DPG Media bezig met verhuizen naar Mediavaert in Duivendrecht

DPG Media bezig met verhuizen naar Mediavaert in Duivendrecht

DPG Media is bezig om nagenoeg alle landelijke onderdelen te verhuizen naar het onlangs opgeleverde Mediavaert-gebouw in Duivendrecht (gemeente Ouder-Amstel). De verhuizingen zijn op 8 april 2024 begonnen en duren nog tot en met 28 mei.

Bijna elke dag verhuizen tussen de 50 en 100 medewerkers. Eind mei zijn alle redacties en onderdelen over.  In juni 2024 volgen de radiozenders Qmusic en Joe als de studio’s zijn opgeleverd.

Uiteindelijk zullen circa 2000 collega’s werken in het pand. Tot nu toe waren de verschillende onderdelen gevestigd in Hoofddorp (directie, reclame-afdelingen en tijdschriften alsmede NU.nl), INIT gebouw op het Oostenburgereiland in Amsterdam-Oost (kranten als de Volkskrant, Trouw, het Parool). Qmusic is gevestigd in de Kauwgomballenfabriek (Overamstel in Amsterdam) terwijl radiostation Joe tijdelijk in de drukkerij van DPG Media in Duivendrecht pal naast Mediavaert zetelt.

Mediavaert telt een oppervlakte van 44.691 vierkante meter aan bruto oppervlakte en is vooral gebouwd met neutraal kruislaaghout (totaal 7.000 m3hout is gebruikt) en is vrij van fossiele brandstoffen. De bouw startte begin 2021.

De verschillende onderdelen van DPG Media zetelen vaak tientallen jaren op hun oude locaties. De (toenmalige Sanoma-)tijdschriften die ooit in onder meer Haarlem en Amsterdam zetelden, zaten sinds 1998 tientallen jaren in Hoofddorp, de kranten van DPG Media verhuisden in 2007 naar de huidige locatie waar sinds 2003 het Parool al was gevestigd.

De landelijke redactie van het AD blijft in Rotterdam gevestigd. Indien de overname van RTL Nederland door DPG Media wordt goedgekeurd door de ACM, is het de bedoeling dat deze in Hilversum gevestigd blijft als zelfstandig bedrijfsonderdeel.

credits foto: DPG Media/Thomas Geuens

www.dpgmediagroup.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Vacatures] DPG Media zoekt een Accountmanager West-Brabant

07-06-2024 | 09:22:00
DPG Media is per direct op zoek naar Accountmanager West-Brabant -Breda

Havas Lemz, HAGENS PR en Home Agency ontwikkelen campagne Proteïne-productlijn Optimel

06-06-2024 | 13:06:00
De drielaagse introductiecampagne voor Optimel Proteïne helpt consumenten met een goede dagelijkse verdeling van eiwitten

[Grow by DPG Media] Hier houden Nederlandse ondernemers zich mee bezig

05-06-2024 | 12:34:00
Anno 2024 spelen duurzaamheid, klimaat en energie een steeds grotere rol in onze maatschappij én in het bedrijfsleven

[Vacatures] DPG Media zoekt een Inside Sales Specialist

04-06-2024 | 10:37:00
DPG Media is per direct op zoek naar Inside Sales Specialist -Amsterdam

[Onderzoek] DPG Media: 60 procent van de zakelijke markt is nog niet bezig met hun maatschappelijke impact

04-06-2024 | 10:32:00
Maatschappelijk verantwoord ondernemen speelt een steeds belangrijkere rol in het bedrijfsleven, mede door de toenemende druk vanuit Europese regelgeving
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.