Dit zijn de finalisten van de Dutch Creativity Awards 2024

Dit zijn de finalisten van de Dutch Creativity Awards 2024

ADCN kondigt de finalisten voor de Dutch Creativity Awards van 2024 aan. De jury panels hebben uit 550 inzendingen 165 finalisten geselecteerd. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal categorieën en jurypanels teruggeschaald. Hierdoor zouden de panels kritischer cases met elkaar kunnen meten. Het aantal finalisten voor 2024 is dus opvallend, maar volgens de jury’s ligt het niveau van het werk dermate hoog dat iedere finalist haar plek verdient. Of het aantal finalisten zal resulteren in een prijzenregen wordt bekendgemaakt op woensdag 8 mei in Theater Amsterdam. 

De jurysessies, die dit jaar plaatsvonden bij ADCN agency partner Dentsu Creative Amsterdam, werden mogelijk gemaakt door de inzet van 114 juryleden, elk met een unieke expertise in verschillende creatieve disciplines. De juryleden vertegenwoordigen de creatieve industrie en hebben eerder zelf hun weg gevonden naar de prestigieuze Lampen. 

Enkele opvallende projecten die in het oog springen vanwege het aantal nominaties zijn onder andere Culers del Món / Patta, Nike, FC Barcelona’door HALAL (7x genomineerd), Stukje van mij / KPN door Dentsu Creative Amsterdam/Wefilm (7x genomineerd) en Ken je borsten door TBWA\NEBOKO (7x genomineerd). Laatstgenoemde behaalde dit jaar het hoogste aantal finaleplekken, met nog 11 extra nominaties op diverse projecten.

De categorieën zijn dit jaar onderverdeeld in de hoofddisciplines Advertising, Design, Craft en Next. Zowel aan inzendingen als finalisten werd het hoogste gescoord binnen de Advertising-categorie. Binnen deze discipline staat het creatieve idee centraal. Opvallend is het aantal Film & Video (Advertising) en Film Direction (Craft), Editing (Craft), Production Design (Craft) en Young Directors (Next) inzendingen dat gejureerd werd door 1 panel.

Roel Welling (Wefilm), Jury President Film: "Onze jury had een hele lange dag nodig om alles grondig te beoordelen, omdat er meer dan honderd cases ingezonden waren. Het is heerlijk om craft te mogen jureren en er wordt veel vakmanschap gemaakt in Nederland, gelukkig af en toe ook nog met goede budgetten. Ook was de categorie Young Directors voor ons heel belangrijk. Tegelijkertijd vonden we de concepten die creatief echt ‘outstanding' waren en echt iets nieuws doen met film/video vrij beperkt. Niettemin hebben we met overtuiging goud, zilver en brons kunnen toekennen."

De Awards uitreiking vindt plaats op 8 mei in Theater Amsterdam. De presentatie is dit jaar in handen van Eva Cleven en Mandy Woelkens. Tickets voor de show zijn nu hier te bestellen. Het feest na de ceremonie vindt dit jaar plaats op dezelfde locatie, hiervoor zijn daarom geen losse tickets verkrijgbaar. 

Voor ADCN-leden, ADCN Agency Partners en Talent (<30 jaar) zijn er tickets met korting beschikbaar.

Het volledige overzicht van de finalisten vind je hier

www.adcn.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

ADCN wordt lid van de Art Directors Club of Europe

26-02-2024 | 08:00:00
ADCE is een non-profitorganisatie in Europa en omvat 22 clubs en verenigingen voor advertising, craft & design in 21 landen

Dutch Creativity Awards terug naar voorjaar, aantal hoofddisciplines terug van 8 naar 4

03-01-2024 | 14:34:00
De Dutch Creativity Awards van de ADCN gaan flink op de schop. Een halvering van het aantal hoofdcategorieën - daar zal een groot aantal mensen vrolijk van worden, andere categorieën, een ander moment in het jaar en zelfs een andere taal

Hé wat leuk! Een bericht van... Thijs Bontje

02-11-2023 | 10:29:00
Dank ADCN | Club for Creativity voor een avond waar het werk weer eens prachtig centraal stond. Toch moet me als copywriter in hart en nieren iets van datzelfde hart. Het in mijn ogen beste zinnetje van het jaar Niet vliegen wel landen is niet bekroond

[Column] Bas Vlugt: Publicis en WeFilm grote winnaars Dutch Creativity Awards 2023 - en TBWA en KesselsKramer ook wel een beetje

01-11-2023 | 08:34:00
Het project WikiTruth door Publicis won dinsdag 31 oktober de Grand Prix bij de uitreiking van de Dutch Creativity Awards 2023. Het initiatief werd beloond met nog 4 Lampen (2x Brons, 1x Zilver, 1x Goud).

Denise Willigers Managing Director ADCN

08-09-2023 | 10:13:27
Dinesh Sonak, die sinds 2014 de rol van Managing Director vervulde, gaat verder als Academy & Partnerships Director

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.