Marketing Report
Dit zijn de 28 beste werkgevers voor vrouwen in Nederland nieuws

Dit zijn de 28 beste werkgevers voor vrouwen in Nederland

Een glazen plafond? Ongelijke beloning? Genderdiscriminatie? Geen denken aan. Zeker niet bij organisaties als Derksen & Drolsbach, ICM opleidingen & trainingen en AFAS Software. Zij hebben de topposities veroverd als beste werkplekken voor vrouwen. Voor het eerst heeft Great Place To Work, naast de jaarlijkse lijst van beste werkgevers van Nederland, de Best Workplaces for Women bekend gemaakt. Zo’n lijst is nog niet eerder gepubliceerd in Nederland. Hiermee biedt Great PlaceTo Work een podium voor organisaties die in het bijzonder het verschil maken voor vrouwen.

Waarom deze lijst nodig is 

De ranking is bekend gemaakt tijdens de Women's Visibility Awards. In totaal staan er 28 organisaties op de lijst, verdeeld over drie categorieën: small (20-49 medewerkers), medium (50-500 medewerkers) en large (500+ medewerkers). Deze organisaties hebben een inclusieve werkplek gecreëerd voor vrouwen en verdienen daarom een podium. Een concreet voorbeeld: op de stelling promoties worden toegekend aan degenen die deze het meest verdienen scoort gemiddeld Nederland 30 procent tegenover 71 procent bij Best Workplaces for Women.

Topwerkplekken voor vrouwen in Nederland? De ranking:

Onderzoek & certificering

De lijst van Best Workplaces for Women is gebaseerd op de Trust Index, het medewerkersonderzoek van Great Place To Work. Het vertelt hoe organisaties volgens hun eigen medewerkers scoren op de thema’s vertrouwen, trots en plezier. Bij een score van 70 procent of hoger mag een organisatie zich Great Place To Work-Certified noemen. Dit certificaat is 100 procent gebaseerd op de mening van medewerkers en niet te koop. Alleen gecertificeerde organisaties maakten kans op een plek op de lijst van Best Workplaces for Women. De winnaars claimen dus niet over zichzelf dat ze een goede werkgever voor vrouwen zijn, maar hebben deze titel verdiend volgens hun eigen medewerkers.  

Wencke Ester-Lorber, commercieel directeur van Great Place To Work Nederland: "In een Nederland waar gendergelijkheid nog altijd een uitdaging vormt, zowel in de boardroom als op het gebied van eerlijke beloning, is het essentieel om de schijnwerpers te richten op organisaties die de norm doorbreken. Zij tonen aan dat Nederland wel degelijk een verschil kan maken. De Best Workplaces for Women zijn niet alleen een erkenning van hun prestaties, maar ook een krachtig signaal dat zichtbaarheid van genderdiversiteit onmisbaar is voor een rechtvaardige samenleving." 

Criteria voor Best Workplaces for Women

Organisaties die zich een Best Workplace for Women mogen noemen, moeten aan specifieke criteria voldoen. Dit omvat een gelijk aantal of meer vrouwen dan de CBS-benchmark binnen de branche, een percentage van meer dan 33 procent vrouwen in leidinggevende functies, minstens één vrouw in het hoogste management en een Trust Index-score van 70 procent of hoger volgens de vrouwelijke medewerkers.  

Women’s Visibility Awards

De ranking van de Best Workplaces for Women is bekend gemaakt tijdens de Women’s Visibility Awards op 26 maart. Deze awardshow is een initiatief van BrandedU. Great Place To Work was partner van het event.

www.greatplacetowork.nl

www.brandedu.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Whitepaper] Screenforce: Waarom TV nog steeds de basis vormt van effectiviteit

16-04-2024 | 10:34:00
Marketinggoeroe Peter Field is het meest bekend vanwege zijn effectiviteitonderzoeken en vanwege zijn interessante presentaties tijdens internationale marketingcongressen

Dit zijn de finalisten van de Dutch Creativity Awards 2024

15-04-2024 | 12:26:00
ADCN kondigt de finalisten voor de Dutch Creativity Awards van 2024 aan. De jury panels hebben uit 550 inzendingen 165 finalisten geselecteerd

De Esprix 2024: 32 bekroningen, meeste voor DDB (6), Alfred (4) en Wefilm (3)

11-04-2024 | 21:22:00
De jury maakt op 23 mei tijdens de uitreiking in Het H’ART Museum bekend met welke kleur – brons, zilver of goud – de winnaars naar huis gaan

Update Dutch PR Awards 2024 | Extra categorieën!

11-04-2024 | 09:47:00
Een spannend moment natuurlijk! Wat zou er na 10 jaar afwezigheid gebeuren? Zou er wel interesse zijn voor de Dutch PR Awards?
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief