Marketing Report
DPG Grow lanceert videoreeks: Alles over data

DPG Grow lanceert videoreeks: Alles over data

DPG Grow heeft een videoreeks gelanceerd over data. In het werkveld wordt veel gesproken over data driven marketing. Veel merken hebben de inzet van data hoog op de agenda staan. Maar in de praktijk is het nog best lastig om het echt te doen. Dan gaat het om praktische belemmeringen - geen systemen in huis, expertise of FTE’s die beperkt aanwezig zijn. Maar als dat er wel allemaal is, dan verzuipt men ook nog weleens in de mogelijkheden en het concretiseren van use cases.  

Job van den Berg helpt merken om succesvoller te zijn met hun datastrategie. Zowel merken die aan het begin staan van hun plan als degenen die al vergevorderd zijn. Per video gaat Job in op een specifieke data-uitdaging en -behoefte om op die manier zowel merken die vergevorderd zijn of juist degenen die aan het begin van hun data journey staan te inspireren.

De afleveringen bevatten deze content:

1) Wat kun je met dat en hoe werkt het precies?

Data zijn het goud maar waar begin je? In deze video-tutorial worden de basisprincipes van data en statistiek uitgelegd. Geen droog hoorcollege die je doet denken aan de tijd in de schoolbanken. Wel een korte refresher met als doel om heel concreet te maken, hoe je middels data en statistiek echt betere beslissingen kunt nemen, inclusief voorbeelden.

2) Why, how, what van data-driven marketing

Data-driven marketing, je hoort het regelmatig in de markt. Maar wat is het precies, hoe werkt het en - nog belangrijker - wat levert het op? In deze video-tutorial neemt Job van den Berg je mee in de Why, How, What van data-driven marketing, aan de hand van concrete voorbeelden. Na de video weet je beter wat je nodig hebt om data driven marketing in de praktijk te brengen, ook met een beperkt budget of weinig tijd.

3) Hoe word je blij van je databrij?

Organisaties hebben flink geïnvesteerd in het verzamelen en ontsluiten van data, sommige verzuipen er bijna in. Hoe haal je rendement uit al die data? Job legt in de video-tutorial uit waarom sommige bedrijven het lastig vinden om de investering in data terug te verdienen en niet altijd blij zijn met hun databrij. Dat is zonde. Job komt aan de hand van voorbeelden met concrete handvatten om data te laten renderen in jouw organisatie.

4) Klantdata: een duurzaam alternatief voor cookies

Cookies... misschien wel het marketingwoord van het jaar. Want ja die gaan verdwijnen. Job legt in deze video-tutorial uit hoe klant/CRM-data een duurzaam alternatief hiervoor kan zijn maar ook hoe je je eigen CRM-data optimaal kunt verwaarden. Niet alleen ten diensten van targeting maar ook voor het verkrijgen van concrete inzichten over jouw klanten en de impact van campagnes door te meten. De case van DPG Media en Bungalows.nl wordt als concreet voorbeeld gebruikt hoe je dit in de praktijk brengt.

De videoreeks is te zien door hier te klikken.

www.dpggrow.nl
www.dpgmedia.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief