Marketing Report
Dit zijn de kerstcampagnes van 2023 nieuws

Dit zijn de kerstcampagnes van 2023

Ook dit jaar hebben verschillende bureau's zoals Alfred, TBWA\NEBOKO, Energize, DDB Unlimited en INDIE kerstcampagnes ontwikkeld voor diverse merken. Van vrolijke boodschappen tot subtiele discussies, deze campagnes belichten diverse thema's die passen bij de kerstperiode.

Alfred voor Praxis

Alfred ontwikkelt een Praxis-campagne die de discussie aangaat over het vroeg halen van kerstbomen vóór Sinterklaas. Deze campagne verschijnt op televisie en online. In de teaserfase delen influencers een creatieve manier voor ouders om al vóór Sinterklaasavond een kerstboom in huis te halen: door erom te vragen in hun schoen. Het concept is ontwikkeld in samenwerking met het social agency Monkeys & Bananas. Later in de campagne volgt een sociale activatie waarbij ouders en kinderen zelf een kerstboom aan de Sint kunnen vragen.

TBWA\NEBOKO voor PostNL

PostNL lanceert dit jaar de Decemberzegels als onderdeel van de Tot Snel-campagne. Met humor en een lichte kritische noot moedigt de campagne mensen aan om in plaats van een appje, een kerstkaartje te sturen, compleet met decemberzegel ontworpen door Linde Faas. De Tot Snel-reeks van PostNL benadrukt het belang van deze traditionele boodschap en wordt verspreid via diverse kanalen, waaronder tv, radio, online en magazines.

Energize voor PLUS

In de kerstcampagne 2023 van Energize laat PLUS zien hoe kerst draait om gedeelde verhalen, gerechten en initiatieven voor samen genieten. De start op 5 december met een traditionele kerstcommercial vertelt het verhaal van tweelingbroers, Thomas en William, die ondanks hun nabijheid langs elkaar heen leven. De online video's tonen hun gezamenlijke keukenavonturen en hoe slimheid en verrassingen tijdens de kerstperiode samenkomen.

DDB Unlimited, Eigen Fabrikaat en MassiveMusic voor Kruidvat

DDB Unlimited en Eigen Fabrikaat werkten samen met MassiveMusic aan de kerstcampagne Iedereen verdient een mooie kerst voor Kruidvat. De campagne heeft als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor mensen in Nederland die in armoede leven. Kruidvat is onlangs een langdurige samenwerking gestart met het Armoedefonds om dit initiatief structureel te ondersteunen.

INDIE Amsterdam voor dé VakantieDiscounter

Dé VakantieDiscounter lanceert een gedurfde kerstcommercial, anders dan verwacht, met een knipoog in plaats van een traan. Het reclamefilmpje, gemaakt door bureau INDIE, draait om de gevoeligheid van vakanties tijdens kerst. 1 op de 6 Nederlanders voelt sociale druk om thuis te blijven tijdens de feestdagen. Van degenen die toch gaan, ontsnapt 35 procent juist aan sociale verplichtingen.

www.alfred.nl

www.tbwa.nl

www.energize.nl

www.eigenfabrikaat.nl

www.ddbamsterdam.nl

www.indie-amsterdam.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Interview] Willem Schouten (Schouten & Nelissen), Bram Holzapfel en Cees-Jan de Melker (VENGEAN) over de branding van Schouten & Nelissen

12-04-2024 | 14:05:00
Schouten & Nelissen heeft een nieuwe visuele identiteit en corporate legacy campagne & Sterker gelanceerd. We spreken hierover met Willem Schouten, Brand Manager bij Schouten & Nelissen en Bram Holzapfel en Cees Jan de Melker, Executive Creative Directors van VENGEAN.

Dove lanceert bewustwordingscampagne misrepresentatie schoonheid AI

12-04-2024 | 12:26:00
De buitensporige waarde die de maatschappij aan uiterlijk hecht, heeft de druk opgevoerd om aan een bepaalde schoonheid te voldoen

Fitzroy en Smyle creëren sneeuwkunstwerk met Simon Beck in strijd tegen plastic

12-04-2024 | 10:40:00
Dit kunstwerk zendt een urgente maatschappelijke boodschap over het maken van plasticvrije keuzes

[Vacatures] DPG Media zoekt een Commercieel Projectredacteur Vrouwendomein

12-04-2024 | 09:48:00
DPG Media is per direct op zoek naar een Commercieel Projectredacteur Vrouwendomein

ARA Creative Agency ontwikkelt vervolgcampagne De Hypotheker

12-04-2024 | 08:43:00
De Hypotheker introduceert na jaren per 15 april weer een massamediale campagne. Natuurlijk met het thema Jazeker
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief