaf november 2022 anders aangeboden. Er komt een standaaardabonnement met reclame voor 5,99 euro per maand, een standaardabonnement zonder reclame voor 8,99 euro per maand (jaarprijs 89,90 euro) en een premiumabonnement voor 11,99 euro per maand (jaarprijs 119,90 euro)

In de Verenigde Staten gaat de prijs van Dsiney+ overigens met drie dollar omhoog van het standaardabonnement zonder reclame naar 13,99 dollar per maand. In Nederland kost Disney+ thans 9,99 euro per maand (99,90 per jaar bij een jaarabonnement). Overigens wordt ook in Canada een reclameversie van Disney+ geintroduceerd.

In de Verenigde Staten zijn er thans 3,3 mlijoen abonnees op de reclameversie van Disney+. 40 procent van de aangeworven abonnees kiest voor de reclameversie.

Jan Koeppen, president van The Walt Disney Company EMEA: “De introductie van de reclameversie markeert de volgende evolutie voor Disney+ in Europa, waarmee we een grotere keuze voor onze klanten aanbieden en onze adverteerders. Disney+ blijft zich onderscheiden in het huidige streaminglandschap, met onevenaarde waarde, genrebepalende tv-series en blockbuster films in een naadloze en simpele omgeving.”

In het tweede kwartaal 2023 draaide Walt Disney Company een omzet van 5,52 miljard dollar op streamingdiensten (direct to consumer), een stijging van 9 procent vergeleken met 2022. Het operationeel verlies op streamingdiensten daalde met 52 procent naar 512 miljoen dollar. Wereldwijd blijft het aantal Disney+-abonnees stabiel met een stijging van 1 procent naar 105,7 miljoen abonnees, waarbij er sprake is van een lichte daling van 1 procent in de Verenigde Staten en Canada.

www.thewaltdisneycompany.com

www.disneyplus.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

The Walt Disney Company Benelux benoemt Michel Dupont tot Director Advertising & Sales

04-03-2024 | 17:43:00
The Walt Disney Company Benelux heeft Michel Dupont benoemd tot Director Advertising & Sales voor de Benelux. Hij is en blijft General Manager van het Belgische Transfer. Kiki Klijn-Van Leeuwen Boomkamp verlaat The Walt Disney Company per 1 april 2024

KPN, VodafoneZiggo, Odido en Delta trekken ACM-zaak Eredivisierechten in na afwijzend voorlopig oordeel

02-02-2024 | 13:54:00
KPN, VodafoneZiggo, Odido en Delta hebben hun zaak bij de ACM over vermeend misbruik van machtsposities ingetrokken. Dit naar aanleiding van een voorlopig oordeel van de Autoriteit Consument & Markt (ACM)

Ad Alliance verlengt partnerships met Paramount, Disney, Warner Bros. Discovery en Ziggo Sport

16-01-2024 | 11:30:00
RTL Nederland heeft via zijn reclameverkoopbedrijf Ad Alliance de contracten met Paramount, The Walt Disney Company, Warner Bros. Discovery en VodafoneZiggo (Ziggo Sport) verlengd

STIVA: alleen Nickelodeon en Disney Channel jongerenzenders

22-12-2023 | 00:18:00
Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (STIVA) heeft vastgesteld dat alleen de tv-zenders Nickelodeon en Disney Channel aangemerkt kunnen worden als jongerenzenders

[Interview] Uunco Cerfontaine, Dennis van den Berg (Talpa Network) en Isabelle Willemsens (Disney) over Disney-Sky Radio samenwerking

27-11-2023 | 12:00:00
The Walt Disney Company en Talpa Network hebben een commerciële samenwerking opgezet rondom kerst en Sky Radio The Christmas Station
 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief