[Dutch PR Awards 2024] Cognito: Money20/20

[Dutch PR Awards 2024] Cognito: Money20/20

Naam Case: Cognito | Inzender: Money20/20 | Categorie: Finance

Kun jij Cognito introduceren?

Cognito is een PR bureau met een 100% focus op het ondersteunen van bedrijven die actief zijn in de sector financiële dienstverlening en/of financiële technologie. Cognito is een internationaal bureau met een team van zo'n 80 Cognitians die vanuit zeven kantoren maximaal met elkaar samenwerken.

Wie was de opdrachtgever?

De klant was het event Money20/20, eigendom van het beursgenoteerde Ascential PLC.

De briefing en de doelstellingen

Money20/20 is het grootste fintech event in de wereld. Jaarlijks drie edities: voorjaar in Azië (Bangkok), vroege zomer Europa (Amsterdam) en in het najaar de Verenigde Staten (Las Vegas). De editie in Amsterdam wordt door nét geen 10.000 professionals in de wereld van financiële dienstverlening bezocht. De editie in de US is zelfs nog groter. Het merk Money20/20 bestaat sinds 2011 en werd als event voor de eerste maal gehouden in Kopenhagen.

Cognito functioneert sinds 2022 als de PR afdeling van het event. Doelstelling vanaf de start was het domineren van de (vak)media als het om fintech gaat gedurende de weken voor en na het event. Tracey Davies, President Money20/20, was helder: "Wij zijn hét event in de sector, dus gedurende de weken rond de show moet onze 'share of voice' in de media zo krachtig zijn dat we daarmee onze positie bevestigen.

Inzichten en strategie

Voor het PR support van het event Money20/20 Amsterdam '23 had Cognito een team beschikbaar van vijf collega's, plus één.
Gebaseerd op de ervaringen in Amsterdam het jaar er voor én de ervaring in Las Vegas eind '22 hadden we binnen het team een strikte rolverdeling.

Paul: Leider van het team, dagelijkse briefing met het top-management van het event én hun aanspreekpunt naar het Cognito team.
Viali & Eloise: Maken van de dagelijkse wrap-up voor alle aanwezige én geregistreerde media (daar later meer over).
Dina: Reporting over de media coverage gedurende de dagen én verantwoordelijk voor de 'press room' en de 'studios'.
Richard: Dicht lopen van alle gaatjes, omdat hij event én hun team het beste kent.

+1: Shanna: Onze Franstalige collega die de mediabegeleiding deed rond het bezoek van de Franse ambassadeur.

Om een hele krachtige 'share-of-voice' te genereren, wisten dat we moesten kiezen voor een hele actieve rol tussen de aanbieders van nieuws en de media. Niet uitsluitend praten over Money20/20 en de eigen organisatie, maar juist het nieuws dat de vele sprekers, de vele exposanten bekend maken laten spreken; dáar zit het nieuws.

De case

Gedurende Money20/20 is de organisatie gastheer voor meer dan 350 journalisten, content creators.

De 'media wrap-up' is essentieel onderdeel in de strategie én het succes van de PR aanpak. Gedurende de drie dagen van het event staan er tientallen 'industy leaders' te spreken op bijna tien podia. Daarnaast maken meer dan honderd bedrijven gedurende Money20/20 iets nieuwswaardig bekend. Te veel voor de journalisten om allemaal te volgen en te weten, dus maakt het team van Cognito gedurende elke event dag (en de dag er voor en de dag er na) een 'wrap-up' met daarin de high-lights van de belangrijkste, meest uitgesproken zaken van de podia plus een overzicht van álle bekendmakingen tijdens het event; met links naar orginele persberichten. In deze 'wrap-up' ook enkele quotes van Tracey Davies en Scarlett Sieber (management van het event) over ontwikkelingen in de sector en de voortgang van het event. Quotes klaar om te gebruiken. In de 'wrap-up' ook rechtenvrije foto's.
Met deze 'wrap-up' kunnen de journalisten die ter plekke zijn (honderden) hun eigen verhalen aanvullen en kleuren. Media die niet aanwezig zijn, maar wel hebben aangegeven dat ze over Money20/20 willen berichten toch hun artikelen, bijdragen schrijven.

Dit jaar hadden we daarnaast een lunch met de media waarin we zo'n 20 bedrijven met 'top-announcements' de kans gaven tijdens de lunch zich te presenteren én hadden we de dag daarna een 'meet-and-greet' met een tiental van de meest innovatieve start-ups.

Dat in combinatie met een actief gemanagede press lounge, inclusief podcast opname studios en AV-opname lokaties werd de aanwezige media maximaal ontzorgd.

www.cognitomedia.com

www.dutchpr-awards.nl

Nominaties | Uitreiking | kaarten

Een overzicht van alle nominaties voor Dutch PR Awards 2024 staat hier

De Dutch PR Awards 2024 worden uitgereikt tijdens M100 Summer Edition op woensdag 26 juni. Bestel hier kaarten voor de Dutch PR Awards

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Dutch PR Awards 2024] 2twintig PR: Stedin - De Zonnerette

06-06-2024 | 12:03:00
2twintig PR is een full-service PR-bureau voor opdrachtgevers als Stedin, Koninklijke Verkade, Jacobs Douwe Egberts en Hoppenbrouwers

[Dutch PR Awards 2024] Claire Slootheer (Iconic Studios): Het is key om onderwerpen aan te snijden die er toe doen

30-05-2024 | 12:27:00
In de voortdurend veranderde wereld van creatieve PR en marketing, is Iconic Studios uitgegroeid van een traditioneel PR-bureau tot een full-service agency

Dutch PR Awards 2024 | Koop nu kaarten!

30-05-2024 | 06:44:00
De Dutch PR Awards 2024 worden uitgereikt tijdens M100 Summer Edition op woensdag 26 juni in Corendon Schiphol Hotel

[Dutch PR Awards 2024] Free Heri Heri for All 2023

28-05-2024 | 08:05:00
Op 1 juli 2023 vond voor het 21ste jaar de Nationale Herdenking en Viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij plaats

[Dutch PR Awards 2024] Dutch Design Week 2023 (Dutch Design Foundation)

28-05-2024 | 08:05:00
Dutch Design Foundation is optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van ontwerpers om de wereld een betere plek te maken. Dutch Design Foundation biedt ontwerpers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.