[Dutch PR Awards 2024] Baltus Communications: City Breaks Press Event

[Dutch PR Awards 2024] Baltus Communications: City Breaks Press Event

Naam Case: City Breaks Press Event | Inzender: Baltus Communications 100% Travel PR | Categorie: Travel

Kun jij Baltus Communications 100% Travel PR introduceren?

Baltus Communications 100% Travel PR is opgericht in 2000 en actief in de reisbranche. Tot onze klantenportfolio behoren bestemmingen oa Formentera Tourism Board, Salzburgerland en hotels met als primair doel via earned media aandacht meer toeristen naar de desbetreffende bestemmingen te krijgen. Behalve het werken voor opdrachtgevers hebben wij ook onze eigen pr initiatieven geïntroduceerd zoals thematische pr events.

Wie was de opdrachtgever?

City Breaks Press event is een jaarlijks eigen initiatief sinds 2011. De City Breaks heeft ook 1x plaats gevonden in Londen en Parijs ism met onze internationale netwerk pr bureaus Travel Lifestyle Network. 

De briefing en de doelstellingen

Het City Breaks Press Event is een succesformule gebleken: “In één middag netwerken met een groot aantal city marketeers is voor print media en reis bloggers & reis influencers uitermate efficiënt, praktisch en effectief. En de deelnemende organisaties ontmoeten veel meer media dan wanneer zij in hun eentje een persworkshop zouden organiseren”. Op deze manier kunnen zij in contact komen met een door ons geaccrediteerd goed niveau van media bezoekers.

Inzichten en strategie

Als pr bureau merkten wij dat media aandacht voor wat kleinere steden vaak onderbelicht is terwijl daar veel verhalen zijn te halen. De budgetten van wat kleinere steden zijn meestal niet van dien aard om een pr bureau in te huren om hun stad goed neer te zetten. De achterliggende gedachten was niet ieder voor zich maar samenbundeling van de steden. Voor reis media is het ook vele malen interessanter om op één middag 15 verschillende steden te kunnen bezoeken in plaats van één.

Door deelname aan de City Breaks kunnen zij toch relevante mensen spreken en samenwerkingen opzetten wat resulteert in mooie exposure. Veel steden nemen ieder jaar weer opnieuw deel omdat zij erg tevreden zijn over de kwaliteit van bezoekers en de publicaties die erop volgen. Als sterkte punt noemen zij het feit dat wij het reis media landschap goed kennen en mee kunnen liften op het feit dat zich meerdere steden presenteren op één middag. Er komen gemiddeld tussen de 60 a 70 media bezoekers op de City Break Press Day. De deelnemende steden betalen aan ons een participatie fee voor media bezoekers is het gratis.

De case

City Breaks Press event is een one stop shop voor reis content makers. Het deelnemende toerismebureau van de stad heeft een tafel waar media bij kan aanzitten om zich te informeren en bespreken wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Als organisator ontvangen wij de media en informeren hun over de deelnemende steden en geven sturing welke stad voor hun uitermate interessant zou kunnen zijn. Ieder jaar beginnen wij in het najaar met het wervingstraject van steden als de budgetten voor het jaar daarop worden vastgesteld. Het feit dat wij het ieder jaar organiseren pitchen wij een paar keer per jaar via social media en door middel van persoonlijk contact met ons media netwerk. De laatste City Break Press was op 25 april in Den Haag.

www.baltuscommunications.com

www.dutchpr-awards.nl

Dit is een inzending voor de Dutch PR Awards 2024.

Lees alles over de Dutch PR Awards 2024 en hoe in te sturen hier

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Dutch PR Awards 2024] 2twintig PR: Stedin - De Zonnerette

06-06-2024 | 12:03:00
2twintig PR is een full-service PR-bureau voor opdrachtgevers als Stedin, Koninklijke Verkade, Jacobs Douwe Egberts en Hoppenbrouwers

[Dutch PR Awards 2024] Claire Slootheer (Iconic Studios): Het is key om onderwerpen aan te snijden die er toe doen

30-05-2024 | 12:27:00
In de voortdurend veranderde wereld van creatieve PR en marketing, is Iconic Studios uitgegroeid van een traditioneel PR-bureau tot een full-service agency

Dutch PR Awards 2024 | Koop nu kaarten!

30-05-2024 | 06:44:00
De Dutch PR Awards 2024 worden uitgereikt tijdens M100 Summer Edition op woensdag 26 juni in Corendon Schiphol Hotel

[Dutch PR Awards 2024] Free Heri Heri for All 2023

28-05-2024 | 08:05:00
Op 1 juli 2023 vond voor het 21ste jaar de Nationale Herdenking en Viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij plaats

[Dutch PR Awards 2024] Dutch Design Week 2023 (Dutch Design Foundation)

28-05-2024 | 08:05:00
Dutch Design Foundation is optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van ontwerpers om de wereld een betere plek te maken. Dutch Design Foundation biedt ontwerpers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.