DPG Media geeft 15.000 jaarabonnementen op regionale kranten weg

DPG Media geeft 15.000 jaarabonnementen op regionale kranten weg

De komende drie jaar stelt DPG Media jaarlijks zo’n 5.000 jaarabonnementen op regionale nieuwstitels beschikbaar aan mensen die hier geen financiële middelen voor hebben. Het project richt zich op mensen die interesse hebben in nieuws, maar daar door omstandigheden geen toegang tot hebben.

Met dit landelijke initiatief wordt voortgeborduurd op de proef van De Gelderlander, die vorig jaar ter ere van hun 175-jarig bestaan 175 abonnementen in de regio Nijmegen heeft uitgedeeld. Naast alle regionale titels van het AD werkt ook Het Parool nu mee aan het project. Het betreft zowel papieren als digitale abonnementen.

Steeds grotere nieuwskloof

Joris Gerritsen, initiatiefnemer en hoofdredacteur van De Gelderlander: “Nieuws is niet gratis, maar moet wel voor iedereen toegankelijk zijn. Er is een groeiende kloof tussen arm en rijk en omdat kwalitatieve journalistiek geld kost, ontstaat er ook een steeds grotere nieuwskloof. Ieder mens heeft nieuws nodig om de wereld, maar ook zeker de eigen omgeving te kunnen verklaren. Regiojournalistiek heeft daarin een belangrijke rol, omdat het zowel wereld- als lokaal nieuws brengt.”

Positieve effecten

Dat toegang tot regiojournalistiek positieve effecten heeft, is ook gebleken uit het onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen, die het initiatief van de Gelderlander heeft gevolgd en onderzocht. Het blijkt dat deelnemers zich na het ontvangen van het abonnement meer verbonden voelen met hun omgeving. Ze weten beter wat er speelt in hun regio, wat leidt tot een grotere betrokkenheid bij de maatschappij.

Samenwerking met voedselbanken

Voor dit project wordt in zo’n 20 steden samengewerkt met lokale voedselbanken en andere organisaties die veel voor minima doen. Deze instanties buigen zich over de verdelingen van de abonnementen. Verslaggevers van de deelnemende titels delen zelf de flyers uit op de verschillende locaties en spreken met gebruikers van deze instanties.

Positieve bijdrage aan leesbevordering

Met dit project wil DPG Media een positieve bijdrage leveren aan leesbevordering in Nederland. Het lezen van de krant kan namelijk ook helpen tegen ontlezing in Nederland, een steeds groter wordend probleem. Op termijn wil DPG Media ook voor de Belgische nieuwstitels abonnementen beschikbaar gaan stellen voor dezelfde doelgroep.

fotocredits: Thomas Geuens

www.dpgmediagroup.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

DPG Media vraagt vergunning aan bij ACM voor overname RTL Nederland

18-07-2024 | 13:18:00
DPG Media heeft een vergunningsaanvraag ingediend bij de ACM voor de overname van RTL Nederland. De ACM besloot dat een vergunningsaanvraag noodzakelijk is omdat op basis van de melding de overname een mogelijk negatieve invloed heeft op de concurrentie.

[Grow by DPG Media] Wat je moet weten over het meten van aandacht

18-07-2024 | 11:40:02
Of je nu aan klant- of bureauzijde zit, waarschijnlijk heb je de laatste tijd op branche-evenementen of in de vakpers veel gehoord over de Attention Economy en het meten van aandacht.

[Case] DPG Media heeft ouders voor het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zo bereikt

17-07-2024 | 09:45:30
Het resultaat? Maar liefst 901 kinderen hebben met hun ouders meegedaan aan de winactie en hebben de bandencheck uitgevoerd.

[Case] DPG Media: DS Automobiles versterkt positie met The Art of Travel

16-07-2024 | 12:29:00
In een markt waar onderscheidend vermogen en merkbekendheid essentieel zijn, staat DS Automobiles voor de uitdaging om haar positie als premium Frans automerk verder te versterken.

Christian van Thillo over verandering en disruptie: Take time to think en get things done

10-07-2024 | 17:06:00
Christian van Thillo heeft op donderdag 27 juni tijdens twee optredens bij respectievelijk Abovo Maxlead en DPG Media (DPG Grow) een uitgebreide presentatie gegeven over hoe hij aankijkt tegen verandering en disruptie
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.