Marketing Report
DPG Media lanceert Ad Manager: self-service advertentieplatform

DPG Media lanceert Ad Manager: self-service advertentieplatform

DPG Media heeft advertentieplatform Ad Manager gelanceerd. Dit platform stelt adverteerders in staat om op een snelle en effectieve wijze zelf digitale advertentiecampagnes op te zetten, te beheren en te optimaliseren op het Trusted Web. Dat maakte het mediabedrijf bekend tijdens het jaarlijkse evenement Grow Live.

Met Ad Manager van DPG Media krijgen agencies en in-house adverteerders de volledige controle over hun advertentiecampagnes in een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface die dertig procent sneller werkt dan toonaangevende advertentieplatformen.

Stefan Havik, Algemeen Directeur DPG Network & Chief Digital Officer bij DPG Media: “Met Ad Manager komt alles samen: onze investeringen in first party data, nieuwe impactvolle advertentieformats, een onafhankelijke technische infrastructuur en natuurlijk premium content. Nu samen toegankelijk via één makkelijk te gebruiken oplossing. Veilig, transparant, toekomstbestendig en zonder enige technologiefee.”

Meer mediawaarde en toekomstbestendig targeten

Met de lancering van Ad Manager optimaliseert DPG Media de complexe digitale inkoopketen door de tussenkomst van derden sterk te verminderen. Dankzij deze vereenvoudigde inkoopketen wordt voor adverteerders de mediawaarde gemaximaliseerd en brand safety gegarandeerd. In combinatie met krachtige optimalisatie-algoritmes levert dit forse besparingen en aanzienlijk betere campagneresultaten op voor adverteerders.

Bovendien maakt het platform optimaal gebruik van de first-party data van DPG Media en is het naadloos geïntegreerd met Datalab van DPG Media. Hierdoor profiteren adverteerders nu en in de toekomst van uitgebreide targetingopties in alle browser- en appomgevingen, omdat het platform volledig vrij van third-party cookies en identifiers opereert.

Ad Manager biedt naast de standaard IAB displayformaten toegang tot DPG Media’s eigen Seamless Ads, welke niet beschikbaar zijn voor aankoop in third-party platformen. Deze impactvolle Seamless Ads kunnen moeiteloos en snel ontworpen worden met behulp van de ingebouwde design studio en leveren een tot vijf keer betere performance dan standaard IAB-formaten.

Forse kostenbesparingen en betere campagneresultaten

Na een periode van één jaar intensief testen in gesloten bèta met adverteerders zoals Matterkind, Omnicom, Renault, Decathlon, Accenture, Abovo Maxlead, De Mandemakers Groep, Gall&Gall én MediaMarkt opent DPG Media nu de deuren voor meer klanten om Ad Manager te gebruiken. De resultaten van de pilot zijn succesvol gebleken in alle fasen van de funnel, met 39 procent lagere kosten per duizend zichtbare vertoningen (vCPM) en 43 procent lagere kosten per conversie (CPA), vergeleken met inkoop via gevestigde platformen.

Tim Rowinkel, Programmatic Director van OMD: "Met prestaties die tot drie keer beter zijn dan het campagnegemiddelde lukt het ons om binnen Ad Manager relevante waarde te creëren voor onze klanten en verwachtingen te overtreffen."

Al sinds 2021 maakt DPG Media zich met haar Trusted Web hard voor een transparante en betrouwbare omgeving voor adverteerder én gebruiker. Met de lancering van Ad Manager zet DPG Media hierin de volgende stap en versterkt daarmee haar positie als innovatieve en vooruitstrevende speler in de markt.

www.dpgmedia.nl

www.dpggrow.nl

Lees ook:

DPG Media Radio: Hoger aandeel radio in mediamix leidt tot betere scores op merk KPI's

25-04-2024 | 09:56:34
In 2022 en 2023 ging zo’n 9 procent van alle bruto mediabestedingen naar radio volgens onderzoeksbureau Nielsen

[DPG Media] Remon Buter en Dewi Tumbuan (GroupM) over de kracht van crossmedia

24-04-2024 | 10:25:00
Remon Buter, Chief Investment Officer, en Dewi Tumbuan, Trading Manager & Marketing medewerker bij GroupM

[Grow by DPG Media] Hoe Intertoys een sterker imago bouwde met de inzet van Ouders van Nu en Reclamefolder.nl

19-04-2024 | 10:48:00
Van het bouwen van blokken tot aan het bouwen van een sterk merk: Intertoys kan het allebei

[Vacatures] DPG Media zoekt een Marketing Specialist

18-04-2024 | 11:05:00
DPG Media is per direct op zoek naar een Marketing Specialist (Marketplace vtwonen) -Amsterdam

[Vacatures] DPG Media zoekt een Seller Support Specialist

18-04-2024 | 10:42:00
DPG Media is per direct op zoek naar een Seller Support Specialist (Marketplace vtwonen) -Amsterdam
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.