DPG Media: Ouders van Nu stopt met print; Wendy van Poorten hoofdredacteur

DPG Media: Ouders van Nu stopt met print; Wendy van Poorten hoofdredacteur

DPG Media heeft besloten om per 1 januari 2024 te stoppen met de (reguliere) printuitgave van Ouders van Nu en deze titel als digitaal merk voort te zetten.

Wel blijven er specifieke zwanger- en babyspecials als papieren uitgaven verschijnen die geinteresseerde lezers gratis kunnen aanvragen. Adverteerders houden daarmee multimediale advertentiemogelijkheden. De printuitgave had volgens NOM een totale betaalde gerichte oplage van 16.050 en een totale verspreide oplage vna 22.693 exemplaren in de periode van 2022 Q2 tot en met 2023 Q1.

Sinds de overname door DPG Media in 2020 wordt er volgens de uitgever flink geïnvesteerd in de digitale toekomst van het merk. De belangrijkste pijlers van het merk - informatie over zwangerschap en ouderschap - komen op het vernieuwde digitale platform optimaal tot hun recht. Met het platform wil DPG Media de titel digitaal verder uitbouwen met meer informatie, advies, herkenning en erkenning - waar mogelijk gepersonaliseerd.

Per 1 augustus 2023 is met de transformatie naar het zijn van een digitaal merk Wendy van Poorten benoemd tot hoofdredacteur van Ouders van Nu. De hoofdredacteur zal als digital native deze digitale transformatie gaan versnellen. Wendy van Poorten was vier jaar lang Content Director bij &C Media en heeft ervaring bij bladen als Cosmopolitan, LINDA. en Jackie.

Wendy van Poorten: “Ouders van Nu is al 55 jaar de helpende hand van miljoenen (toekomstige) jonge ouders en opvoeders. We gaan ervoor zorgen dat het merk de komende 55 jaar nét zo relevant blijft en 24/7 de juiste content biedt voor de Ouders van Nu én straks.”

Met het stoppen van de reguliere printuitgave wordt meer focus aangebracht in de digitale informatievoorziening.

Koen Crijns, adjunct directeur van de Special Interest Media publicaties van DPG Media: “We zien dat de doelgroep van (toekomstige) jonge ouders inmiddels volledig digital minded is en dat de behoefte aan een papieren uitgave nog maar zeer beperkt is. Via onze website, nieuwsbrieven en social media kanalen bedienen we een miljoenenpubliek en mede dankzij onze zwangerbox bereiken we de overgrote meerderheid van alle zwangeren in Nederland. Onze digitale kanalen willen we de komende tijd verder gaan uitbouwen.”

www.dpgmediagroup.com

www.oudersvannu.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.