Dopper lanceert Digital Product Passport

Dopper lanceert Digital Product Passport

Dopper lanceert als eerste in de branche het Digital Product Passport (DPP). In het DPP wordt uitgebreid gedocumenteerd welke reis een product aflegt, van productie tot levering tot het einde van de levensduur. Via deze innovatieve tool wil Dopper een revolutie teweegbrengen in de manier waarop klanten met producten omgaan. Het DPP helpt consumenten om doordachte keuzes te maken over hun aankopen. 

Virginia Yanquilevich, CEO van Dopper: "Bij Dopper zijn we er vanaf dag één van overtuigd dat we positieve veranderingen teweeg kunnen brengen door transparantie. Wij zijn er om verschil te maken in een wereld die wordt overspoeld door greenwashing en halfslachtige pogingen tot duurzaamheid. Met de lancering van ons Digital Product Passport nemen we nóg meer verantwoordelijkheid voor de producten die we maken. Door consumenten uit te nodigen om het paspoort van hun product te bekijken, hopen we ze te inspireren om belangrijke stappen te zetten richting duurzame consumptie."

Een nieuw tijdperk van transparantie, verantwoordelijkheid en integriteit

Het DPP laat zien dat duurzaamheid prioriteit heeft bij Dopper en het bevestigt hun belofte om stappen te zetten richting een circulaire economie. Het DPP geeft gedetailleerd inzicht in de levenscyclus van een product, van de materialen die worden gebruikt, de reis die het product aflegt en de CO2-uitstoot van het productieproces tot instructies voor recycling aan het einde van de levensduur. Door deze informatie te delen, geeft Dopper volledig inzicht in de supplychain en kunnen consumenten de juiste, doordachte keuze maken.

Belangrijke informatie die het DPP bevat:

  • Details over de product voetafdruk, zoals CO2-uitstoot en waterverbruik;
  • Oorsprong van het materiaal, percentage gerecycled materiaal en de reis die het materiaal aflegt;
  • Duurzaamheidsinformatie, waaronder instructies voor onderhoud, reparatie en recycling.

Het DPP van Dopper voldoet aan de DPP*-gegevensvereisten van de EU en is beschikbaar voor de gehele collectie van flessen en accessoires. De lancering loopt voor op de wetgeving en Dopper wil hiermee een nieuwe norm instellen voor transparantie, verantwoordelijkheid en integriteit in de branche.

De Europese Green Deal vereist vanaf 2030 een DPP voor alle producten

Het Digital Product Passport (DPP) van de EU is een verplicht elektronisch document over de levenscyclus van het product en valt onder de Europese Green Deal-wetgeving. Het maakt deel uit van de verordening inzake ecologisch ontwerp voor duurzame producten en is één van de belangrijkste acties in het actieplan voor de circulaire economie (CEAP). Textiel, industriële batterijen en consumenten elektronica zijn de eerste branches die gereguleerd worden. In 2030 moeten alle producten op de EU-markt, behalve voedsel, voer en medicinale producten, een DPP hebben.

www.dopper.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Reclamebranche gaat standaard ontwikkelen voor eigen CO2-emissies

22-05-2024 | 15:07:35
Het is een gezamenlijk initiatief van bureaus, adverteerders en media-exploitanten, dat geïnitieerd is door bvA en VIA.

[Merken100 2024] Valerie Vos: De Vegetarische Slager is de slager van toen, met het vleesch van nu

22-05-2024 | 13:05:00
De Vegetarische Slager is genomineerd voor de Merken100 2024. Wij spreken met Valerie Vos, Country Business Lead Benelux bij De Vegetarische Slager

[Merken100] Bertine Hidding: Campina zet zich consistent in voor een betere morgen

22-05-2024 | 11:47:00
Campina is genomineerd voor de Merken100 2024, de lijst van de meest invloedrijke merken in Nederland.

[Merken100] Marjolein Vendrig (Bever): De kracht van ons merk zijn onze buitenexperts

21-05-2024 | 12:16:00
Bever is genomineerd voor de Merken100 2024, de lijst van de meest invloedrijke merken in Nederland.

[Column] Michiel Frackers: OpenAI opent de aanval op Google, vergeet veiligheid?

21-05-2024 | 09:05:00
Aan deze uitspraak van J. Robert Oppenheimer moest ik deze week denken toen OpenAI de wereld verbaasde met de introductie van GPt-4o
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.