[Dutch PR Awards 2024] ACE: Missjourney.ai

[Dutch PR Awards 2024] ACE: Missjourney.ai

Naam Case: Missjourney.ai | Inzender: ACE | Categorie: Non-Profit

Kun jij jouw bureau introduceren?

ACE is een netwerk voor de young & savvy, werkzaam op het snijvlak van cultuur en technologie. De bureaugroep werkt voortdurend aan een geïntegreerd aanbod voor merken, om aansluiting te houden met de hedendaagse cultuur en voorop te lopen in de snel veranderende wereld. ACE is werkzaam vanuit kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Merken als ABN Amro, Unilever, Porsche, Samsung en Young Capital, behoren tot het portfolio. 

Wie was de opdrachtgever?

TEDxAmsterdam Women is een krachtig non-profit platform dat de stemmen en verhalen van vrouwen uitlicht en vecht voor een inclusieve en rechtvaardige wereld. En de digitale wereld is hierop geen uitzondering.

Missjourney.ai markeert het begin van het jaarlijkse TEDxWomen-programma dat vrouwen in de technologie een podium biedt, middels talks, workshops, mentorprogramma’s en panels met het thema ‘Decoding the Future’. Dit jaarprogramma streeft naar gelijkheid door het doorbreken van sociale codes.

De briefing en de doelstellingen

Missjourney.ai is gecreëerd als reactie op de groeiende zorgen over bias in AI. De ontwikkelingen gaan ontzettend snel, dus het is tijd om nu in actie te komen en deze nieuwe digitale wereld op de juiste manier vorm te geven. Ons team speelde met de mogelijkheden van bestaande AI platformen en ondervonden dat er vooral stereotiepe witte mannelijke beelden werden gegenereerd bij een CEO, dokter en atleet. Dit werd nóg duidelijk toen dat niet alleen voor professies maar ook voor rollen bleek te gelden als leider, winnaar, mentor en superheld. De doelstelling van de campagne was om het bewustzijn te vergroten voor de gender bias in AI gegenereerde visuals bij AI bouwers en gebruikers.

Inzichten en strategie

We hebben onderzoek uitgevoerd (N=2000) op basis van rollen als leider, superheld, CEO en wetenschapper, met behulp van de 3 belangrijkste AI-generatoren, als DALL-E en Midjourney. Dit toonde aan dat minder dan 20 procent van de output vrouwelijk was. Dit inzicht was het startpunt van Missjourney.ai. We hebben bewust samengewerkt met een divers team, bestaande uit individuen uit verschillende leeftijdsgroepen, disciplines, genders en culturele achtergronden. Dit zorgde voor diversiteit in ons resultaat. We zijn zeer bewust omgegaan met de training van de database, met als doel beelden te genereren die zo inclusief mogelijk waren op basis van geslacht, culturele achtergrond, leeftijd, lichaamstype en huidskleur.

De case

Het project van onderzoek tot eindproduct werd uitgevoerd binnen drie maanden. We hebben een algoritme vertaald naar een gebruiksvriendelijke website-tool waarmee mensen over de hele wereld de-biasing afbeeldingen van krachtige vrouwen kunnen genereren en verspreiden om bij te dragen aan het gesprek. Met een mediabudget van €0 en autoriteit op het thema dankzij partner TEDxAmsterdam Women, hebben we gebruikgemaakt van organisch bereik en momentum van Internationale Vrouwendag.
Met Missjourney.ai hebben we een balans bereikt tussen vorm en functie. We hebben gekozen voor een krachtige vrouwelijke vorm, door middel van kleur, personages en de nadruk op diversiteit, en een hoge functionaliteit. De beelden zijn kwalitatief hoogstaand en we zijn erin geslaagd om een complex thema te vertalen naar een strak ontwerp met de nadruk op interactie met de gebruiker.

www.ace.nl

www.missjourney.ai

Dit is een inzending voor de Dutch PR Awards 2024.

Lees alles over de Dutch PR Awards 2024 en hoe in te sturen hier

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Dutch PR Awards 2024] 2twintig PR: Stedin - De Zonnerette

06-06-2024 | 12:03:00
2twintig PR is een full-service PR-bureau voor opdrachtgevers als Stedin, Koninklijke Verkade, Jacobs Douwe Egberts en Hoppenbrouwers

[Dutch PR Awards 2024] Claire Slootheer (Iconic Studios): Het is key om onderwerpen aan te snijden die er toe doen

30-05-2024 | 12:27:00
In de voortdurend veranderde wereld van creatieve PR en marketing, is Iconic Studios uitgegroeid van een traditioneel PR-bureau tot een full-service agency

Dutch PR Awards 2024 | Koop nu kaarten!

30-05-2024 | 06:44:00
De Dutch PR Awards 2024 worden uitgereikt tijdens M100 Summer Edition op woensdag 26 juni in Corendon Schiphol Hotel

[Dutch PR Awards 2024] Free Heri Heri for All 2023

28-05-2024 | 08:05:00
Op 1 juli 2023 vond voor het 21ste jaar de Nationale Herdenking en Viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij plaats

[Dutch PR Awards 2024] Dutch Design Week 2023 (Dutch Design Foundation)

28-05-2024 | 08:05:00
Dutch Design Foundation is optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van ontwerpers om de wereld een betere plek te maken. Dutch Design Foundation biedt ontwerpers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.