DPG Media benoemt Wendelmoet Boersema en Karel Smouter tot hoofdredacteuren Trouw

DPG Media benoemt Wendelmoet Boersema en Karel Smouter tot hoofdredacteuren Trouw

Wendelmoet Boersema en Karel Smouter zijn per 1 juni 2024 benoemd tot hoofdredacteuren van Trouw. Wendelmoet Boersema is sinds april 2022 adjunct-hoofdredacteur en is voor Trouw eerder Rusland-correspondent, chef buitenland, chef Verdieping, chef nieuws en politiek verslaggever geweest.

Karel Smouter was hoofdredacteur van het christelijke blad Nieuwe Koers, adjunct-hoofdredacteur van De Correspondent, docent journalistiek bij Windesheim en sinds 2019 werkzaam voor NRC als verslaggever en tot december 2022 chef Media. Het duo volgt op 1 juni 2024 Cees van der Laan op, die na 10 jaar vertrekt als hoofdredacteur.

Wendelmoet Boersema: "We kennen elkaar, hebben een goede klik, en denken met elkaar meer te bereiken dan ieder afzonderlijk. Uit onze ideeën bleek dat we dezelfde visie op de toekomst van Trouw hebben."

Karel Smouter: "De afgelopen jaren sprak ik overal mensen die zeiden de polarisatie en verharding beu te zijn. Die zeiden te snakken naar journalistiek die niet alleen problemen schetst, maar óók perspectieven. Ik denk dat Trouw de beste papieren heeft om deze mensen te bedienen."

Ad Koppejan, voorzitter van de sollicitatiecommissie en voorzitter van de Stichting ter Bevordering van de Christelijke Pers in Nederland: “Met Wendelmoet Boersema en Karel Smouter krijgt Trouw een dream team aan het roer. Ze hebben een gezamenlijke missie, en dat is om Trouw met door waarde gedreven en onderscheidende journalistiek verder te laten groeien in het digitale tijdperk. Zij hebben laten zien dat ze over heel veel kwaliteiten en ervaring beschikken, die elkaar aanvullen als puzzelstukjes.”

De redactieraad spreekt van een frisse bries die de komst van Karel Smouter naar Trouw kan brengen. Zijn ideeën sluiten volgens voorzitter Joris Belgers naadloos aan bij de toekomstvisie van Wendelmoet Boersema, die precies weet wat nodig is om de redactie van Trouw te leiden. Joris Belgers: "Karel plus Wendelmoet is echt meer dan de som der delen."

Philippe Remarque, directeur journalistiek bij DPG Media: "Met zijn journalistieke kwaliteit en ijzersterke speerpunten als levensbeschouwing en duurzaamheid is er met deze benoeming een goede kans om een nieuwe generatie digitale lezers aan zich te binden Wendelmoet Boersema en Karel Smouter bezitten de visie en creativiteit die nodig zijn om dat voor elkaar te krijgen. Hun samenwerking als duo geeft extra kracht bij de sprong naar de toekomst."

www.trouw.nl

www.dpgmedia.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

DPG Media vraagt vergunning aan bij ACM voor overname RTL Nederland

18-07-2024 | 13:18:00
DPG Media heeft een vergunningsaanvraag ingediend bij de ACM voor de overname van RTL Nederland. De ACM besloot dat een vergunningsaanvraag noodzakelijk is omdat op basis van de melding de overname een mogelijk negatieve invloed heeft op de concurrentie.

[Grow by DPG Media] Wat je moet weten over het meten van aandacht

18-07-2024 | 11:40:02
Of je nu aan klant- of bureauzijde zit, waarschijnlijk heb je de laatste tijd op branche-evenementen of in de vakpers veel gehoord over de Attention Economy en het meten van aandacht.

[Case] DPG Media heeft ouders voor het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zo bereikt

17-07-2024 | 09:45:30
Het resultaat? Maar liefst 901 kinderen hebben met hun ouders meegedaan aan de winactie en hebben de bandencheck uitgevoerd.

[Case] DPG Media: DS Automobiles versterkt positie met The Art of Travel

16-07-2024 | 12:29:00
In een markt waar onderscheidend vermogen en merkbekendheid essentieel zijn, staat DS Automobiles voor de uitdaging om haar positie als premium Frans automerk verder te versterken.

Christian van Thillo over verandering en disruptie: Take time to think en get things done

10-07-2024 | 17:06:00
Christian van Thillo heeft op donderdag 27 juni tijdens twee optredens bij respectievelijk Abovo Maxlead en DPG Media (DPG Grow) een uitgebreide presentatie gegeven over hoe hij aankijkt tegen verandering en disruptie
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.