Marketing Report
DPG Media en Ringier Sports Media Group herlanceren Sportnieuws.nl nieuws

DPG Media en Ringier Sports Media Group herlanceren Sportnieuws.nl

DPG Media en Ringier Sports Media Group (RSMG) hebben in Nederland een joint venture opgericht om hun positie in de digitale sportmarkt verder uit te breiden. Daarbij wil Sportnieuws.nl een grote speler in de sportmedia worden. De herlancering van het vernieuwde sportmerk van DPG Media en RSMG vindt plaats medio januari 2024. 

Sportnieuws.nl is het volledige online sportplatform van DPG Media waarbij de focus komt te liggen op live fan- en sportbeleving, video’s, lifestyle en de verhalen achter (inter)nationale sporters. 

Digitale sportmedia naar hoger niveau tillen

Erik Roddenhof, CEO van DPG Media: "In de dynamische mediawereld vertegenwoordigt deze joint venture meer dan alleen een samenwerking; het is écht een gezamenlijke passie. Samen gaan we een belangrijke stempel drukken op hoe fans in Nederland sport beleven."

Volgens Erik Roddenhof brengt de samenwerking tussen RSMG en DPG Media het beste van twee werelden samen: "Want door het bereik van DPG Media te combineren met RSMG's technologische kennis en expertise op het gebied van het maken van sportcontent, zal Sportnieuws.nl unieke en boeiende content leveren aan de vele Nederlandse sportliefhebbers."

Rhian Ket Managing Director en Twan Bovée hoofdredacteur

Het team van Sportnieuws.nl staat onder leiding van Rhian Ket als Managing Director en Twan Bovée (voorheen chef AD Sportwereld) die per direct is aangesteld als de hoofdredacteur van het sportplatform.

Robin Lingg, voorzitter van de Raad van Bestuur van RSMG: "Digitale sportmedia zijn steeds vaker de plek waar sportfanaten, experts en adverteerders elkaar ontmoeten. RSMG is vastbesloten om in dit aantrekkelijke segment te investeren en heeft als doel om onder meer wereldwijd een toonaangevende speler te worden met de steun van partners als DPG Media. We zijn blij dat het grootste mediabedrijf van Nederland een samenwerking met ons wil aangaan om het aanbod op gebied van sportnieuws, fanbeleving en video in Nederland naar een hoger niveau te tillen. Een perfecte match."

www.sportnieuws.nl

www.ringiersportsmediagroup.com

www.dpgmediagroup.com

Credits beeld: Patrick van Emst/Brunopress 

 

Lees ook:

[Analyse] Wat betekent de overname RTL Nederland door DPG Media (zonder RTL Group)

26-02-2024 | 22:09:00
De voorgenomen verkoop van RTL Nederland door RTL Group aan DPG Media betekent in de Nederlandse mediawereld een verdere consolidatie die volgens sommigen onontkoombaar is en volgens anderen een verschraling kan betekenen

[Grow by DPG Media] Huishoudens zeer tevreden over hun boodschappenproces

20-02-2024 | 10:45:00
Onderzoek van DPG Media en Panel Inzicht naar gezinspraak in fmcg-markt

[Interview] Barbara Hazenberg & Mike van der Moolen (DPG Media): geloof in crossmediale merken en samenwerkingen

17-02-2024 | 14:24:00
Barbara Hazenberg en Mike van der Moolen vormen samen de directie advertising van DPG Media Nederland. We spreken het duo over 2023 en 2024, NMO, Ad Manager en andere trends en ontwikkelingen

[Grow by DPG Media] Een blik op wat Nederlanders echt blij maakt

16-02-2024 | 09:35:42
De meeste Nederlanders worden gelukkig van zaken als eten, familie en vrienden, maar de meningen over het geluk dat social media hen brengen zijn verdeeld

[Onderzoek] DPG Media/Mindshare: optimale contactfrequentie voor radiocommercials 3 tot 6 keer

16-02-2024 | 00:40:00
Een contactfrequentie van 3 tot 6 keer is optimaal voor het realiseren van impact op herkenning. Dit blijkt uit een door Mindshare (GroupM/WPP) uitgevoerd onderzoek in opdracht van DPG Media Radio onder 2.2327 respondenten van 20 tot 54 jaar

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.