[Dutch PR Awards 2024] Counter: Combiwel voor Kinderen’s Taalfeestje

[Dutch PR Awards 2024] Counter: Combiwel voor Kinderen’s Taalfeestje

Naam Case: Combiwel voor Kinderen’s Taalfeestje | Inzender: Counter | Categorie: Non-Profit

Kun jij Counter introduceren?

Counter (kort voor Counter Content en Counter Creatives) is een “story-first” creatief communicatiebureau uit Zaandam. We helpen ambitieuze en innovatieve merken aan een krachtig (visueel) verhaal met een heldere boodschap. Ons team met gedreven PR- en communicatieadviseurs, branding experts en designers werkt aan zichtbaarheid, reputatie, thought leadership en de groei van merken. Dat doen wij voor merken als ALD Automotive, EasyPark, Equans, Mourik, HomeExchange, Unique en Hardt Hyperloop.

Wie was de opdrachtgever?

Combiwel voor Kinderen is een Amsterdamse non-profit kinderopvangorganisatie met een grote maatschappelijke betrokkenheid en 34 verschillende locaties in Amsterdam. Met een team van deskundige pedagogisch medewerkers, coaches, bso-medewerkers en samenwerkingspartners staan ze elke dag klaar voor kinderen van 2 tot 13 jaar.

De briefing en de doelstellingen

Combiwel wilde op een in het oog springende manier aandacht vragen voor de taalvaardigheid van Amsterdamse kinderen en ze laten zien dat taal en lezen ook leuk kan zijn. Taalontwikkeling is namelijk een van de speerpunten van Combiwel voor Kinderen en de kinderopvangorganisatie onderscheidt zich hiermee van de concurrentie. De aanpak van Combiwel kenmerkt zich door een intensieve samenwerking met scholen, dit zijn de belangrijkste partners in de ontwikkeling van kinderen.

De doelstellingen:
- Combiwel voor Kinderen positioneren als expert m.b.t. taalontwikkeling, die bekend is met de specifieke uitdagingen van kinderen, ouders en leerkrachten in Amsterdam.
- Aandacht vragen voor taal en lezen bij Amsterdamse kinderen en scholen.
- Media-aandacht genereren bij Amsterdamse media en vakmedia, iets bijzonders doen wat resulteert in nieuwe samenwerkingen met scholen.

Inzichten en strategie

Dat aandacht voor taal hard nodig is, weet Combiwel uit de praktijk, maar bewijzen ook de cijfers. Een taalachterstand in de kleuterklas haal je zelden meer in, meldt het Centraal Planbureau (2020). En dit heeft negatieve gevolgen voor de langere termijn. Uit het internationale trendonderzoek PISA (Programme for International Student Assessment) dat eind 2023 gepresenteerd is, blijkt onomwonden: de leesvaardigheid onder jongeren holt hard achteruit. Het onderzoek toont aan dat een op de drie middelbare scholieren niet begrijpt wat er in een tekst staat. Ook weten we dat in de vele multiculturele gezinnen die Amsterdam rijk is, thuis niet altijd Nederlands wordt gesproken. Voor veel jonge Amsterdamse kinderen is de voorschool, BSO of de basisschool de eerste kennismaking met de Nederlandse taal. Hier wordt de basis gelegd. Het aandeel van kinderen waar Nederlands niet de eerste taal is, groeit de komende jaren in Amsterdam.

Naast alle activiteiten die Combiwel voor Kinderen al doet op het gebied van taal en de aandacht die het daaraan geeft in hun always-on content, wilden we een moment creëren waar we het plezier in lezen echt centraal zetten en Combiwel voor Kinderen positioneren als expert op gebied van taaleducatie. We hebben er echt een feestje van gemaakt door op een Amsterdamse school voor basisschoolkinderen een voorleesevent te organiseren. Door het te koppelen aan de Nationale Voorleesdagen hadden wij het juiste moment gepakt. Om het extra impact te laten maken, wilden we samenwerken met een bekende Nederlander die een speciale band heeft met taal, zich kan inleven met kinderen en een band heeft met Amsterdam, het werkveld van Combiwel voor Kinderen. Verder wilden we de samenwerking opzoeken met andere relevante partners in Amsterdam.

De case

Om aandacht te vragen voor de taalvaardigheid van kinderen, hebben wij een taal evenement georganiseerd tijdens de Nationale Voorleesdagen. Omdat er veel wordt georganiseerd tijdens de voorleesdagen, moet een activatie wel speciaal zijn. Daarom wilden we samenwerken met een relevante bekende Amsterdammer en ook partners betrekken. De keuze viel op Amsterdammer, comedian en presentator Edson da Graça. Hij kwam zodoende langs bij de bovenbouwkinderen van MK Oostzanerwerf in Amsterdam-Noord, waar hij voorlas uit het favoriete boek van zijn dochter: Juf Braaksel. Woordkunstenaar Manu van Kersbergen ging de dialoog aan met taalspecialist Simone Smak van Combiwel voor Kinderen en Esther Lagendijk, stadsdeelbestuurder Amsterdam-Noord over het belang van lezen en vooral plezier hebben in lezen. Via eigen media en gedeelde media van partners en Edson hebben wij aandacht gegeven aan dit evenement. Daarnaast hebben wij het onder de aandacht gebracht bij relevante media gericht op Amsterdam en vakmedia met een specialisatie richting onderwijs.

www.countercontent.nl

www.combiwelvoorkinderen.nl

www.dutchpr-awards.nl

Dit is een inzending voor de Dutch PR Awards 2024.

Lees alles over de Dutch PR Awards 2024 en hoe in te sturen hier

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Dutch PR Awards 2024] 2twintig PR: Stedin - De Zonnerette

06-06-2024 | 12:03:00
2twintig PR is een full-service PR-bureau voor opdrachtgevers als Stedin, Koninklijke Verkade, Jacobs Douwe Egberts en Hoppenbrouwers

[Dutch PR Awards 2024] Claire Slootheer (Iconic Studios): Het is key om onderwerpen aan te snijden die er toe doen

30-05-2024 | 12:27:00
In de voortdurend veranderde wereld van creatieve PR en marketing, is Iconic Studios uitgegroeid van een traditioneel PR-bureau tot een full-service agency

Dutch PR Awards 2024 | Koop nu kaarten!

30-05-2024 | 06:44:00
De Dutch PR Awards 2024 worden uitgereikt tijdens M100 Summer Edition op woensdag 26 juni in Corendon Schiphol Hotel

[Dutch PR Awards 2024] Free Heri Heri for All 2023

28-05-2024 | 08:05:00
Op 1 juli 2023 vond voor het 21ste jaar de Nationale Herdenking en Viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij plaats

[Dutch PR Awards 2024] Dutch Design Week 2023 (Dutch Design Foundation)

28-05-2024 | 08:05:00
Dutch Design Foundation is optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van ontwerpers om de wereld een betere plek te maken. Dutch Design Foundation biedt ontwerpers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.